Jump to content

FileCopy function is creating blank 0 byte files


Recommended Posts

Hi,

I am experiencing a strange issue with the FileCopy function. When I use FileCopy with the overwrite existing files flag, it creates a blank 0 byte file with the same name as the folder the file would reside if if the folder existed.

For example:

FileCopy("\\Server\share\acaddoc.lsp", "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD MEP 2011\", 1)

This will create a blank 0 byte file named "AutoCad MEP 2011" on computers where that path does not already exist. I thought if the path does not exist, the function ends. Am I missing something?

Link to post
Share on other sites

Hi,

I am experiencing a strange issue with the FileCopy function. When I use FileCopy with the overwrite existing files flag, it creates a blank 0 byte file with the same name as the folder the file would reside if if the folder existed.

For example:

FileCopy("Servershareacaddoc.lsp", "C:Program FilesAutodeskAutoCAD MEP 2011", 1)

This will create a blank 0 byte file named "AutoCad MEP 2011" on computers where that path does not already exist. I thought if the path does not exist, the function ends. Am I missing something?

FileCopy("Servershareacaddoc.lsp", "C:Program FilesAutodeskAutoCAD MEP 2011*", 1)
Edited by mechaflash213
Spoiler

“Hello, ladies, look at your man, now back to me, now back at your man, now back to me. Sadly, he isn’t me, but if he stopped using ladies scented body wash and switched to Old Spice, he could smell like he’s me. Look down, back up, where are you? You’re on a boat with the man your man could smell like. What’s in your hand, back at me. I have it, it’s an oyster with two tickets to that thing you love. Look again, the tickets are now diamonds. Anything is possible when your man smells like Old Spice and not a lady. I’m on a horse.”

 

Link to post
Share on other sites

WOW! That works. Should I make it a best practice to always include the asterisk at the end of every FileCopy function?

The issue only seems to occur if the destination directory path exists up until the last folder. If that makes sense.

Link to post
Share on other sites

I do. It's just good practice, especially if/when you ever have to skim over code, seeing an asterisk at the end of a path lets you know you're dealing with files and not folders in cases of simple functions such as FileMove(), FileCopy() etc.

Edited by mechaflash213
Spoiler

“Hello, ladies, look at your man, now back to me, now back at your man, now back to me. Sadly, he isn’t me, but if he stopped using ladies scented body wash and switched to Old Spice, he could smell like he’s me. Look down, back up, where are you? You’re on a boat with the man your man could smell like. What’s in your hand, back at me. I have it, it’s an oyster with two tickets to that thing you love. Look again, the tickets are now diamonds. Anything is possible when your man smells like Old Spice and not a lady. I’m on a horse.”

