Sign in to follow this  
Followers 0

AMT - Auto-Movie-Thumbnailer [Updated 2014-Sep-06]

73 posts in this topic

Posted

Thanks Mat :), the Win7 update was long overdue, and the #2000 post idea came to my mind around post 1995 ;)...

Share this post


Link to post
Share on other sites



Posted

1.1 > 1.2

  • Fixed the UAC and DEP issues on Vista+ systems
  • Added option for custom logo or comment
  • Upgraded Binaries (MPlayer, ImageMagick, MediaInfo)
  • Updated Treeview
  • Tweaked Workflow

Installer is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :unsure:...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.2 > 1.3

  • Upgraded Binaries (MPlayer, MediaInfo), should solve AMT hanging on certain movie files
  • Added some layout options (cap padding, info header now optional)
  • Updated Treeview
  • Tweaked Workflow

Installer is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :mellow:...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Upsa, found and fixed an error in the activity watcher :mellow:, please re-download v1.3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.3 > 1.4

  • Redesigned GUI
  • Added some functionalities
  • Added some layout options
  • Upgraded Binaries (MPlayer, MediaInfo), should solve AMT hanging on certain movie files
  • Tweaked Workflow

Installer is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :mellow:...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

ATM have command line ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Really amazing.

I dunno if it's just me being a idiot as usual, but change thumbnails patterns have no effects.

Looks like values are hard coded, because even editing the ini file doesn't change anything.

By the way, all settings in a ini file is the way to go, thanks for this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

I dunno if it's just me being a idiot as usual, but change thumbnails patterns have no effects.

Upsa, that feature must have gone astray somewhere along the way :graduated: , thanks for the feedback, I'll fix it asap.

AMT have command line ?

Nope, not yet. What syntax would you suggest / find useful?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.4 > 1.5

  • Fixed pattern bug
  • Added some functionalities
  • Added some layout options
  • Upgraded Binaries (MPlayer, MediaInfo)

Installer is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :graduated:...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.5 > 1.6

  • Added some functionalities
  • Added some layout options
  • Upgraded Binaries (MPlayer, MediaInfo)
  • On Vista+ Aero is not disabled by default anymore (dependency to used video output driver)
  • Released Source
Installer & Source is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

  • Released Source
:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Valentine's Day Release :)

1.6 > 1.7

  • Upgraded Binaries (MPlayer, MediaInfo)
  • Tweaked internal workflow
  • Added command line interface support (check "About" tab for details)
Installer & Source is available at

http://www.amt.cc

Enjoy ;)...

Edited by KaFu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.7 > 1.8

  • Upgraded Binaries (MPlayer, MediaInfo)
  • Tweaked internal workflow
  • Added option to create "Single Frame Preview Caps"
  • Added option to create "ScreenCap Report"
  • Added option to create "PreviewCap Report"
Installer & Source is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :oops:...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hi,

I just discovered this software and I need a little help.

As there is no guide or documentation it is really hard for newbie to use this software.

In description I see that you say that it can creat screencapr, thumbnails, Index etc..

But where is the screencap option ? all I see is that thumbnail and it always create that index thumbnail image.

What I need is that it extrat 10 images in PNG format seprately. Is it possible to do it ? If not anyone know a script or software which let me do it ? As I have huge number of videos where I need to post PNG screenhot in full, not thumbnails

Thanks for your help :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

On the "Input" tab there's a checkbox called "Create Single Frame Preview Caps", but as it says it only guides you through all files in the target directories to take a single screenshot. In general implementing what you request (to extract 10 pngs separately) is quite easy, I'll take it to the ToDo list for the next release :)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.8 > 1.9

  • Upgraded Binaries (ImageMagick, MPlayer, MediaInfo)
  • Tweaked internal workflow
  • Switched to save settings to a SQLite database instead of an Ini-File (much faster startup and processing)
  • Fixed Processing of Movie-Files with Unicode Filenames
  • Fixed Display of Unicode Filenames in Screencaps
  • Added option to export all caps separately
  • Added an option to throttle processing speed (default on) to prevent CPU maxing out
  • Enhanced options for Screencap Font selection
Installer & Source is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

1.9 > 2.0

  • Fixed an issue with the Uninstaller
  • Tweaked internal workflow
Installer & Source is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

2.0 > 2.1

  • New command-line switches (add n:m files/directories to processing queue, AMT_Run_On_Start, AMT_Start_Minimized)
  • MediaInfo wildcards for filename Prefix & Suffix (e.g. add length, resolution to filename)
  • Added optional output format PNG (to existing JPG format)
  • Added optional "MPlayer Log" Window (to see whats going on under the hood)
  • Added option to customize (translate) the "Info Header" labels ("Filename:", "Duration:"...) on the output
  • Fixed some few minor bugs
  • Updated ImageMagick to 6.8.3-9
  • Updated MediaInfo Dll to 0.7.62
  • Updated MPlayer to r36021
  • Updated SQLite to 3.7.16
Installer & Source is available at

http://www.amt.cc

Enjoy :) ...

