Jump to content
Sign in to follow this  
bscarano

Searching an Array for Number of Instances of Elements

Recommended Posts

I'm trying to create an (I believe) _ArraySearch that will look at a 2D array

Local $avArray[6][2] = [ _
        ["07/01/16", "SubString0"], _
        ["06/15/16", "SubString1"], _
        ["07/01/16", "SubString2"], _
        ["06/24/16", "SubString3"], _
        ["07/01/16, "SubString4"], _
        ["06/30/16", "SubString5"]]

and return the number of times that a specific date is shown.

i.e.

07/01/16 = 3

06/30/16 = 1

etc.

I'm thinking:

_ArraySearch($avArray.$Value=_Now(),Column0)

But I have no idea if I'm even close.

My goal is to create a updateable field that will tell me the number of "calls" I've logged throughout the day.

Any assistance is appreciated.

 

Brendon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's an example.

#include <Array.au3>
#include <MsgBoxConstants.au3>

Local $avArray[6][2] = [ _
        ["abc", "SubString0"], _
        ["x", "SubString1"], _
        ["y", "SubString2"], _
        ["z", "SubString3"], _
        ["abc", "SubString4"], _
        ["abc", "SubString5"]]

Local $search = "x"
Local $column = 0

Local $result = _ArrayFindAll($avArray, $search, Default, Default, Default, Default, $column)

If IsArray($result) Then
    _ArrayDisplay($result)
    local $count = UBound($result)
    MsgBox(64, "Count", $search & " occured " & $count & " time" & ($count > 1 ? "s" : "") & " in column " & $column & " of the array.")
Else
    MsgBox(16, "Count", $search & " was not found in column " & $column & " of the array.")
EndIf

I just hate software that says "1 times" ;) 

Edited by SadBunny
tpyo

Roses are FF0000, violets are 0000FF... All my base are belong to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And you can go the string route as well, this example includes substrings and all columns

#include <Array.au3>

Local $search = "ax"
$sColStart = 0
$sColEnd = 1

Local $avArray[6][2] = [ _
        ["abc", "SubString0"], _
        ["ax", "SubString1"], _
        ["y", "SubString2"], _
        ["z", "SubStringax"], _
        ["axc", "SubString4"], _
        ["abc", "SubString5"]]


stringreplace(_ArrayToString($avArray , "," , -1 , -1 , "," , $sColStart , $sColEnd) , $search , $search)

msgbox(0, '' , @Extended & " instance(s) of " & '"' & $search & '"')

 

Edited by iamtheky

,-. .--. ________ .-. .-. ,---. ,-. .-. .-. .-.
|(| / /\ \ |\ /| |__ __||| | | || .-' | |/ / \ \_/ )/
(_) / /__\ \ |(\ / | )| | | `-' | | `-. | | / __ \ (_)
| | | __ | (_)\/ | (_) | | .-. | | .-' | | \ |__| ) (
| | | | |)| | \ / | | | | | |)| | `--. | |) \ | |
`-' |_| (_) | |\/| | `-' /( (_)/( __.' |((_)-' /(_|
'-' '-' (__) (__) (_) (__)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, iamtheky said:

And you can go the string route as well, this example includes substrings and all columns

I haven't tested it but it's probably slower with that string manipulation, and if nothing else you'd have to worry about the data and/or the search string containing instances of your delimiter though.


