Jump to content
  1. ViciousXUSMC

    ViciousXUSMC

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Nas
      Hi everyone,
      I am trying to make a script that runs a query and show it to me to see if everything is right and then decide if I finish it or not so I made a little script as below :
      #include <ADO.au3> #include <Array.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <AutoItConstants.au3> _ADO_EVENTS_SetUp(True) _ADO_ComErrorHandler_UserFunction(_ADO_COMErrorHandler) Local $sDriver = 'SQL Server' Local $sDatabase = 'DataBase' ; change this string to YourDatabaseName Local $sServer = 'Localhost' ; change this string to YourServerLocation Local $sConnectionString = 'DRIVER={' & $sDriver & '};SERVER=' & $sServer & ';DATABASE=' & $sDatabase & ';UID=' & ';PWD=' & ';' ;~ Global $Query = _ ;~ "BEGIN TRAN" & @CRLF & _ ;~ "UPDATE Table" & @CRLF & _ ;~ "SET HOUR = 4" & @CRLF & _ ;~ "WHERE CUST = 'TEST'" & @CRLF & _ ;~ "SELECT * FROM Table" & @CRLF & _ ;~ "WHERE CUST = 'TEST'" & @CRLF & _ ;~ "ROLLBACK TRAN" Global $Query = _ "BEGIN TRAN" & @CRLF & _ "SELECT * FROM Table" & @CRLF & _ "WHERE CUST = 'TEST'" & @CRLF & _ "ROLLBACK TRAN" _Query_Display($sConnectionString, $Query) Func _Query_Display($sConnectionString, $sQUERY) ; Create connection object Local $oConnection = _ADO_Connection_Create() ; Open connection with $sConnectionString _ADO_Connection_OpenConString($oConnection, $sConnectionString) If @error Then Return SetError(@error, @extended, $ADO_RET_FAILURE) ; Executing some query directly to Array of Arrays (instead to $oRecordset) Local $aRecordset = _ADO_Execute($oConnection, $sQUERY, True) ; Clean Up _ADO_Connection_Close($oConnection) $oConnection = Null ; Display Array Content with column names as headers _ADO_Recordset_Display($aRecordset, 'Query Result') EndFunc ;==> _Query_Display When I ran this script it works great, but when I run the query below :
      Global $Query = _ "BEGIN TRAN" & @CRLF & _ "UPDATE Table" & @CRLF & _ "SET HOUR = 4" & @CRLF & _ "WHERE CUST = 'TEST'" & @CRLF & _ "SELECT * FROM Table" & @CRLF & _ "WHERE CUST = 'TEST'" & @CRLF & _ "ROLLBACK TRAN" It doesn't show anything, when I take those begin and rollback it does what it should but still not showing me anything at all, is there a way around it that you know of?
      Thank you.
    • By Nas
      Hello Guys,
       
      I am running the Ado example script, if I run this line, it runs without errors :
      Local $sConnectionString = 'DRIVER={' & $sDriver & '};SERVER=' & $sServer & ';DATABASE=' & $sDatabase & ';UID=' & $sUser & ';PWD=' & $sPassword & ';' But when I try the windows auth one , it failed everytime :
      Func _Example_MSSQL_WindowsAuthorization() Local $sDatabase = 'AdventureWorks2016' Local $sServer = 'SQLSRV' _Example_5_MSSQL_WinAuth($sServer, $sDatabase, "Select * from Person.Address") EndFunc here is the error :
       
      ADO.au3 v.2.1.16 BETA (1204) : ==> COM Error intercepted !
      $oADO_Error.description is:     Provider cannot be found. It may not be properly installed.
      $oADO_Error.windescription:     Exception occurred.
      $oADO_Error.number is:     80020009
      $oADO_Error.lastdllerror is:     0
      $oADO_Error.scriptline is:     1204
      $oADO_Error.source is:     ADODB.Connection
      $oADO_Error.helpfile is:     C:\Windows\HELP\ADO270.CHM
      $oADO_Error.helpcontext is:     1240655
      By the way, I have 64x windows server 2016 with SQL Server , I already installed the odbc my sql connector, any thought on this will be greatly appreciate it.
    • By argumentum
      $sQueryUpdateTime = "select intUpdateTime from tblStudies " . $where . " ORDER BY intUpdateTime DESC limit 1"; $rs = mysqli_query($conn, $sQueryUpdateTime); $row = mysqli_fetch_assoc($rs); the above used to take 300+ ms. to query. Then I set it as index and takes 30 ms. Cool.
      $sQuery = "select * from tblStudies " . $where . " ORDER BY StudyDate DESC limit $offset,$rows"; // takes 30 ms. on the indexed int $sQuery = "select * from tblStudies " . $where . " ORDER BY StudyDate DESC , PatientName ASC limit $offset,$rows"; // takes 300 ms. due to "PatientName" been a text field, even as I did index it So my observation is that "PatientName" takes a long time to sort, even tho "$rows = 20". Sorting text in 20 rows should be fast.
      ..tho, I find that any 2nd argument in the ORDER BY is just slow.
      Is there a way to query this in a way to have a faster result back ?
      Thanks
      PS: added ADD INDEX `StudyDate_2` (`StudyDate`, `PatientBirthDate`) USING BTREE;  and searched by those two with not much speed change ( StudyDate and PatientBirthDate are integer ).
    • By buymeapc
      Hello,
      I was looking for a way to use the CLR functions to check a SQL 2016 database state, but I've been unable to find an example that I can get to work. Any help would be appreciated. Here's what I have, which always errors when I try to set the connection string and I'm not sure why. Thanks!
      #include ".\Includes\CLR.au3" #include ".\Includes\CLR Constants.au3" JustATest() Func JustATest() Local $oAssembly = _CLR_LoadLibrary("System.Data") ConsoleWrite("$oAssembly: " & IsObj($oAssembly) & @CRLF) Local $oSQLConn = _CLR_CreateObject($oAssembly, "System.Data.SqlClient.SqlConnection") ConsoleWrite("$oSQLConn: " & IsObj($oSQLConn) & @CRLF) $oSQLConn.ConnectionString = "Server=serverip;Database=dbname;UID=user;PWD=aaaa;" $oSQLConn.Open EndFunc Edit: I am using ptrex's CLR UDF from here:
    • By nooneclose
      Good morning, I am trying to figure out if it is possible to check if these invoice lines exist or not. 
      Here are the table and column name: INVOICELINE.INVOICELINENUM (a required field if created)
      Here is a picture of what I am talking about. (Do not worry about security. the picture is from a demo test site so all information is fake)
       
      is there any way to check if these fields exist or not? (they do not exist unless the user clicks on "New Row")
      Example: line 11 does not exist right now. How would I go about to see if it did or not? 
      This is what I have so far:
      SELECT DISTINCT iv.invoicenum, iv.description FROM invoice AS iv JOIN invoiceline AS ivl ON iv.invoicenum = ivl.invoicenum AND iv.siteid = ivl.siteid /* = 'nothing' and yet somehow not null? */ WHERE iv.invoicenum NOT IN (SELECT invoicelinenum FROM invoiceline WHERE invoicelinenum IS NOT NULL) I get 0 results where I should get more than 0. 
×
×
  • Create New...