Edited by KaFu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

2.1 > 3.0

  • Added optional thumbnail pattern selection by movie duration (instead of the default selection by filesize)
  • Fixed thumbnail pattern definition workflow
  • Added option to pause processing
  • Added more command actions for click on SysTray icon (restore / pause / exit)
  • Made the “Info Header” labels (“Filename:”, “Duration:”…) optional per row
  • Fixed MediaInfo wildcards for filename Prefix & Suffix
  • Fixed several output renaming bugs
  • Plus lots of minor tweaks and bug fixes
  • Updated MediaInfo Dll to 0.7.63
  • Updated MPlayer to r36349
  • Updated SQLite to 3.7.17

Installer & Source is available at
http://www.amt.cc

Enjoy :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

3.0 > 4.0

  • Fixed default video driver bug, prevented AMT to work correct on some graphic cards (-vo now defaults to "directx" for XP and "direct3d" for all newer OS)
  • Fixed - "On Error created an empty ScreenCap replacement" and "Fill missing thumbnails with..." switches did not work correctly
  • Updated - Removed Preview and Log screens from "Settings" tab
  • Updated - Increased font size for "group control" labels
  • Updated - Rearranged controls on "Settings" tab
  • Fixed - Removed trailing "" from $sLogfileLocation, prevented update of log filesize
  • Fixed - "Fill missing thumbnails with blank caps" => "Blank Cap" needs to be resized to match normal thumbnail size (resp. ratio)
  • Updated - Relocated "Reprocess Error Screencaps" back to "Progress" tab
  • Updated - Added icons to some "Settings" buttons
  • Updated - Ran "ZZZ_Calculation_Optimizer_v01.au3" to remove all calculations in control positioning
  • Updated - Win8 - Changed default font quality from 4 to 5 for a clear output ($s_TNC_Thumbnails_Font_Quality_Default)
  • Updated - Added COM error handler
  • Updated - Added "MPlayer functionality test" to "Settings" tab
  • Updated ImageMagick to 6.8.6-7
  • Updated MediaInfo Dll to 0.7.64
  • Updated MPlayer to r36459
  • Updated SQLite to 3.8.0.2

Installer & Source is available at
http://www.amt.cc or http://funk.eu/amt/

Enjoy :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

4.0 > 5.0

  • Fixed – Movie length / “Duration” error for some files
  • Fixed – MPlayer does not work with too many threads allocated, added a default limit of 4
  • Fixed – Windows Shutdown arguments wrong, triggered a restart not a shutdown
  • Fixed – On Win8 AMT stops rendering if PC is locked and -vo=direct3d > changed default -vo > now XP, Win8 and Win8.1 use default -vo=directx, Win Vista and Win7 -vo=direct3d (to avoid problems with DWM / Aero)
  • Added – Timestamp customization options (see “Thumbnail Preview – Timestamp Generation”)
  • Added – Option to auto-update Folder Treeview
  • Added – Option for variable / timed-screenshoting / to “Make a screenshot every X seconds”
  • Updated – Folder Treeview > added option to cancel refresh when (slow) network folders are included
  • Updated – Better detection of Video and Audio bitrate (see “BitRate_Nominal/String” & “SamplingRate/String”)
  • Updated – Moved “Shutdown when finished” / “Notify when Cylce finished” to “Progress” tab
  • Updated – Removed “AMT-Previewer.exe” and related functions
  • Lots of small bug fixes and style changes
  • Updated MediaInfo Dll to 0.7.65
  • Updated MPlayer to r36541
  • Updated SQLite to 3.8.2

Installer & Source is available at
http://www.amt.cc or http://funk.eu/amt/

Enjoy :) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've encountered a problem with big .ts files are not precessed. Small ones are processed okay:

 

0-4: Using MediaInfo.dll on file H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0001.ts

 

 

---------------------------------------

 

