Jump to content
Sign in to follow this  
luckyluke

A problem using winhttp request for https site

Recommended Posts

Hello all,

Im trying to get the information from https website, but it does not return any thing, here is the code:

Global $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1")
$agent ='Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/49.0.2623.112 Safari/537.36'
$url = "https://www.sportinglife.com/racing/results"
$oHTTP.Open("GET", $url, False)
$oHTTP.setRequestHeader ("User-Agent", $agent)
$oHTTP.Option(4) = 13056
$oHTTP.Send()
$src = ($oHTTP.ResponseText)
ConsoleWrite($url & @CRLF)
MsgBox(0, '$src', $src)

when i tried with other website, it is working, but this code does not works with this website. Pls help me

thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/2/2017 at 2:00 PM, JohnOne said:

Works fine for me.

Hi, i tested the code with other computer, and it did not work. Do you get the result or blank message box?

I dont know why is that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I changed it to consolewrite because there is too much data for a message box.

Like I said, it works fine, the source of the page is printed to the console.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Melque_Lima
      A little help here please !?
      I'm trying to parse a file but the function is not working well! i think there is some thind doing wrong at FileRead()
      Obs: username,password and API link below is fictitious
      ConsoleWrite(">POST METHOD UPLOADING LOCAL IMAGE<" & @CRLF) _PostMethodTest() Func _PostMethodTest() Local Const $sAPIKey = '8f1e0a750088957' Local $sBoundary = "--------Boundary" Local $sHeaders = "Content-Type: multipart/form-data; boundary=" & $sBoundary & @CRLF Local $sData = '' Local $sFileName="image.jpg" Local $sFilePath="C:\Users\DELL\Desktop\" & $sFileName Local $hFile=FileOpen($sFilePath,16);16=$FO_BINARY Local $sFileData=FileRead($hFile) FileClose($hFile) $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="myImage"; filename="' & $sFileName & '"' & @CRLF $sData &= 'Content-Type: application/upload' & @CRLF & @CRLF $sData &= BinaryToString($sFileData,0) & @CRLF $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="username"' & @CRLF & @CRLF $sData &="myuserName" & @CRLF $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="password"' & @CRLF & @CRLF $sData &="MyPassword" & @CRLF $sData &=$sBoundary & "--" ConsoleWrite($sData) Local $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1") $oHTTP.Open("POST", "http://myapi", False) $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "multipart/form-data; " & "boundary=" & $sBoundary) $oHTTP.SetRequestHeader("apikey", $sAPIKey) $oHTTP.Send(StringToBinary($sData,1)) Local $sReceived = $oHTTP.ResponseText ConsoleWrite($sReceived & @CRLF) EndFunc ;==>_PostMethodTest  

    • By Surya
      Hi everyone its been loooong since I posted here 
      I have been trying to convert this curl executable parameters into autoit using the winhttp com object;
      curl -F data_file=@my_audio_file.mp3 -F model=en-US "https://api.speechmatics.com/v1.0/user/41049/jobs/?auth_token=MmQ5MTk4jdsgjhgghstOGU5YS00OWFhLWghdgjshgdhbshj017###" any ideas guys
       
