Jump to content
Sign in to follow this  
morganlove

Inetget and InetRead don't recognize IE cookies on Windows 10 and so can't be used on password-protected sites

Recommended Posts

Ever since I upgraded to Windows 10, scripts using Inetget and InetRead no longer seem to recognize Internet Explorer cookies. This makes them useless for websites that require you to be logged in to. Has there been some sort of change to IE cookies because of the upgrade and new Edge browser? Is there a way around this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.  did you ever get around this problem?  I'm facing it now.

 

thanks

On 22/09/2015 at 8:28 PM, morganlove said:

Ever since I upgraded to Windows 10, scripts using Inetget and InetRead no longer seem to recognize Internet Explorer cookies. This makes them useless for websites that require you to be logged in to. Has there been some sort of change to IE cookies because of the upgrade and new Edge browser? Is there a way around this?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

According to the help file you need to provide userid/password in the URL:

Quote

To use a username and password when connecting simply prefix the servername with "username:password@", e.g.
"http://myuser:mypassword@www.somesite.com"

 


My UDFs and Tutorials:

Spoiler

UDFs:
Active Directory (NEW 2020-10-10 - Version 1.5.2.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
OutlookEX (NEW 2020-06-30 - Version 1.6.2.0) - Download - General Help & Support - Example Scripts - Wiki
OutlookEX_GUI (NEW 2020-06-27 - Version 1.3.2.0) - Download
Outlook Tools (2019-07-22 - Version 0.6.0.0) - Download - General Help & Support - Wiki
ExcelChart (2017-07-21 - Version 0.4.0.1) - Download - General Help & Support - Example Scripts
PowerPoint (2017-06-06 - Version 0.0.5.0) - Download - General Help & Support
Excel - Example Scripts - Wiki
Word - Wiki
Task Scheduler (2019-12-03 - Version 1.5.1.0) - Download - General Help & Support - Wiki

Tutorials:
ADO - Wiki, WebDriver - Wiki

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By WilliamasKumeliukas
      Hi,
      I started this project alone in May 2020 as project in my spare time at work, I'm working for a IT compagny that's started opening their services to residential customers few months ago and now my position in the company kinda drifted in the doom and gloom world of repetitive tasks like: Reinstallation of Windows 10.
      The procedure is very repetitive and I started feeling like being a robot which is the main reason I started this project.
       
      ==============================FAQ==================================
      1. Q: Do you want this project to be accomplished with the usage of AutoIT ONLY or 3rd party tools / Scripts (BAT / CMD / VBS) ? A: No, if I cannot find a way using AutoIT to accomplish a task I will move to my Plan B which consist of automating an 3rd party tool to accomplish the affected task until a solution is found. 2. Q: What do I get from helping/collaborating in this project? A: I will personally take the responsability to mention you in the credits of this project. 3. Q: If I have more questions, can I ask? A: Certainly! feel free to ask any questions related to this project! 4. Q: What is the main goal of this project? A: Automating Windows 10 configuration without user interaction needed (as much as possible) ______________________________________________________________________________________________________________________________
      Current progression of the project (more might be added in future)
      « Blue = Info || Yellow = Unfinished/Untested || Purple = Could be better || Green = Done ||Red = Not Yet Started »
      *** Very early Stage ***
      Connect Network Attached Storage(NAS) (Tested & Working - AutoIT only)
      Install Adobe Reader DC, 7zip, Google Chrome (Tested & Working - using 3rd party tool)
      Change OEM Information (Tested & Working - contains both AutoIT version and CMD script)
      Disable ScreenSaver (Require testing AutoIT only)
      Change Computer Name (Require testing AutoIT only) 
      Change Default Browser (Work - using 3rd party tool)
      Change .pdf / .pdfxml from Edge to Adobe Reader DC (AutoIT only)
      Change Edge to Google Chrome as Default Browser (Tested & Working - using 3rd party tool)
      Windows Updates (Currently working on it - AutoIT only)
      Install Office 
      Activate Office (Tested on 2010 & Working - CMD Script)
      Pin to taskbar Excel, Outlook, Word, Chrome (Tested & Working - using 3rd party tool)
      GUI currently featuring the following options 
      - TreeView to check case of desired tasks
      -  Redirect ConsoleWrite with timestamp messages in richedit (errors shown in red text)
                 *** To Do ***
       - Read informations needed for tasks like: OEM, ComputerName, NAS user/password etc... from a file
       - ListView for Windows Updates
       - Probably more
       
      ***  If this project interest you, Reply here This will greatly help me to see if you'd like this project to become real  ***
      ______________________________________________________________________________________________________________________________
      2020.09.21 Update: Since this topic reached over 200+ views without a single interest shown by community, pm me and i'll share with you W10 Configurator script  
       
      Best Regards,
      ~WilliamasKumeliukas
    • By Danyfirex
      Hello!!!  
      In the past I had problems adding an application as a default for an extension in Windows 10. (It was easy in windows 7 using Registry) But since Windows 8 It requires to do some steps more. I wrote a tool (in other programming language) months ago for handling it. But now I just want to share an AutoIt version.
       
      Check on GitHub.
       