Processing Started: 2013-12-27, 22:49:42

0: Output File Dimensioning - Filesize: 2048; Amount of Shots: 0; Pictures per Row: 0; Pictures per Column: -9223372036854775806; File: "H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0001.ts"

Result: Failure - File H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0001.ts.jpg was not created. 2013-12-27, 22:49:43

+ _Thumbnail_Creation_Flush_Temp_Files succeed, temp files size = 0

0-4: Using MediaInfo.dll on file H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0002.ts

 

 

---------------------------------------

 

Processing Started: 2013-12-27, 22:49:44

0: Output File Dimensioning - Filesize: 2048; Amount of Shots: 0; Pictures per Row: 0; Pictures per Column: -9223372036854775806; File: "H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0002.ts"

Result: Failure - File H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0002.ts.jpg was not created. 2013-12-27, 22:49:44

+ _Thumbnail_Creation_Flush_Temp_Files succeed, temp files size = 0

0-4: Using MediaInfo.dll on file H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0003.ts

 

 

---------------------------------------

 

Processing Started: 2013-12-27, 22:49:44

0: Output File Dimensioning - Filesize: 12.5; Amount of Shots: 30; Pictures per Row: 5; Pictures per Column: 6; File: "H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0003.ts"

Directory C:UsersuserAppDataRoamingAMT_WorkdirAMT_Tempscreenshotscurrent flushed successfully...

"C:Program Files (x86)AMTAMT_Binariesmplayer-svn-36541AMT-MPlayer.exe" -vo directx -slave -vf screenshot -msglevel all=5 -wid 132252 -sws 9 -double -noautosub -osdlevel 0 -nocolorkey -noconsolecontrols -nocache -nocorrect-pts -noslices -framedrop -hardframedrop -nodr -nofontconfig -nomouseinput -nosound -ao null -af volume=-200:0 -lavdopts threads=4 "H:PVRRECORDCharlotte_Rampling_fr_film.pvrdata0003.ts"  =>   Working Dir: C:UsersuserAppDataRoamingAMT_WorkdirAMT_Tempscreenshotscurrent

1: Mplayer "Starting playback..."

1: Mplayer command = pause

pausing_keep seek 1.7 1

pause

pausing_keep get_percent_pos

1: Mplayer command = pausing_keep screenshot

1: File "C:UsersuserAppDataRoamingAMT_WorkdirAMT_Tempscreenshotscurrentshot0001.png" , File created...

Here's a .ts file not processed, so I'll hope you'll be able to reproduce the bug:

http://we.tl/6fkbJDiHce

Edited by Tin2tin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hi, thanks for reporting. From the log I see somethings going wrong, but the sample you provided worked fine for me.

What are the settings you're using? Variable amount of shots ("Layout" tab)? Did you change anything in the patterns?

Edit #1: From the log I also see that you're not using 8.3 filenames ("Settings" tab). Did you turn that of, or does the drive just not support them?

Edit #2: Also what does happen if you perform an "MPlayer functionality test" on these video files (see "Settings" tab)?

Edited by KaFu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've rebooted my computer and now it seems to process the files!? Strange, but it now seems to be working.

Would it be possible to use the folder name in the file name tag? (With this pvr structure the files are named data00001.ts, data0002.ts... And those names and separation of the recording is not too meaningful)

BTW. when I save the complete HTML report the .html file only contains a '>' sign - it might be Crome related though. Why does it seem to run through the same file file twice in the preview?

(I don't have the rights for that tv recording - could you remove the image?)

Edited by Tin2tin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I've rebooted my computer and now it seems to process the files!? Strange, but it now seems to be working.

 

Those not easily reproducible bugs are really annoying, it's clearly visible from the log that something went wrong. Did you reboot your PC before (after installing AMT)?

Would it be possible to use the folder name in the file name tag? (With this pvr structure the files are named data00001.ts, data0002.ts... And those names and separation of the recording is not too meaningful)

 

Not now, but good idea and I'll put it to the list for the next release (maybe as a wildcard for the "Prefix", something like %Parent_Directory_Name%).

BTW. when I save the complete HTML report the .html file only contains a '>' sign - it might be Crome related though. Why does it seem to run through the same file file twice in the preview?

 

Just tested that. Don't right-click on the page background to save the html, but on the link provided which says "Right Click => Save Target As..."

(I don't have the rights for that tv recording - could you remove the image?)

 

Done :)...

Edited by KaFu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0