Roses are FF0000, violets are 0000FF... All my base are belong to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Hermes
      My _Excel_RangeCopyPaste is not working as intended. What I am trying to accomplish is copy the range B:E using _Excel_RangeCopyPaste in the first row and repeat the same for row 2 and so on.
      ;Skip from reading header columns Local $Skipline = 0 ;0==> first line Local $temprf For $i = 0 To UBound($aArray2) - 1 If $Skipline = $i Then ContinueLoop $temprf &= $aArray2[$i] _Excel_RangeCopyPaste($oWorkbook.Activesheet, $oRange) Local $oTest = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "PasteButton") ;This button will paste values from the Clipboard once clicked _WD_ElementAction($sSession, $oTest, 'click')) Next Here's the full code:
      #Include <Chrome.au3> #Include <wd_core.au3> #Include <wd_helper.au3> #Include <WinHttp.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <IE.au3> #include <Array.au3> #include <Excel.au3> Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "test.html") Local $oAppl = _Excel_Open() Local $sWorkbook = "test.xlsx" Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oAppl, $sWorkbook) ;open excel and pass both parameters Local $aArray2 = _Excel_RangeRead($oWorkbook,Default,$oWorkbook.ActiveSheet.Usedrange.Columns("A:A")) Local $oRange = $oWorkbook.ActiveSheet.Range("B:E") ;Skip from reading header columns Local $Skipline = 0 ;0==> first line Local $temprf For $i = 0 To UBound($aArray2) - 1 If $Skipline = $i Then ContinueLoop $temprf &= $aArray2[$i] _Excel_RangeCopyPaste($oWorkbook.Activesheet, $oRange) Local $oTest = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "PasteButton") ;This button will paste values from the Clipboard once clicked _WD_ElementAction($sSession, $oTest, 'click')) Next _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') Return '{"capabilities":{"alwaysMatch":{"goog:chromeOptions":{"w3c":true,' & _ '"excludeSwitches":["enable-automation"],"useAutomationExtension":false}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome For the first row I am trying to copy just B:E with the following info
      Apple Banana Orange Mango and then repeat for row 2, row 3, etc. I've attached the spreadhseet.
      test.xlsxI have also attached the excel file for reference.
    • By Hermes
      I have an html table that displays data along with an excel spreadsheet that has the same data as the html table. I am wanting to only match the Title column in my html table with the Title column in my Excel spreadsheet. If the titles match, click on the Edit hyperlink and continue to loop to next row. The issue I'm experience is its not matching correctly. So far  i've written the codes below:
      <table border="1" class="test"> <tr> <th> UniqueID</th> <th> Title</th> <th> UserID</th> <th> Address</th> <th> Gender </th> </tr> <tr> <td> 1 </td> <td> Title1 </td> <td> 12345 </td> <td> Manila </td> <td> <span> Male </span> </td> </tr> <tr> <td align="center" colspan="5"> <a href="#" class="testlink">Edit</a> </td> </tr> <tr> <td> 2 </td> <td> Title2 </td> <td> 67891 </td> <td> Valenzuela </td> <td> <span> Female </span> </td> </tr> <tr> <td align="center" colspan="5" > <a href="#" class="testlink">Edit</a> </td> </tr> <tr> <td> 3 </td> <td> Title3 </td> <td> 88888 </td> <td> Ohio </td> <td> <span> Male </span> </td> </tr> <tr> <td align="center" colspan="5" > <a href="#" class="testlink">Edit</a> </td> </tr> <tr> <td> 4 </td> <td> Title4 </td> <td> 77777 </td> <td> California </td> <td> <span> Female </span> </td> </tr> <tr> <td align="center" colspan="5" > <a href="#" class="testlink">Edit</a> </td> </tr> <tr> <td> 5 </td> <td> Title5 </td> <td> 33333 </td> <td> Arizona </td> <td> <span> Male </span> </td> </tr> <tr> <td align="center" colspan="5" > <a href="#" class="testlink">Edit</a> </td> </tr> </table> #Include "Chrome.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "Excel.au3" #Include "_HtmlTable2Array.au3" #Include "Array.au3" Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "index.html") Sleep(6000) Local $oExcel = _Excel_Open() Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oExcel, "test.xlsx") ; Get the table element $sElement = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//table[@class='test']") ; Retrieve HTML $sHTML = _WD_ElementAction($sSession, $sElement, "Property", "outerHTML") ;Local $aTable = _HtmlTableGetWriteToArray($sHTML) Local $aArray1 = _Excel_RangeRead($oWorkbook,1,$oWorkbook.ActiveSheet.Usedrange.Columns("B:B")) Local $aArray2 = _HtmlTableGetWriteToArray($sHTML) ;_ArrayDisplay($aArray1) ;_ArrayDisplay($aArray2) For $i = UBound($aArray1) - 1 To 0 step - 1 For $j = UBound($aArray2) - 1 to 0 step - 1 If $aArray1[$i][1] == $aArray2[$j][1] Then _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//a[contains(@class,'testlink') or contains(text(),'Edit')]") $test1 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//a[contains(@class,'testlink') or contains(text(),'Edit')]") _WD_ElementAction($sSession, $test1, 'click') ;_ArrayDisplay($aArray1) ;_ArrayDelete($aArray1 , $i) ;exitloop EndIf Next Next _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome Would appreciate if anyone can provide tips, or point me in the right direction in doing it.
       
