Jump to content

Recommended Posts

I am having some issues with what should be the simplest of scripts. I have a program that records internet tv. If the network drops for some reason, an error window pops up and it will not record anything that is scheduled from that point on until the error is closed. So if this occurs at night when I am sleeping, I could miss recording several tv shows. So here is what I have done.

The error windows do not have a title so I am using the window text and WinGetHandle to close.

Like this...

while 1
sleep(100)
if WinExists("","ネットワークに接続できません。") then
$handle = WinGetHandle("","ネットワークに接続できません。")
WinClose($handle)
;MsgBox(0, "WinGetHandle Result",$handle)
EndIf
Wend

I have tested this out by manually creating the error window using this and the above script will close the window fine.

MsgBox(0, "","ネットワークに接続できません。")

When I force the program to throw the error by disconnecting my network cable, the error window comes up but never closes. I added the WinGetHandle Result msgbox to see if it was even detecting the window. It does display the proper handle, I confirmed it by using the AutoIt Window Info tool.

I even tried this but it doesn't work either.....

while 1
sleep(100)
if WinExists("","ネットワークに接続できません。") then
$handle = WinGetHandle("","ネットワークに接続できません。")
WinActivate($handle)
Send("{ESC}")
;MsgBox(0, "WinGetHandle Result",$handle)
EndIf
Wend

Any suggestions?

Link to post
Share on other sites

Are you sure that the handle is ok?

look at WinTitleMatchMode

Can you take a picture of that "Error"?

if is MsgBox(0, "","ネットワークに接続できません。"

why dont you send "Enter" ? (or press the OK button)

If that windows have the same handle everytime why don't you use WinClose(the handle value) ?

Edited by mihaibr
Link to post
Share on other sites

Any of the following should work after WinActivate but they don't. The window is made active but the Send is not causing it to close.

Send("{ENTER}")
Send("{ESC}")
Send("{SPACE}")

Also, the handle will never be the same. That's why I am using WinGetHandle. I've tried

WinClose($handle)

or

WinKill($handle)

I can't get anything to close it. Any more suggestions?

Edited by thepaulguy
Link to post
Share on other sites

I was one step ahead of you. lol I was trying that just now. This is crazy!

When testing using a Msgbox...

The script Activates the window, moves the mouse to the correct spot above the OK button and it left click's it. Works like expected.

When I force the error to popup using the program in question, the script activates the popup, moves the mouse to the correct position above the OK button, then nothing happens!

This makes no sense.

I'll try the ControlClick() next I guess.

Link to post
Share on other sites

First, there is no need to be pompous.

Second, I don't know what you are talking about. I did not double post anything.

Third, I do not need someone getting self righteous with me about what they perceive to be proper forum etiquette.

Thank you for your assistance mihaibr, but you may move along.

If anyone else has any suggestions I would love to hear from them.

Link to post
Share on other sites

Get a simple mouse recorder, like this one or tasker if you have that. Record yourself clicking the button, then see if it works when playing back the macro. If so then a simple hack would be to find some way to execute that macro from AutoIt. Not pretty, but if its just something to run overnight then it will be sufficient.

Generally those tasker-like programs use a different approach to AutoIt in order to more directly mimic what the user was doing. AutoIt skips a step and allows you to do what you wanted to do, which is better in most cases, but not the same.

Link to post
Share on other sites

TinyTask is a cool little program but the same thing happened. Mouse moves to the OK button but the mouse click doesn't close the error. <Sigh>

Well, I am throwing the towel in on this. I wish the program I am having an issue with was something I could let you guys run and see if you could get it to work but it requires a paid subscription to log into it. I appreciate all the suggestions.

Link to post
Share on other sites

Just a thought and it's just a guess...

maybe the winactivate isn't really activating the window fully.

Have you tried 2 clicks with your script? Move mouse into position and click, wait a second and click again

010101000110100001101001011100110010000001101001011100110010000

001101101011110010010000001110011011010010110011100100001

My Android cat and mouse game
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.KaosVisions.WhiskersNSqueek

We're gonna need another Timmy!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Danyfirex
      AT Command UDF - for control AT Modems, send SMS, get SMS
       
