Jump to content



Photo

AutoIt doesn't work properly on windows7 or IE8


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 LesnoyElf1

LesnoyElf1

    Seeker

  • Active Members
  • 6 posts

Posted 15 March 2011 - 09:23 PM

I've run my AutoIt script on 4 different machines,on those that have windows7 installed on ,script doesn't show some text (ControlGetText()) return empty string, on XP machines the same command return text properly, or may be it depends on IE version? Did anybody have solved problem like this?







#2 guinness

guinness

    all-consuming swarm in inconspicuous disguise

  • Developers
  • 18,240 posts

Posted 15 March 2011 - 09:29 PM

Have you considered it might not be Windows 7? What code are you using first of all and what do you want to do? IE Versions vary from version to version, what is installed on XP? IE 6?
UDF List:
Spoiler

#3 LesnoyElf1

LesnoyElf1

    Seeker

  • Active Members
  • 6 posts

Posted 16 March 2011 - 08:29 AM

I run the following script:

Local $text= ControlGetText("Speech Analytics","","[CLASS:RichEdit20A; INSTANCE:1]")
MsgBox(1,"xxx",$text)

On XP computer text is returned, on Windows 7 the text is empty, on XP IE7 is installed,
I guess those configurations may be the reason, may be not, if you have got another suggession, please share!

#4 wakillon

wakillon

    Je suis Charlie

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,016 posts

Posted 16 March 2011 - 08:53 AM

I run the following script:

Local $text= ControlGetText("Speech Analytics","","[CLASS:RichEdit20A; INSTANCE:1]")
MsgBox(1,"xxx",$text)

On XP computer text is returned, on Windows 7 the text is empty, on XP IE7 is installed,
I guess those configurations may be the reason, may be not, if you have got another suggession, please share!

Do you use AutoIt Window Info with the 2 Os ?
Did you get same Infos for ControlGetText ?

#5 LesnoyElf1

LesnoyElf1

    Seeker

  • Active Members
  • 6 posts

Posted 16 March 2011 - 09:23 AM

I use Autoit Info on both OSs,the difference is that on window7 I haven't got any result under "Active window", on XP there is text there,I'm looking for.
This text is extracted from player object, but only on XP...

Edited by LesnoyElf1, 16 March 2011 - 09:32 AM.


#6 Melba23

Melba23

    I'm old - what's your excuse?

  • Moderators
  • 23,252 posts

Posted 16 March 2011 - 09:26 AM

LesnoyElf1,

Have you checked that the CLASS and INSTANCE values are the same on all OSs? :)

M23
My UDFs:
Spoiler

#7 LesnoyElf1

LesnoyElf1

    Seeker

  • Active Members
  • 6 posts

Posted 16 March 2011 - 09:34 AM

LesnoyElf1,

Have you checked that the CLASS and INSTANCE values are the same on all OSs? :)

M23



They are the same!

#8 LesnoyElf1

LesnoyElf1

    Seeker

  • Active Members
  • 6 posts

Posted 16 March 2011 - 11:44 AM

This is the difference

Attached Thumbnails

  • 22 - Copy.png


#9 LesnoyElf1

LesnoyElf1

    Seeker

  • Active Members
  • 6 posts

Posted 16 March 2011 - 11:45 AM

and this is the problematic variant

Attached Thumbnails

  • 22.png





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users