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Hermes
      Hi, I am struggling in setting the value of a textarea based on the value of clipboard (that contains a long web page source codes). If I use _WD_SetElementValue, it freezes after some time, or appears to be pressing tab and goes out of focus. I can also use send keys but i need the script to run in the background.
      Here is the full script:
      #Include "Chrome.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "WinHttp.au3" #include <MsgBoxConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <Array.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <GDIPlus.au3> #include <Excel.au3> Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "http://demo.borland.com/testsite/stadyn_largepagewithimages.html") _WD_LoadWait($sSession) Global $sSource = _WD_GetSource($sSession) Local $Paste = ClipPut($sSource) Local $sData = ClipGet() Local $aArray = 0, _ $iOffset = 1 While 1 $aArray = StringRegExp($sData, '(?s)<p>.*</p>', $STR_REGEXPARRAYMATCH, $iOffset) If @error Then ExitLoop $iOffset = @extended For $i = 0 To UBound($aArray) - 1 Local $Paste = ClipPut($aArray[$i]) Local $sRegExData = ClipGet() ;MsgBox(0, "", "$sRegExData = " & $sRegExData) Next WEnd _WD_Navigate($sSession, "https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml5_textarea_placeholder") _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") Local $sElement1 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") _WD_FrameEnter($sSession, $sElement1) _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") $textarea = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") _WD_ElementAction($sSession, $textarea, 'click') ;WD SetElementValue(SsSession, Stextarea, $sRegExData) <-- I can do this but the focus goes out, or the browser freezes _WD_FrameLeave($sSession) sleep(2000) Send("^v") _WD_LoadWait($sSession) _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome Can someone help me please, or re-direct me to the right path? TIA!
    • By DJ143
      I have a autoit exe file which is used in upload/browse file functionality.  This has been integrated with selenium framework and I am invoking the autoit exe using Java process and runtime. 
      Now the issue is when I run the scripts and invoke the autoit exe in local it works perfectly.  But when I use selenium grid or jenkins to run the scripts in another windows server it is not working.
      Can anyone please suggest any solution for this?
    • By Hermes
      Hello, the script below will read column A from an excel file - and if a value matches in the browser, it will click the corresponding link and click on a specific button to paste the data, then writes "Completed" in Column B. It will continue to read from the excel file and do the same thing for all the remaining rows.
      #Include "Chrome.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "WinHttp.au3" #include <MsgBoxConstants.au3> #include <File.au3> #include <IE.au3> #include <Array.au3> #include <INet.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <GDIPlus.au3> #include <Excel.au3> #Include "WinHttp.au3" #Include "_HtmlTable2Array.au3" Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "table1.html") _WD_LoadWait($sSession) _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//table[@class='main']") Local $sElement = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//table[@class='main']") ;ConsoleWrite ("mat-table " & $sElement & @CRLF) Local $aArray1 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, ".//td[contains(@class,'data')]", $sElement, True) sleep(1000) For $i = 0 to UBound($aArray1) - 1 $aArray1[$i] = _WD_ElementAction($sSession, $aArray1[$i], 'text') Next ;_ArrayDisplay($aArray1) ;Email variables $SmtpServer = "" ; address for the smtp-server to use - REQUIRED $FromName = "Hermes" ; name from who the email was sent $FromAddress = "sender@gmail.com" ; address from where the mail should come $ToAddress = "recipient@gmail.com" ; destination address of the email - REQUIRED, use commas (,) to add more email addresses $Subject = "File not found" ; subject from the email - can be anything you want it to be $Body = "File not found!" ; the messagebody from the mail - can be left blank but then you get a blank mail $AttachFiles = "" ; the file(s) you want to attach seperated with a ; (Semicolon) - leave blank if not needed $CcAddress = "" ; address for cc - leave blank if not needed $BccAddress = "" ; address for bcc - leave blank if not needed $Importance = "High" ; Send message priority: "High", "Normal", "Low" $Username = "" ; username for the account used from where the mail gets sent - REQUIRED $Password = "" ; password for the account used from where the mail gets sent - REQUIRED $IPPort = 25 ; port used for sending the mail $ssl = 0 ; enables/disables secure socket layer sending - put to 1 if using httpS $tls = 0 ; enables/disables TLS when required Local $oAppl = _Excel_Open() Local $sWorkbook = "c:\test.xlsx" Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oAppl, $sWorkbook) ;open excel and pass both parameters If FileExists($sWorkbook) Then ;Check if the file exist. Local $oAppl = _Excel_Open() Local $sWorkbook = "c:\test.xlsx" Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oAppl, $sWorkbook) ;open excel and pass both parameters Local $aArray2 = _Excel_RangeRead($oWorkbook,Default,$oWorkbook.ActiveSheet.Usedrange.Columns("A:A")) Local $iIdx Local $Skipline = 0 ;0==> first line Do Local $temprf For $i = 0 To UBound($aArray2) - 1 $temprf &= $aArray2[$i] _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, ".//a[contains(@class,'edit') and contains(text(),'Edit')]") Local $aElement = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, ".//a[contains(@class,'edit') and contains(text(),'Edit')]", $sElement, True) $iIdx = _ArraySearch($aArray1, $aArray2[$i]) If @error Then ContinueLoop _WD_ElementAction($sSession, $aElement[$iIdx], 'click') If $i < $Skipline Then ContinueLoop $oRange = $oWorkbook.ActiveSheet.Range("B" & $i + 1 & ":XFD" & $i + 1) _Excel_RangeCopyPaste($oWorkbook.Activesheet, $oRange) ;Paste Local $oTest4 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "pastebutton") _WD_ElementAction($sSession, $oTest4, 'click') Sleep(1000) ;Save Button Local $save3 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "button.button") _WD_ElementAction($sSession, $save3, 'click') _Excel_RangeWrite($oWorkbook, $oWorkbook.Activesheet, "Completed", "B" & $i+1) sleep(1000) Next Until (Not @error) _Excel_Close($oWorkbook) Else _INetSmtpMailCom($SmtpServer, $FromName, $FromAddress, $ToAddress, $Subject, $Body, $CcAddress, $BccAddress, $Importance, $Username, $Password, $IPPort, $ssl, $tls) Exit EndIf _WD_LoadWait($sSession) ;Attaching files to emails Func _INetSmtpMailCom($s_SmtpServer, $s_FromName, $s_FromAddress, $s_ToAddress, $s_Subject = "", $as_Body = "", $s_CcAddress = "", $s_BccAddress = "", $s_Importance="Normal", $s_Username = "", $s_Password = "", $IPPort = 25, $ssl = 0, $tls = 0) Local $objEmail = ObjCreate("CDO.Message") $objEmail.From = '"' & $s_FromName & '" <' & $s_FromAddress & '>' $objEmail.To = $s_ToAddress Local $i_Error = 0 Local $i_Error_desciption = "" If $s_CcAddress <> "" Then $objEmail.Cc = $s_CcAddress If $s_BccAddress <> "" Then $objEmail.Bcc = $s_BccAddress $objEmail.Subject = $s_Subject If StringInStr($as_Body, "<") And StringInStr($as_Body, ">") Then $objEmail.HTMLBody = $as_Body Else $objEmail.Textbody = $as_Body & @CRLF EndIf $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2 $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = $s_SmtpServer If Number($IPPort) = 0 then $IPPort = 25 $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = $IPPort ;Authenticated SMTP If $s_Username <> "" Then $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1 $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = $s_Username $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = $s_Password EndIf ; Set security params If $ssl Then $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl") = True If $tls Then $objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendtls") = True ;Update settings $objEmail.Configuration.Fields.Update ; Set Email Importance Switch $s_Importance Case "High" $objEmail.Fields.Item ("urn:schemas:mailheader:Importance") = "High" Case "Normal" $objEmail.Fields.Item ("urn:schemas:mailheader:Importance") = "Normal" Case "Low" $objEmail.Fields.Item ("urn:schemas:mailheader:Importance") = "Low" EndSwitch $objEmail.Fields.Update ; Sent the Message $objEmail.Send $objEmail="" EndFunc ;==>_INetSmtpMailCom Local $aDir = _FileListToArrayRec(@TempDir, "scoped_dir*;chrome_*", $FLTAR_FOLDERS, $FLTAR_NORECUR, $FLTAR_NOSORT, $FLTAR_FULLPATH) Sleep(2000) For $i = 1 To $aDir[0] DirRemove($aDir[$i], $DIR_REMOVE) Next _WD_LoadWait($sSession) _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome If the excel file doesn't exists in the folder, it will send an email to a specific recipient.
      What i am trying figure out now is if the excel crashes while the script/loop is running, I want to relaunch the excel file continue to the last row before the excel crashed. So if the value of column B is not marked as "completed", it should continue from that row
      Appreciate any help that I can get to achieve this.
      table1.html test.xlsx
    • By adityaparakh
      Hello ,
      I am trying to use Websockets in AutoIt.
      It is to fetch live stock market prices , API is provided and documentation available for python language.
      The link for the code snippet is :
      https://symphonyfintech.com/xts-market-data-front-end-api-v2/#tag/Introduction
      https://symphonyfintech.com/xts-market-data-front-end-api-v2/#tag/Instruments/paths/~1instruments~1subscription/post
       