      Changelog:
      #cs 1.0.0 2020/10/03 . First version - Danyfirex + mLipok 1.0.1 2020/10/04 . Added - Function - _ATCmd_IsPINReady - Danyfirex . Added - Function - _ATCmd_IsPINRequired - Danyfirex . Added - Function - _ATCmd_IsSIMInserted - Danyfirex . Added - Function - _ATCmd_IsSenderSupported - Danyfirex . Added - Function - _ATCmd_OnPINReques - Danyfirex . Added - Function - _ATCmd_SMS_ListTextMessages - Danyfirex . Added - Function - _ATCmd_SetPIN - Danyfirex . Added - Function - __ATCmd_GetPINCounter - Danyfirex - Added - ENUM - $ATCmd_ERR_PIN - Danyfirex - Added - ENUM - $ATCmd_ERR_SIM - Danyfirex . Changed - __ATCmd_ComposePDU() - using _ATCmd_UseUCS2() internally instead parameter - Danyfirex . Suplemented - #CURRENT# - Danyfirex . . 1.0.2 2020/10/05 . Added - ENUM - $ATCmd_MSGLIST_* - mLipok . Added - ENUM - $ATCmd_STATUS__* - mLipok - Added - ENUM - $ATCmd_ERR_PARAMETER - mLipok . Added - _ATCmd_UsePDU() - parameter validation - mLipok . Added - _ATCmd_UseUCS2() - parameter validation - mLipok . Added - more error logs . Changed - MagicNumber replaced with Standard UDF constants - mLipok . Small refactoring - mLipok . . 1.0.3 2020/10/05 . CleanUp - Danyfirex . . 1.0.4 2020/10/05 . Small refactoring - Danyfirex . CleanUp - Danyfirex . . 1.0.5 2020/10/23 . _ATCmd_FullLoging - mLipok . _ATCmd_CMEESetup() ... @WIP - mLipok . $ATCMD_STATUS_11_SUBSCRIBERNUMBER - mLipok . . 1.0.6 2020/10/25 . __ATCmd_CMSErrorParser() - mLipok . . @LAST https://www.nowsms.com/gsm-modem-cms-error-code-list https://m2msupport.net/m2msupport/at-command-to-enable-error-codes/ https://www.micromedia-int.com/en/gsm-2/73-gsm/669-cme-error-gsm-equipment-related-errors https://assets.nagios.com/downloads/nagiosxi/docs/ATCommandReference.pdf https://www.maritex.com.pl/product/attachment/40451/15b4db6d1a10eada42700f7293353776 https://www.multitech.net/developer/wp-content/uploads/2010/10/S000463C.pdf https://www.telit.com/wp-content/uploads/2017/09/Telit_AT_Commands_Reference_Guide_r24_B.pdf https://docs.rs-online.com/5931/0900766b80bec52c.pdf PDU Format / Testers / Encoders / decoders https://m2msupport.net/m2msupport/sms-at-commands/#pduformat http://smstools3.kekekasvi.com/topic.php?id=288 #ce  
       
      Saludos
    • By Drac89
      Hi Team, 
      I am trying to send credentials via autoit on a web app launched via IE. I am passing the credentials into variables and trying to send them send("$username") but username field isn't getting populated. But the password field, I can send the credential, also when I try ieformsetvalue and set the username wrt username field fetched, it's getting send but my login button remains greyed out. 
      Can angularjs keydown function interfere in the autoit send process and not allow the credentials passed if it's not typed out? This is a general question to understand if javascript or angular js etc could detect if the credentials are automated, then it might not detect it as a keydown? 
    • By diff
      Hello,
      still learning and trying to understand AutoIT but having problem in filling my PDF file.
       
