Jump to content
Simpel

[Solved] SciTE no functions working

Recommended Posts

Hi,

I updated to the last version. Since then a lot of functions are not working.  For instance expanding abbreviation. My au3abbrev.properties are correct and abbrev.properties are including both import lines. The abbreviation is red but won't expand. Neither with space nor Ctrl+B.

Debug to msgbox and console not working, list functions, jump to function, open include too.

SciTE Jump works. Block and box comment too.

I have the feeling all functions especially for autoit are not working.

Any help? Regards, Conrad

Edited by Simpel
solved

SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you saved the file to one with an extension of .au3? Or have you opened a file with that extension?


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have opened a file with .au3 extension and this is in front.


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

even variables are not auto completing.

Regards, Conrad


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you ran the SciTE4AutoIt3 installer under your own credentials? 
Check if you have this directory "%localappdata%\AutoIt v3\SciTE" with a bunch of subdirectories? Ig not then copy then for the Userid you installed the installer with.

Jos

Edited by Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I do have \AutoIt v3\Aut2exe but no \SciTE. Maybe it's because I never did install the last versions but took the expanded zip files and copied them to my AutoIt folder.

I can't install anything at this pc so I did a long time ago on a pc I owned. Year by year I made updates the way I told above. Because of this way I do have a lot of properties files and I always have to look which is the actual one. It's bad but I'm not sure which one I can kill.

So what has to be exactly in the %localappdata%\AutoIt v3\SciTE folder?

Can I delete properties files I have to put in this folder above from all other locations?

Thanks and regards, Conrad


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Things should also work fine when using the zip file als long as you leave the file structure in place and don't have any SCITE* environment variables defined.
Lets take the abbrev issue:  Which file is opened when you go : SciTE/Options/Open Abbreviations file?
That is an indication where SciTE thinks your files are located.

Jos  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha.

Mouse over says C:\Users\ME\abbrev.properties. But there is no abbrev.properties inside. Better would?

I'd like to change it to another path. Where can I do this? In which file should I change the path and where may it lay now?

Conrad

Edited by Simpel

SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is the SciTE.exe located and did you check the Environment variables as requested?

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh sorry I didn't understand that.

What do you mean by "SCITE* environment variables defined"?

SciTE.exe is located here: "H:\_Conrad lokal\Downloads\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe"

Conrad


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Simpel said:

What do you mean by "SCITE* environment variables defined"?

Go into a CMD window and type: set scite 
What is the result? ;)

 

1 minute ago, Simpel said:

SciTE.exe is located here: "H:\_Conrad lokal\Downloads\AutoIt3\SciTE\SciTE.exe"

Then it is strange it is looking in %LOCALAPPDATA% for the abbrev.properties. So you either have an environment variable set or not the latest full version of SciTE. So also check the Help About and tell me what the first 3 lines state.

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow. Fast answers.

set scite --> variable "scite" is not defined (in german of course)

About: SciTE-Lite Version 3.5.4 Sep 18 2015 15:04:36

I thought I downloaded full version.

Conrad


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That SciTE version is too old and the Lite version that comes with the AutoIt3 installer, which is lacking all extra functionality!
You will need to download the ZIP version from the AutoIt3 Editor download page to get the portability support.

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

YESSSS. All is working again. (I followed your signature. ;-)

Now I have to update SciTE with my own abbreviations and 3 tools I made. What are the recommended files to write this in?

Thank you til here. Conrad

 

Edited by Simpel

SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drive H: is a network drive and AutoIt-Help is not working properly with WIN7: https://www.autoitscript.com/forum/topic/181732-help-in-autoit-v33142/?do=findComment&comment=1312091

So I have to locate the help file at C:\... What is the correct file to write this path in?

Conrad

Edit: I changed the path in file au3.properties.

Searched for "command.help.$(au3)=" and added full path.

Edited by Simpel
posting solution found by myself.

SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Simpel said:

What are the recommended files to write this in?

You need to be a little more specific here. For abbreviations you can use the abbreviation manager found in SciTEConfig.

AutoIt3 and SciTE really need to be located together for it to work best. SciTE should be a subdir of AutoIt3. As to the helpfile, have you check the file properties whether the helpfile is unlocked?

Jos

You probably appreciate why I made a installer to avoid all these issues! ;)

Edited by Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would prefer installer too, if I'm allowed to install. But I'm not.

SciTE is actually a subdir of AutoIt3.

Helpfile: I zipped and unzipped "AutoIt.chm" and "AutoItHelp.exe" to skip the flag downloaded by internet. This way I skipped the security window. If I doubleclick the .chm it will open properly and show all content. Doubleclicking the help.exe then the first time everything is ok. But from the second doubleclick on I see only index on the left side but no content on the right.

Can I pass a variable to the .chm so I can avoid the help.exe?