      test.xlsx
    • By goku200
      I'm having some issues with writing to column C when an element is found. It works on C2 but it does not continue to C3, C4, C5, etc..... I'm wanting to write "test" if the element //input[@id='username'] is found  $someUser = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//input[@id='username']"). I have attached my HTML and Excel file along with my AutoIt code below:
      #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "File.au3" #Include "Array.au3" #Include "Excel.au3" Local $sDesiredCapabilities, $sSession _WD_Startup() $Ssession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_Navigate($sSession, "https://127.0.0.1/test.html") _WD_LoadWait($sSession) Local $oExcel = _Excel_Open() Local $oWorkbook = _Excel_BookOpen($oExcel, "C:\Users\<Username>\Downloads\test.xlsx") Local $aArrayTest1 = _Excel_RangeRead($oWorkbook, 1, $oWorkbook.ActiveSheet.Usedrange.Columns("A:A")) Local $aArrayTest2 = _Excel_RangeRead($oWorkbook, 1, $oWorkbook.ActiveSheet.Usedrange.Columns("B:B")) For $i = 0 To UBound($aArrayTest1) - 1 _WD_Navigate($Ssession, $aArrayTest1[$i]) _WD_LoadWait($sSession) $someUser = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//input[@id='username']") _WD_SetElementValue($sSession, $someUser, $aArrayTest2[$i]) Local $sElement = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//input[@type='submit'][@value='Submit']") _WD_ElementAction($sSession, $sElement, 'click') _WD_LoadWait($sSession) Sleep(5000) If $someUser Then Local $aArray2D[2] = ["test"] _Excel_RangeWrite($oWorkbook, $oWorkbook.ActiveSheet, $aArray2D, "C2") EndIf Next Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome  
      test.html test.xlsx
    • By roeselpi
      hello again,
      it has been a long time since i have been here and a long time since i last used autoit. ever so often when the time allows me to, then i follow up on an idea that i had a long time ago. i have done all the work on paper but now it is up to writing it in autoit and i keep stumbling over many little issues here and there. sometimes after a few days i will try again and get a step further but sometimes it just will not help no matter how long i try and think about a solution. for most of you it will be the basics but for me it is not all that easy, but at least i give it a try.
      right, down to business:
      here is my code:
      #include <MsgBoxConstants.au3> #include <StringConstants.au3> #include <Array.au3> #include <String.au3> ; ; PART 1: define replacements and check with msgbox ; Global $y, $z $y = "Yes" $z = "No" MsgBox(0,"replacements", $y & @CRLF & $z) ;the replacements in a message box ; ; PART 2: set the texts and check via console and msgbox ; Global $my1string = "abab" ;the first specified text MsgBox(0,"my1string", $my1string) ;the message box to output the first specified text Global $my2string = "icic" ;the second specified text MsgBox(0,"my2string", $my2string) ;the message box to output the second specified text ; ; PART 3: transform the strings to individual arrays ; $my1array = StringSplit($my1string, "") $my1array[0] = "" _ArrayDelete($my1array, 0) _ArrayDisplay($my1array, "my1array") ;the display of the first specified array $my2array = StringSplit($my2string, "") $my2array[0] = "" _ArrayDelete($my2array, 0) _ArrayDisplay($my2array, "my2array") ;the display of the first specified array ; ; PART 4: create an empty array for filling ; Global $OutputArray[4] $OutputArray[0] = "" _ArrayDisplay($OutputArray, "OutputArray") ;the display of the first specified array ; ; PART 5: compare & fill empty OutputArray with data after evaluation ; Global $i, $j, $k For $i = 0 to UBound($my1array) -1 For $j = 0 to UBound($my2array) -1 For $k = 0 to UBound($OutputArray) -1 If $my1array[$i] = "a" And $my2array[$j] = "i" Then $OutputArray[$k] = $y Else $OutputArray[$k] = $z EndIf Next Next Next _ArrayDisplay($OutputArray, "OutputArray") ;the display of the Newly filled Array In "Part 2" i make a string that is converted to an array in "Part 3" ... Now, I know that "a" and "i" are always in the exact same spot in both arrays and so i wanted to compare this and make a further array to document my findings by saying "yes" or "no" ... however my new array keeps saying just "no" allthough i can clearly see and know that it should say:
      yes no yes no my guess is that there is something wrong within my for-loops and that the counting is somehow "off" i guess that when the first for-loop is finished it reaches the second whilst the second for-loop is checking the first which would explain why it always says "no" instead of seeing the obvious.
      so my question would be: what is wrong with my for-loop? or where am i making an error that ultimately gives me the wrong results?
      help is much appreciated.
      kind regards
      roeselpi
       
       
      PS: sorry for my not so great english spelling ... stupid german sitting here trying out intermediate english skills.
    • By Jangal
      Hello friends
      This app is slow
      How to increase its speed?
       
      #include <Array.au3> #include <StringConstants.au3> #include <File.au3> #include <String.au3> Global $aWord[][2]  = [[1, "google"],[2,"hello"]]


        Global $sFileName = @ScriptDir & "\1.txt" ; 2MB Text File Local $sFileRead = FileRead($sFileName) Local $res = StringRegExp($sFileRead, "(*UCP)\b[\pL\d]{2,}", 3) _ArrayDisplay($res)   for $sWord in $res     $iIndex = _ArraySearch($aWord, $sWord, 0, 0, 0, 0, 1, 2)     ;MsgBox(0,0,$iIndex)     if $iIndex == -1 Then         Local $aFill = [[0,$sWord]]         _ArrayAdd($aWord,$aFill)        ;      Else         $aWord[$iIndex][0] +=1     EndIf   Next _ArrayDisplay($aWord)

      1.txt
×
×
  • Create New...