      So my code looks like similar to this:
      Global $1 = "text text 44444444" Global $2 = "texting2 texting2" Global $3 = "newtext3 next3" ShellExecute ("C:\Users\XXX\Desktop\myPDF.pdf") WinWaitActive("MyPDF.pdf - Adobe Acrobat Reader DC") Send ("{TAB}") ClipPut($1) Send ("^v") Send ("{TAB 3}") ClipPut($2) Send("^v") Send ("{TAB}") ClipPut($3) Send("^v") So its fill my PDF form, the first field looks good, the code add the text text 4444, then second should be $2 with texting2 texting2 but for some reason the code uses for second and third field after TAB only variable $3.
      So, I receive in $2 and $3 for some reason same newtext3 next3 in both, why its skipping the variable $2? Maybe there also much better solution for instant text? Because Send writes with delay by letters which I don't like.
      Thanks!
    • By Yodavish
      My AutoIt script works fine, for the most part, however, if it goes idle for roughly 30 minutes, it will won't be able to send data to a 3rd party application window titled, "Case #". 
      The problem lies within the function "SendFusion", it's able to see the handle for the "WinActivate" and "WinWaitActivate" (I've also tried putting in 10 seconds in the WinWaitActivate as well, doesn't work). However, if we have been idle, it will always fail to send data afterward. On what I've tried so far:
      "Send" function with the data and a {ENTER} i.e. Send($CaseTxt & "{ENTER}"), this won't even hit the enter key  ControlSetText, tried passing the handle from WinActivate, using the title "Case #" that was copied directly from the Autoit Window Info, hard coding the title, Using CLASS:WindowsForms10... always returns a 0 ControlCommand (same as above) always returns a 0 ControlGetFocus always returns a 0 ControlFocus, always returns a 0 Creating a new and simple Au3 script that just sends data to "Case #", also fails NOTE: If I close the Au3 script and just scan the data directly into the "Case #" or even type it, it works fine with no issues. I'm confused as to why it would not work after a long idle period?
      Below are the essential parts of the script, I can provide the entire thing if needed. Any suggestions would be greatly appreciated!
      #include <AutoItConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <Process.au3> #include <Misc.au3> #include <IE.au3> ;--------------------------------------------------------------- ; Only one instance can run ;--------------------------------------------------------------- If _Singleton("gross.exe", 1) = 0 Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, "Warning", "Gross.exe is already running. Please exit the existing version first (check the icons in the lower right corner of your screen) before running it again.") Exit EndIf ;--------------------------------------------------------------- ; AutoIt Options ;--------------------------------------------------------------- Opt("GUIOnEventMode", 1) ; Change to OnEvent mode Opt("WinWaitDelay", 0) ; Alters how long a script should briefly pause after a successful window-related operation. Time in milliseconds to pause (default=250). Opt("WinTextMatchMode", 1) ; Alters the method that is used to match window text during search operations. 2 = Quick mode Opt("SendKeyDelay", 0) ; Alters the length of the brief pause in between sent keystrokes. A value of 0 removes the delay completely. Time in milliseconds to pause (default=5). if ($fusionWindowTitle="NONE" or $fusionCaseNumWinTitle="NONE" or $appWindowTitle="NONE" or $winActivateTimeout="NONE" or $winCloseTimeout="NONE" or $winWaitTimeout="NONE" or $pdfViewerWidth="NONE" or $pdfViewerHeight="NONE" or $pdfViewerLeft="NONE" or $pdfViewerWindowName="NONE" or $pdfViewerExeName="NONE" or $pdfUrl="NONE" or $pdfDownloadCommand="NONE") Then Msgbox(0,"ERROR", "gross.ini is missing or does not contain all settings. Please contact Help Desk with this information") Exit -1 EndIf ;--------------------------------------------------------------- ; application settings/constants ;--------------------------------------------------------------- Global Const $[VARIABLE] = IniRead("gross.ini", "default", "[TitleOfVariable]", "NONE") Global Const $[VARIABLE] = IniRead("gross.ini", "default", "[TitleOfVariable]", "NONE") Global Const $[VARIABLE] = IniRead("gross.ini", "default", "[TitleOfVariable]", "NONE") Global Const $[VARIABLE] = IniRead("gross.ini", "default", "[TitleOfVariable]", "NONE") ;--------------------------------------------------------------- ; create the main window ;--------------------------------------------------------------- Local $mainWindow = GUICreate($appWindowTitle, 380, 190) ; create the main GUI window GUISetOnEvent($GUI_EVENT_CLOSE, "handleCloseClick") ; when the click the windows close button call handleCloseClick() WinSetOnTop($appWindowTitle, '', 1) ; Sets main GUI always on top ;--------------------------------------------------------------- ; create the controls on the main window ;--------------------------------------------------------------- Local $okButton = GUICtrlCreateButton("OK", 160, 160, 54,24) ; create OK button GUICtrlSetOnEvent($okButton, "validateInput") ; when they click ok, call handleInputProcessRequest() GUICtrlCreateLabel("Scan Input", 10, 10) ; create a label Global $inputScan = GUICtrlCreateInput("", 10,134,358) ; create the input scan box GUICtrlSetOnEvent($inputScan, "validateInput") ; when they press enter