Quote

... have you check the file properties whether the helpfile is unlocked?

Here I'm not sure. What did you mean?

I put some abbrev into au3UserAbbrev and did put only these keywords into au3.keywords.user.abbreviations. Now it's funny:

First: Global abbrev now only expand with Ctrl+B. Before they expanded with space too. That's a pity.

Second: Global abbrev are not coloured in red anymore. A pity too.

So do I have to change the global abbrev file? I want avoid that due to later updates.

Regards, Conrad

P.S. Again: thanks for that great support.


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Simpel said:

Here I'm not sure. What did you mean?

Rightmouse click on the file & Properties. SOmetimes a Helpfile shows its blocked and you need to unblock it before you can use it. This is a windows security measure.

16 minutes ago, Simpel said:

I put some abbrev into au3UserAbbrev and did put only these keywords into au3.keywords.user.abbreviations. Now it's funny:

First: Global abbrev now only expand with Ctrl+B. Before they expanded with space too. That's a pity.

Second: Global abbrev are not coloured in red anymore. A pity too.

Means you did something wrong because it works when unzipping the original package ... right? :)

So what did you change?  (Zip up the abbrev files and PM them to me when you cant figure it out so I can have a look)

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found solution for expanding by myself: au3.keywords.user.abbreviations seemed to be the new master. If this file is existing only keywords inside this file will expand by space and will change color to red.

So it's easy. I copied all the content of au3.keywords.abbreviations into au3.keywords.user.abbreviations and appended my own keywords. In case of an update I only have to change the first part of my au3.keywords.user.abbreviations.

Helpfile seemed to be unblocked. There is nothing like this to find inside the file properties.

There seemed to be a possibility to pass parameters to a .chm file (http://stackoverflow.com/questions/11076952/open-chm-file-at-specific-page-topic-using-command-line-arguments) but I don't understand enough to change it into a code for the F1 section in au3.properties.

Conrad


SciTE4AutoIt = 3.7.3.0   AutoIt = 3.3.14.2   AutoItX64 = 0   OS = Win7Pro SP1   OSArch = X64   Language = 0407/german
H:\...\AutoIt3\SciTE     H:\...\AutoIt3      H:\...\AutoIt3\Include     (H:\ = Network Drive)

   88x31.png  Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will have a look at what happens when i open up a portable setup from my NAS to see if there are issues opening the helpfile.

Just opening AutoIt.chm seems to show the TOC or Index but not the actual Helpfile page content.

Stay tuned

Jos

Edited by Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By AutoitMike
      Scite 3.4.4
      Win 10
      I click "Help" or press F1, there is no response
      If I use the file explorer and double click Autoit.chm or Autoit3.chm help opens.
      There is no dialog to check or uncheck "Always ask before opening this file" when clicking on these files.
       
      If you are curious as to why I dont have the latest version, I am creating a back up laptop that has a VERY extensive automation application that I have written over the past 15 years.
       
      An extremely potent, powerful, needed function has been deleted in the upgrade of Autoit in recent years that I can not do without. If my main laptop dies, which it almost did, I am in a very bad position. So I bought the exact same laptop and I am "cofiguring" it to work exactly the same as my main laptop. However, this one has been "Upgraded" to Win 10 which I hope is not the problem. 
      Thanks for any help
    • By MightyWeird
      Hello,
       
      I am alwasy struggeling to do multiple things  at the same time.
      I have a main screen with a button which calls the function ninite1.
      The function "ninite1" then executes and fires a new gui.
      The program start to run with the gui (test) in the back ground
       
      Now I would like to have a counter (_count() which shows how long this program is running within this gui (ninitegui)
      Somebody?
       
      #include <GUIConstantsEx.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <StaticConstants.au3> #include <ColorConstantS.au3> #include <EditConstants.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <ButtonConstants.au3> #include <InetConstants.au3> _ninite1() Func _ninite1() GLOBAL $count = 0 Local $NINITEGUI = GUICreate("Runtimes", @DesktopWidth, @DesktopHeight, 0, 0, $WS_POPUP) Local $idLabel2 = GUICtrlCreateLabel("test", 600, 150, @DesktopWidth, 150) GLOBAL $lblData = GuICtrlCreateLabel("", 40, 40,50,50) _Count() Sleep(1000) GUISetState(@SW_SHOW, $NINITEGUI) Run(@ScriptDir & "\Resources" & "\Runtime\ninite.exe") ;Run(@ScriptDir & "\Resources" & "\Runtime\vlcetc.exe") While 1 If ControlCommand("Ninite", "Close", "[CLASS:Button; INSTANCE:1]", "IsEnabled", "") Then ControlClick("Ninite", "Close", 2) Sleep(15) ; Important or you eat all the CPU which will not help the defrag! ExitLoop EndIf WEnd GUIDelete($NINITEGUI) EndFunc ;==>_ninite1 Func _Count() For $i = $count To 100 GuiCtrlSetData($lblData, $i) Sleep(1000) Next EndFunc  
    • By rm4453
      Hello,
       
      I am tasked with creating a program that will scan a window for an image, if the image is detected it will need to click it, and download it. (I can handle the download part)
       
      I have attempted searching online, with no avail.
      The closest thing I have found is the following:
      https://www.autoitscript.com/forum/topic/189338-imagesearchau3-help/
      I attempted to run the sample / example provided by Danyfirex which the post owner claimed worked for him.
      I receive no output back from Scite, and am unable to get it working.
       