      https://github.com/symphonyfintech/xts-pythonclient-api-sdk
       
      Second Link is to subscribe to a list of ExchangeInstruments.
      Now I would like to get live stock ltp (LastTradedPrice) for a few stocks whose "ExchangeInstrumentID" I know.
      I am able to use the WinHttp object to perform actions using simple codes like below :
      I have the secretKey and appkey and can generate the needed token. And get the unique ExchangeInstrumentID.

      Below code is just for example of how I am using WinHttp. Unrelated to socket part.
      Global $InteractiveAPItoken = IniRead(@ScriptDir & "\Config.ini", "token", "InteractiveAPItoken", "NA") $baseurl = "https://brokerlink.com/interactive/" $functionurl = "orders" $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1") $oHTTP.Open("POST", $baseurl & $functionurl, False) $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "application/json;charset=UTF-8") $oHTTP.SetRequestHeader("authorization", $InteractiveAPItoken) $pD = '{ "exchangeSegment": "NSEFO", "exchangeInstrumentID": ' & $exchangeInstrumentID & ', "productType": "' & $producttype & '", "orderType": "MARKET", "orderSide": "' & $orderside & '", "timeInForce": "DAY", "disclosedQuantity": 0, "orderQuantity": ' & $qty & ', "limitPrice": 0, "stopPrice": 0, "orderUniqueIdentifier": "' & $orderidentifier & '"}' $oHTTP.Send($pD) $oReceived = $oHTTP.ResponseText $oStatusCode = $oHTTP.Status
          
          
      But am struggling to understand and use socket.
      Would be of great help if you can have a look at the link mentioned above and help with the code sample for AutoIt.
      To connect and listen to a socket.
      Thanks a lot
       
    • By Hermes
      Hi, I have a site that has the following elements below: 
      <div>More element here</div> <div>More element here</div> <div>More element here</div> When I do this in Auto It:
      Local $oSelectDiv = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "div") _WD_HighlightElement($sSession, $oSelectDiv, 1) I also tried to add [3], but it doesnt seems to work:
      Local $oSelectDiv = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "div[3]") _WD_HighlightElement($sSession, $oSelectDiv, 1) It always highlight the first one, but I am trying to highlight the 3rd in the list. Is there anyway to select the 3rd div without having to add any class/id in the divs, and without using XPATH? The structure of the elements in that site were built that way.
×
×
  • Create New...