      PS: I am excited to post here after a looong time
    • By Ascer
      Hello
      Opertation Sys: Win7 x64
      Problem: Connecting to webs using TLS 1.1 +
      Description: WinHttp.WinHttpRequest.5.1 using TLS 1.0 by default, i need higher version to connect into some webs.
      Dim $oHttp = ObjCreate("WinHTTP.WinHTTPRequest.5.1") $oHttp.open ("GET", "https://howsmyssl.com/a/check", False) $oHttp.Option(9) = 128 ; 128 - TLS 1.0, 512 - TLS 1.1, 2048 - TLS 1.2, 2056 - TLS 1.1 & TLS 1.2 $oHttp.Send ConsoleWrite($oHttp.responseText & @CRLF) ; at end of the respond you can check your TLS version. Mine is: {"tls_version":"TLS 1.0","rating":"Bad"} Error: $oHttp.Option works only with parameter 128 (TLS 1.0) other values make error {Bad parameter}
      Additional: I've done this tutorial about enabling TLS in registry: <link>
      Thanks for support.
      Ascer
    • By islandspapand
      Hi All
      i am currently trying to add a function to my project that can send SMS, i have gone with Twilio for the sms service that use a REST API.
      I have never worked with an API before, and could use some help.
      I can get my function working with using cURL.exe and copy past command from the website with the following code. And thats great unfortunately i am have issue with character like æøå when sending a SMS appears like a box or ?. this does not happen if i do it from the website so it looks like a Unicode issue in curl.exe.
      I have done some searching on the forum and understand that i should be able to implement this curl command with the WinHTTP UDF from @trancexx so i don't need a third part exe and it might fix my charater issue.
      Unfortunately i really don't understand how i am to change curl commands to the WinHTTP and i was hoping some good maybe give me an example i could learn from.
      Thanks in advanced
      i have removed the AuthToken number from the script.
      _SendSMS("00000000","SomeOne","SMS body info") Func _SendSMS($SendTo,$SendFrom,$Msgtxt) $AccountSID = "ACbb765b3180d5938229eff8b8f63ed1bc" $AuthToken = "Auth Token number" $Data = '"https://api.twilio.com/2010-04-01/Accounts/'&$AccountSID&'/Messages.json"'& _ '-X POST \ --data-urlencode "To=+45'&$SendTo&'" \ --data-urlencode "From='&$SendFrom&'" \ --data-urlencode "Body='&$Msgtxt&'" \ -u '&$AccountSID&':'&$AuthToken&'' ShellExecute(@ScriptDir&"\curl.exe","-k "&$Data) ;~ curl 'https://api.twilio.com/2010-04-01/Accounts/ACbb765b3180d5938229eff8b8f63ed1bc/Messages.json' -X POST \ ;~ --data-urlencode 'To=+4500000000' \ ;~ --data-urlencode 'From=Reception' \ ;~ --data-urlencode 'Body=Test Body' \ ;~ -u ACbb765b3180d5938229eff8b8f63ed1bc:[AuthToken] EndFunc  
       
    • By jesus40
      Hello friends, i have a working curl command that show informations about my account on binance.com, but_it dont work with autoit code without curl.exe.
      I want to do it without curl, because the whole process much Slower_ with StdoutRead (I want get the response in variable.)
      My Curl command in Autoit:
      This 2 are works, but_ i would like to do it without curl.exe
      $apikey="XYZ" sCommand = @ScriptDir & '\curl.exe -k -H "X-MBX-APIKEY: ' & $apikey & '" -X GET "https://api.binance.com/api/v3/account?' & $request the same in .bat  file
      curl.exe -k -H "X-MBX-APIKEY: XYZ" -X GET "https://api.binance.com/api/v3/account?timestamp=1514917812000&signature=85bdee77e53cd521e1d5229fbfb459d53799c42b3fa4596d73f1520fad5f965a" (I use curl with -k option which allows curl to make insecure connections, because there is problem with the sites certificate, (cURL error 60))
       
      I tried many variations, this is the latest... I cant get the same response.
      curl $error message (I changed ): {"code":-2015,"msg":"Invalid API-key, IP, or permissions for action."}
      autoit version $error message (Response code:400): Mandatory parameter 'timestamp' was not sent, was empty/null, or malformed.
       
      $request = $query & '&signature=' & $signature $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1") $oHTTP.Open("GET", "https://api.binance.com/api/v3/account", False) $oHTTP.SetRequestHeader("X-MBX-APIKEY", $apikey) $oHTTP.Send($request) $oReceived = $oHTTP.ResponseText $oStatusCode = $oHTTP.Status If $oStatusCode <> 200 then MsgBox(4096, "Response code", $oStatusCode) EndIf  
      thanks
×
×
  • Create New...