      *what shows in console after attempting to run (Yes I tried running Scite as Admin):
      >"C:\Users\rmatt\OneDrive\AutoIt3\SciTE\..\AutoIt3.exe" "C:\Users\rmatt\OneDrive\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:\Users\rmatt\OneDrive\Autoit Projects\GMR Auto Logger\GMR Auto Logger - LUA.au3" /UserParams >Exit code: 1 Time: 0.1236  
    • By Beege
      If you have every taken the time to set up a nice dark theme for your scite editor, you probably noticed shortly after a small yet really annoying flaw. For what ever reason, scite is not set up to let you change the caret fore color and caret line color per language. This really sucks if say you want to edit a properties file or any of the many other languages that Scite currently is setup to support. Pretty much all the other languages are set as light theme so unless you change the theme for those file types, you end up with something like below where the line color and caret are still using the dark theme colors. Line 3 in the pic:
       

       
      To get around this I came up with the following that seems to work pretty well.  
       
      Add the following properties to SciteUser.properties file (Options -> Open User Options File). Update colors to your own needs. You can addionally add any other propertys that dont have a lexer language option in the same fashion.
      # The default values (light themes) will be used for any lexer other than au3 caret.default.fore=#000000 caret.default.line.back=#FFFED8 selection.default.fore=#006000 selection.default.back=#F0A0A8 caret.au3.fore=#FFFFFF caret.au3.line.back=#111111 selection.au3.fore=#C2FFAE selection.au3.back=#f9f9f9  
      Add the following function to PersonalTools.Lua file. As jos pointed out, the OnStartup covers the filetab switches as well as the startup so only need the one function:
      function PersonalTools:OnStartup() -- the "and" + "or" keywords are ternary operators here local sLex = self:IsLexer(SCLEX_AU3) and 'au3' or 'default' props['caret.line.back'] = props['caret.' .. sLex .. '.line.back'] props['caret.fore'] = props['caret.' .. sLex .. '.fore'] props['selection.fore'] = props['selection.' .. sLex .. '.fore'] props['selection.back'] = props['selection.' .. sLex .. '.back'] end
      Last restart SciTE and that should be it. Let me know if you have any issues. Thanks
       
    • By GHOSTYAIRO
      Hi, I haven't used Autoit in like 3 years so I'm not sure if something has changed and I'm doing something wrong but the Send() function is not working for me. I'm trying to send 4 Tabs then 2 Enters then some text. I thought it could be the window I'm working with so I just did a simple test and the keys are not being sent.
      Run("C:\WINDOWS\system32\notepad.exe") WinWait("Untitled - Notepad",0.0) WinActivate("Untitled - Notepad",0.0) WinWaitActive("Untitled - Notepad",0.0) Sleep(3) Send("{TAB}",0) Send("test",0) Send("t",0) Send("e",0) Send("s",0) Send("t",0) Notepad opens fine but then it just sits there. This is the output log:
       
      >"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\AutoIt3.exe" "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3" /run /prod /ErrorStdOut /in "E:\AutoIt Projects\test.au3" /UserParams +>16:03:41 Starting AutoIt3Wrapper v.19.102.1901.0 SciTE v.4.1.2.0 Keyboard:00000409 OS:WIN_10/ CPU:X64 OS:X64 Environment(Language:0409) CodePage:0 utf8.auto.check:4 +> SciTEDir => C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE UserDir => C:\Users\User\AppData\Local\AutoIt v3\SciTE\AutoIt3Wrapper SCITE_USERHOME => C:\Users\User\AppData\Local\AutoIt v3\SciTE >Running AU3Check (3.3.14.5) from:C:\Program Files (x86)\AutoIt3 input:E:\AutoIt Projects\test.au3 +>16:03:41 AU3Check ended.rc:0 >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3.exe "E:\AutoIt Projects\test.au3" +>Setting Hotkeys...--> Press Ctrl+Alt+Break to Restart or Ctrl+Break to Stop >Process failed to respond; forcing abrupt termination... >Exit code: 1 Time: 11.86 I have to stop it because it doesn't do anything at all.
      I already tried to use sleep thinking it was sending the keys too fast but no dice.
      Thanks for your help.
×
×
  • Create New...