in the scan input box, call handleInputProcessRequest() GUICtrlSetState($inputScan,$GUI_FOCUS) ; automatically sets focus on the input field GUISetState(@SW_SHOW) ; main GUI loop that runs at all times ;--------------------------------------------------------------- While 1 ;---------------------------------------------------------- ; If sumatraPDF active, resets focus back to GUI ;---------------------------------------------------------- If WinActive($pdfViewerWindowName) Then consoleWrite('While Loop sumatraPDF was active' & @CRLF) setMainWindow() ;---------------------------------------------------------- ; After data sent to ProTracker, check for mismatch ; save button to trigger the event handler when clicked ;---------------------------------------------------------- ElseIf WinActive($proTrackerWindowTitle) Then $ie = _IEAttach("ProTracker") $mismatchButton = _IEGetObjByName($ie, $proTrackerMisMatchButtonId) $oEvent = ObjEvent($mismatchButton, "mismatchButton_") If @error Then setMainWindow() ;--------------------------------------------------------------------- ; If Fusion is prompting for the case #, focus back to main GUI input ; If second GUI 'Unknown' detect do nothing ;--------------------------------------------------------------------- ElseIf WinExists($fusionWindowTitle) and WinExists($fusionCaseNumWinTitle) and Not WinActive($mainWindow) and Not WinExists('Unknown Input') Then setMainWindow() EndIF ;--------------------------------------------------------------------- ; Checks if $processFlag = Done, if so, shows PDF viewer and clears ; processFlag for next iteration ;--------------------------------------------------------------------- IF WinExists($pdfViewerWindowName) and $processFlag == 'Done' Then WinSetState ($pdfViewerWindowName, '', @SW_SHOW) $processFlag = '' setMainWindow() EndIF Sleep(100) ; Sleep to reduce CPU usage WEnd Func handleInputProcessRequest($input) $processFlag = True Local $hTimer = TimerInit() consoleWrite('> handleInputProcessRequest: ' & @CRLF) Local $idInput = identifyInput($input) ; Select a proccess to run based on id input Select Case $idInput = "container" ; regex that captures only the case number $caseTxt = StringUpper(StringRegExpReplace($strippedInputData, '\??(\w*\d*-\d*|\d*).*$','$1')) If WinExists($fusionWindowTitle) and WinExists($fusionCaseNumWinTitle) Then sendProTracker(StringUpper($strippedInputData)) sendFusion($caseTxt) ; gets pdf for sumatraPDF in seperate script, since that function is the slowest Run("viewPDF.exe " & $caseTxt) ;getSumatraPDF($caseTxt) $lastCaseNum = $caseTxt Else ; Checks to make sure the previous "Container" case num is the same ; to the current Container case num, before sending to ProTracker If($lastCaseNum <> $caseTxt) Then ; If not the same case number send alert sound SoundPlay("error.wav") Else sendProTracker($strippedInputData) EndIf EndIf Case $idInput = "user" sendProTracker($strippedInputData) Case $idInput = "cassette" sendProTracker(StringUpper($strippedInputData)) Case $idInput = "unknown" selectUnknown() EndSelect Local $fDiff = TimerDiff($hTimer) $processFlag = 'Done' consoleWrite('> handleInputProcessRequest Completed Total time: ' & $fDiff & ' ' &@CRLF&@CRLF&@CRLF) EndFunc Func sendFusion($caseTxt)     Local $hTimer = TimerInit()     consoleWrite('+ sendFusion initiated: ' & $caseTxt & @CRLF)     If $caseTxt = "" Then         MsgBox(0, "Error", "Not a valid case number")     Else         ;$fusionCaseNumWinTitle = "Case #"         $retVal1 = WinActivate($fusionCaseNumWinTitle, "")         consoleWrite("ReturnValue WinActivate " & $retVal1 & @CRLF)         $retVal2 = WinWaitActive($fusionCaseNumWinTitle,"",$winActivateTimeout)         consoleWrite("ReturnValue WinWaitActive: " & $retVal2 & @CRLF)         $retVal3 = ControlSetText($fusionCaseNumWinTitle, "", "", $caseTxt)         ;$retVal3 = ControlCommand($fusionCaseNumWinTitle, "", "", "EditPaste", $caseTxt)         consoleWrite("ReturnValue ControlSetText: " & $retVal3 & @CRLF)         ;Send($caseTxt & "{ENTER}")         WinWaitClose($fusionCaseNumWinTitle, "", $winCloseTimeout)         consoleWrite('+ sendFusion WinWaitClose: ' & @CRLF)     EndIf     Local $fDiff = TimerDiff($hTimer)     ConsoleWrite('+ sendFusion Completed Total time:' & $fDiff & ' ' & @CRLF) EndFunc
      Console logs from the SciTLE
      Window (x86) Info matches the correct handle for the WinActivate and WinWaitActivate

      Window Control (x86) Info, I've tried the CLASS, the ID, also I just noticed that the "handle" in "Control" and "Window" appear to be different as well.

       
      So far the only work-around is to close down the 3rd party application and the AutoIt script, re-open them and it works all completely fine. But this is a pain for the end-user since it's all touch screen and it slows down their workflow, which they can be extremely sensitive about.
       
    • By nacerbaaziz
      hello autoit group
      please i've a question
      i had make a function that put some thing into the clipBoard and paste it
      using the send function
      e.g
      ClipPut("hello")
      send("^v")
       
      when the keyboard is english all things work fine
      but when the keyboard is arabic the send command write the ltr v insted of the text in clipboard
      i was tryed to use
      send("{ctrldown}v{ctrlUp}")
      but the same
      please can any one help me
       
×
×
  • Create New...