       
      Saludos
    • By Jgladden
      Dan - thanks for all that you do - this stuff is great. 
      Hoping you can assist with an issue we are having now that we have moved to Windows 10/Server 2016. The Chrome interactions were working flawlessly until moving over. Now my code fails when attempting to create the session. As you can see, our Chrome install is not in a standard location but I have validated the path to the binary. I have attached some detail below including system info, console output and the chrome log detail. I have tried several recommendations that have seen in various forums but none have made a difference
      Any assistance you can give would be greatly appreciated. 
      Thanks in advance, 
      chrome_Details.txt
    • By poddex
      Hello everyone.
      I always try to work with old Windows 10 versions as much as possible because I know mane compatibility issues with Windows 10 upgrading. 
      But I couldn't do anything else (I got drivers problem), and nothing couldn't help me besides upgrading, so I upgraded from 1807 to 1903.
      And...get another problem 😃
      I use AutoitX library in external project like this.
      ObjectAutoIt=New COMObject("AutoItX3.Control");
      ObjectAutoIt.AutoItSetOption("WinTextMatchMode",2);
              While ObjectAutoit.WinExists("",WindowHeader) Cycle 
                  ObjectAutoIt.WinClose("",WindowHeader);
              EndCycle;
      After upgrade I get that this line code 
      While ObjectAutoit.WinExists("",WindowHeader)
      become extremely low - ~ 20 seconds even if 10 windows open. But before upgrade it takes 0.5 s for a max.
      And every time that this code line passes through  - it takes ~20s, (20.115, for example), not less, not more. Something pauses it to work.
      How can I diagnose, what is that?
      I tried reinstall whole AutoIt, but no results.
      Thanks to all.
    • By Jahar
      I have an AutoIT script It monitors 2 websites for content that applys to me and the services that I provide. One site is : www.Freelancer.com The other: www.PeoplePerHour.com Both sites publish new jobs on their site hourly or so. My AutoIT app, will view those sites and present new jobs to me in a grid that pops up on my screen. Lately, the app has stopped showing me any jobs from PeoplePerHour.
       
      For freelancer.com,  Inetget is giving full html but for peopleperhour, now its not coming.
      Func _CheckPPH()
          Local Static $hTimer = 0
          Local Static $hDownload = 0
          Local $aTitlesandUrls = 0
          Local Static $sTempFile = ""
          If $hTimer = 0 Then $hTimer = TimerInit()
          If $hDownload = 0 Then
              $sTempFile = _WinAPI_GetTempFileName(@TempDir)
              ConsoleWrite("Checking PPH..." & @CRLF)
              ConsoleWrite(">Downloading..." & @CRLF)
      ;~         $hDownload = InetGet("http://www.peopleperhour.com/freelance-jobs", $sTempFile, $INET_FORCERELOAD, $INET_DOWNLOADBACKGROUND)
              $hDownload = InetGet("http://www.peopleperhour.com/freelance-jobs", $sTempFile, $INET_FORCERELOAD)
      ;~         Return 0
          EndIf
      ;~     Sleep(30)
      ;~     Local $isCompleted = InetGetInfo($hDownload, $INET_DOWNLOADCOMPLETE)
      ;~     Local $isError = InetGetInfo($hDownload, $INET_DOWNLOADERROR)
      ;~     Sleep(30)
      ;~     If TimerDiff($hTimer) > 3000 And $isError Then
      ;~         ConsoleWrite("!PPH Fail" & @CRLF)
      ;~         InetClose($hDownload)
      ;~         $hDownload = 0
      ;~         Return 0
      ;~     EndIf
      ;~     Sleep(30)
          Local $Show = 0
      ;~     If TimerDiff($hTimer) > 3000 And $isCompleted Then
          If $hDownload > 0 Then
              ConsoleWrite("+Downloaded..." & @CRLF)
              Local $sPPHHtml = FileRead($sTempFile)
              $aTitlesandUrls = _StringBetween($sPPHHtml, '"title">' & @LF, 'time>')
      ;~         _ArrayDisplay($aTitlesandUrls)
              Local $aPPH[0][4]
              Local $sTitle = ""
              Local $sUrl = ""
              Local $sID = ""
              Local $sDate = ""
              Local $iRet=0
              Sleep(30)
              For $i = 0 To UBound($aTitlesandUrls) - 1
                  $sTitle = _StringBetween($aTitlesandUrls[$i], '<a title="', '" class')
                  $sUrl = _StringBetween($aTitlesandUrls[$i], 'href="', '">')
                  $sDate = _GetDate($aTitlesandUrls[$i])
                  If IsArray($sTitle) And IsArray($sUrl) Then
                      $sID = _GetID($sUrl[0])
      ;~                 _ArrayAdd($aPPH, $sDate & "|" & $sTitle[0] & "|" & $sUrl[0] & "|" & $sID)
                      $iRet = _BuildPopupsPPH($sID, $sDate, "PPH: " & $sTitle[0], $sUrl[0])
                      If $iRet Then $Show+=1
                  EndIf
              Next
              Sleep(30)
      ;~         If $Show > 0 Then ShowLatestJobs()
      ;~         _ArrayDisplay($aPPH)
              FileDelete($sTempFile)
              InetClose($hDownload)
              $hDownload = 0
              $hTimer = 0
              Return $Show
          EndIf
          Sleep(30)
      EndFunc   ;==>_CheckPPH
×
×
  • Create New...