Jump to content
Sign in to follow this  
Jfish

Can't get _FFTabSetTabSelected to work as expected

Recommended Posts

I recently had issues with the >_FFTableWriteToArray which turned out to be a bug with the function.  I am having troubles again, but with a different FF function for the _FFTabSetSelected.  The documentation for this function is contained in the attached picture (and below).  Again, this is probably on me but I appreciate the help as I can't tell what I am doing wrong.  It seems like the first parameter for this function can be a name or index of the tab and the second can be the parameter type.  I also assume that if there is only one instance of FF open you can leave _FFWindowSelect() void of parameters and still select a tab.  I also expect that if you if the function works it will select the tab and make it the active tab.

My problem: the code only works if I manually select that tab.  If another tab is selected it will crash.  I can't get this function to work.

documentation:

$vTab   
(Optional) Label, index (0-n) or keyword:
0   = (default) index (0-n) of the tab.
prev    = next tab.
next    = previous tab.
first   = first tab.
last    = last tab.

$sMode  
(Optional) Selection mode:
index   = (default) index (0-n) of the tab.
label   = Label (RegExp) of the tab.

I am trying to use the label as the first parameter.  I have tried this approach with the second parameter

$name="3Dcart v6.4.1 Store Manager"
_FFConnect()
_FFWindowSelect()
$setTab=_FFTabSetSelected($name,"label")

and without

$name="3Dcart v6.4.1 Store Manager"
_FFConnect()
_FFWindowSelect()
$setTab=_FFTabSetSelected($name)

No joy.  Any help would be greatly appreciated.

post-24738-0-85928600-1413886686_thumb.j


Build your own poker game with AutoIt: pokerlogic.au3 | Learn To Program Using FREE Tools with AutoIt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Run your script and post the results from the Scite output window. For a more detailed look, add the following line at the top of your script:

$_FF_COM_TRACE = True

Edit: Looks like this is your issue --

$name="3Dcart v6.4.1 Store Manager"

It doesn't work because the first word should be "3DCart", not "3Dcart".

Edited by Danp2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Cengokill
      Hi everyone,
      I have created a ListView that is in a tab, and I want to display an image in that tab, with the ListView on top.
      However, the image still appears on top of my ListView.
      If I remove the tabs everything works. 
      I looked at the autoit documentation and the <GuiListView.au3> documentation , I can't figure out how to display a background image, and put on top a ListView, inside a tab. 😥
      Here is the code:
      Opt("GUIOnEventMode", 1) $Form1 = GUICreate($Titre, 700, 627, $Form1Width, $Form1Height); main window $tabulation = GUICtrlCreateTab(148,0,700,580); creating tabs $tab1=GUICtrlCreateTabItem("Tab 1"); first tab GUICtrlSetState(-1, $GUI_SHOW); this tab is selected by default $Pic1 = GUICtrlCreatePic("image.jpg", 0, 30, 700, 627) GUICtrlSetState(-1, $GUI_DISABLE). $idListview = GUICtrlCreateListView("list 1|list 2|list 3", 200, 50, 390, 200) GUISetState(@SW_SHOW) While 1     Sleep(100) WEnd Thank you in advance.

    • By Lourens
      Hi,
      I am looking for a way to automate login to a Internet Banking website (https://bank.tymedigital.co.za/) and all of the examples that I could found still do not solve my issue with this website.
      In order to Login, the user need to enter their Identity Number and Password the click the Login button.
      Inspecting the Elements in Chrome are as follow;
      Identity Number
      <input autocomplete="username" placeholder="Please enter your South African ID number" maxlength="13" type="tel" class="form-control" value=""> Password
      <input autocomplete="current-password" placeholder="Enter password" type="password" class="form-control" value=""> Button
      <button type="button" class="btn btn-yellow btn-block">Login</button> Any assistance or directing me to a solution will be appreciated.
      Thank you,
      Lourens
    • By nooneclose
      my FF.au3 does get included but my script does not open firefox. 
      here is my code so far:
      #include <FF.au3> _FFStart("https://www.google.com", Default, 0) I am using firefox portable version 52.0 Any and all help would be greatly appreciated.  
      The code runs but nothing happens. I think the FF.au3 cannot find or connect to the firefox portable.  
    • By Blois
      Hi Guis,
       
      I need to create keyboard shortcut to navigate the tabs and activate them, but I could not use the code below:
      #include <TabConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <GuiTab.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> HotKeySet("^{TAB}", "_TabRight") HotKeySet("^+{TAB}", "_TabLeft") $gui = GUICreate("test",450, 300) $Tab1 = GUICtrlCreateTab(20, 24, 425, 201) $TabSheet1 = GUICtrlCreateTabItem("Tabsheet 1") $lbContagemGrupos2 = GUICtrlCreateLabel("aaaa", 50, 50) GUICtrlSetColor(-1, 0x0000FF) GUICtrlCreateTabItem("") $TabSheet2 = GUICtrlCreateTabItem(" ") $TabSheet3 = GUICtrlCreateTabItem(" ") GUISetState() While 1 Switch GUIGetMsg() Case $GUI_EVENT_CLOSE ExitLoop EndSwitch WEnd Func _TabRight() $CurPos = _GUICtrlTab_GetCurSel($Tab1) _GUICtrlTab_SetCurSel($Tab1, $CurPos + 1) $tab = "$TabSheet" & $CurPos GUICtrlSetState($TabSheet1 + $CurPos, $GUI_SHOW) Return EndFunc Func _TabLeft() $CurPos = _GUICtrlTab_GetCurSel($Tab1) _GUICtrlTab_SetCurSel($Tab1, $CurPos - 1) $tab = "$TabSheet" & $CurPos GUICtrlSetState($TabSheet1 + $CurPos, $GUI_SHOW) Return EndFunc Exit  
      can you help me?
    • By tommytx
      ConsoleWrite("Hello Dolly on Line 1" & @CRLF) #include <IE.au3> ConsoleWrite("Hello Dolly on Line 5" & @CRLF) Local $oIE = _IECreate("www.autoitscript.com") ConsoleWrite("Hello Dolly on Line 10" & @CRLF) Can anyone put me on the right track to troubleshoot this one.. the IE browser is not opening.. it is not my primary browser since FF is but that has not been a problem in the past.. it all seems to work including compile but the generation of the IE browser.. Never had any problem before.. below is the results of the run.. any ideas on where I might look.. that is the only error i get and its only after a 30 second delay.. I suppose a time out..
       
      ; >"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\autoit3.exe" /ErrorStdOut "G:\show_pos.au3\test.au3"
      ; Hello Dolly on Line 1
      ; Hello Dolly on Line 5
      ; --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IECreate,  (Browser Object Creation Failed)
      ; Hello Dolly on Line 10
      ; >Exit code: 0    Time: 30.46
       
×
×
  • Create New...