Jump to content
Sign in to follow this  
tes5884

HTTP Post problem

Recommended Posts

Hi Guys,

I'm trying to do a HTTP POST which would change a setting on my server. (details here, enable recordings etc.)

When I use the full URL via a browser it works fine, when I use the script below, it fails.

#include <http.au3>

$Host = "192.168.20.5"
$Port = "5000"
$File = "/ivr/PbxAPI.aspx"
$PostData = "func=upd_ext&extnum=3888&pwd=123456!&record_calls=0"

$Socket = _HTTPConnect($Host, $Port)
_HTTPPost($Host, $File, $Socket, _HTTPEncodeString($PostData))
_HTTPClose($Socket)

I assume I'm doing something wrong, I can't figure out what :-)

Any suggestions are appreciated.

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Have you tried the WinHTTP UDF?

Or try >this.

Br, FireFox.


 

OS : Win XP SP2 (32 bits) / Win 7 SP1 (64 bits) / Win 8 (64 bits) | Autoit version: latest stable / beta.
Hardware : Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10Ghz / 8 GiB RAM DDR3.

My UDFs : Skype UDF | TrayIconEx UDF | GUI Panel UDF | Excel XML UDF | Is_Pressed_UDF

My Projects : YouTube Multi-downloader | FTP Easy-UP | Lock'n | WinKill | AVICapture | Skype TM | Tap Maker | ShellNew | Scriptner | Const Replacer | FT_Pocket | Chrome theme maker

My Examples : Capture toolIP Camera | Crosshair | Draw Captured Region | Picture Screensaver | Jscreenfix | Drivetemp | Picture viewer

My Snippets : Basic TCP | Systray_GetIconIndex | Intercept End task | Winpcap various | Advanced HotKeySet | Transparent Edit control

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By nacerbaaziz
      hello sirs
      please i want to use the WinHttp to get the google drive file title using the api
      i searched in the forom but i didn't found any Google drive api UDF
      for that i liked to ask you for that
      i had read the google drive api documentation but i couldn't do it
      please help me
      here is the api doc
      note i've got the apikey and i have the file id
      what i want is to get the title of the file (the file name)
      because i want to download the files from the google drive using the autoit
      please help me for that
      am sorry because i didn't gave you any example or what i tried but all what tried was  failed
      thanks in advance
    • By Melque_Lima
      A little help here please !?
      I'm trying to parse a file but the function is not working well! i think there is some thind doing wrong at FileRead()
      Obs: username,password and API link below is fictitious
      ConsoleWrite(">POST METHOD UPLOADING LOCAL IMAGE<" & @CRLF) _PostMethodTest() Func _PostMethodTest() Local Const $sAPIKey = '8f1e0a750088957' Local $sBoundary = "--------Boundary" Local $sHeaders = "Content-Type: multipart/form-data; boundary=" & $sBoundary & @CRLF Local $sData = '' Local $sFileName="image.jpg" Local $sFilePath="C:\Users\DELL\Desktop\" & $sFileName Local $hFile=FileOpen($sFilePath,16);16=$FO_BINARY Local $sFileData=FileRead($hFile) FileClose($hFile) $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="myImage"; filename="' & $sFileName & '"' & @CRLF $sData &= 'Content-Type: application/upload' & @CRLF & @CRLF $sData &= BinaryToString($sFileData,0) & @CRLF $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="username"' & @CRLF & @CRLF $sData &="myuserName" & @CRLF $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="password"' & @CRLF & @CRLF $sData &="MyPassword" & @CRLF $sData &=$sBoundary & "--" ConsoleWrite($sData) Local $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1") $oHTTP.Open("POST", "http://myapi", False) $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "multipart/form-data; " & "boundary=" & $sBoundary) $oHTTP.SetRequestHeader("apikey", $sAPIKey) $oHTTP.Send(StringToBinary($sData,1)) Local $sReceived = $oHTTP.ResponseText ConsoleWrite($sReceived & @CRLF) EndFunc ;==>_PostMethodTest  

    • By Seminko
      I'm trying to get data from http://poe.trade/ - disclaimer, although this site is about a game, my script will not in any way interact directly with the game in any way. The script is just to get data from the site.
      To explain how it works - you submit a POST request and a custom URL is returned, then you do a GET request on that URL and you get the final URL you want.
       
      First issue:
      Now, I've tried doing so by using https://apitester.com/ and the first phase works. Here's how it looks like at APITester:
      Request Headers POST /search HTTP/1.1 Host: poe.trade Accept: */* User-Agent: Rigor API Tester Content-Length: 43 Content-Type: application/x-www-form-urlencoded Request Body online=x&name=kaom%27s%20heart&league=incursion When I submit this, the response I get is this:
      <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN"> <title>Redirecting...</title> <h1>Redirecting...</h1> <p>You should be redirected automatically to target URL: <a href="http://poe.trade/search/ioritewoteteme">http://poe.trade/search/ioritewoteteme</a>. If not click the link. So I then do a GET request for 'http://poe.trade/search/ioritewoteteme', which results in this response:
      <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2 Final//EN"> <title>Redirecting...</title> <h1>Redirecting...</h1> <p>You should be redirected automatically to target URL: <a href="http://poe.trade/search/inamotezuakito">http://poe.trade/search/inamotezuakito</a>. If not click the link. Great, this link (http://poe.trade/search/inamotezuakito) is exactly what we want.
      However, when I try to do the same in autoit, the result is quite different:
      Global Const $HTTP_STATUS_OK = 200 $test = HttpPost("http://poe.trade/search", "/online=x&name=kaom%27s%20heart&league=incursion") ClipPut($test) MsgBox(1, "", $test) Func HttpPost($sURL, $sData = "") Local $oHTTP = ObjCreate("WinHttp.WinHttpRequest.5.1") $oHTTP.Open("POST", $sURL, False) If (@error) Then Return SetError(1, 0, 0) $oHTTP.SetRequestHeader("Host", "poe.trade") $oHTTP.SetRequestHeader("User-Agent", "Rigor API Tester") $oHTTP.SetRequestHeader("Accept", "*/*") $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded") $oHTTP.Send($sData) If (@error) Then Return SetError(2, 0, 0) If ($oHTTP.Status <> $HTTP_STATUS_OK) Then Return SetError(3, 0, 0) Return SetError(0, 0, $oHTTP.ResponseText) EndFunc The code above returns: ' 謟 '
      Any ideas as to what I am doing incorrectly?
       
      Second issue:
      Once I get the final link using APITester and do a GET on that i get a bunch of hieroglyphs. A friend of mine advised that the data is GZiped, which is a pain in the butt to be honest. However, apparently curl can uncompres that.
      How would I go about it?
       
      Thanks
×
×
  • Create New...