Jump to content

Recommended Posts

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By mLipok
      Recently I start wd_capabilities.au3 project on my side.
      I think this is time to share to AutoIt community.
      Check attached UDF: wd_capabilities.au3

      Here is a scratch example showing how to use them:
      #include "wd_helper.au3" #include "wd_capabilities.au3" _Example() Func _Example() ........ ........ ........ _WD_Capabilities_Build_Arguments(Null) ; CLEANUP ARGS _WD_Capabilities_Build_Arguments('--headless') _WD_Capabilities_Build_Arguments('start-maximized') _WD_Capabilities_Build_Arguments('disable-infobars') _WD_Capabilities_Build_Arguments('user-data-dir', 'C:\Users\' & @UserName & '\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default') Local $s_WD_Capabilities_Arguments = _WD_Capabilities_Build_Arguments(Default) ; GET ARGS _WD_Capabilities_Build_Preferences(Null) ; CLEANUP PREFS If $s_Download_dir Then _WD_Capabilities_Build_Preferences('download.default_directory', $s_Download_dir) Local $s_WD_Capabilities_Preferences = _WD_Capabilities_Build_Preferences(Default) ; GET PREFS Local $s_Desired_Capabilities = _WD_Capabilities_Build_JSON('chrome', $s_WD_Capabilities_Arguments, $s_WD_Capabilities_Preferences) Local $WD_SESSION = _WD_CreateSession($s_Desired_Capabilities) ........ ........ ........ EndFunc  
      I plan to publish the code on GitHub.
      In the indefinite future, when the project becomes more functional, if @Danp2 accepts it, I hope it may be included in the main WebDriver UDF.

      I am waiting for yours feedback and help in the further development of this project.

      REMARK 1:
      As so far this UDF only supports GoogleChrome.
      Adding support for other browsers shouldn't be difficult, I just didn't need to.

      REMARK 2:
      For now, this project is working but still as a early BETA, so please do not discuss, ask questions, or post examples or snippets of code that pertain to any function of this UDF in other part of this forum, until it is found acceptable. Simply: discusion and tests only here in this topic.


      Regards,
      @mLipok
       
    • By Sanja
      Hello forum,
      I have the problem that I can not use Firefox in combination with WebDriver when using AutoIt on some websites. Of course it does not work with the very website I need it to work with.
      As soon as I want to open the desired website, I get the little robot icon which tells me that the "browser is under remote control" and the website stays blank.
      I CAN open the website (www.ebay-kleinanzeigen.de) but I get blocked when I want to go to my account, to be precise.

      I am using AutoIt 3.3.14.5 I have checked my FireFox version. It is up to date. Also the special browser drivers like gecko etrc. are up to date too and everything works fine with the WebDriver demo.
      It seems that another user also had the same problem, but the thread has already been closed and the users solution (setting security lower did not work for me).
      I mean I can only choose between "standard", "strict" and "customized". On "customized I unchecked everything but it still would not change anything.
      I also have checked Google Chrome and MS Edge. Same result.
      I tried swiching profiles (only with FireFox). Same result.
      I tried to acess a previously opened FireFox session where I manually logged in by using this code snippet:
      _WD_Option('Driver', 'C:\Path\to\the\executable\geckodriver.exe') _WD_Option('DriverParams', '--log trace --connect-existing  --marionette-port 2828') _WD_Option('Port', 4444) Obviously I adjusted the path of the geckodriver.exe but it did not work at all on my computer.
      So far my code is really basically nothing but I can not even start to code. I myself am not a real coder and I know only the very basics like loops, conditions and variables.
      ----------------------------------------
      ; Script Start #include <Array.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <ButtonConstants.au3> #include <EditConstants.au3> #include <File.au3> #include <GuiComboBoxEx.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <StringConstants.au3> #include <StaticConstants.au3> #include "wd_core.au3" #include "wd_helper.au3" #include <WindowsConstants.au3> Local $sDesiredCapabilities, $sSession, $sElement SetupGecko() $_WD_DEBUG = $_WD_DEBUG_None _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_Navigate($sSession, "https://www.ebay-kleinanzeigen.de/m-meine-anzeigen.html?sort=CREATION_DATE_ASC&keyword=winter") Exit Func SetupGecko() _WD_Option('Driver', 'geckodriver.exe') _WD_Option('DriverParams', '--log trace --marionette-port 2828') _WD_Option('Port', 4444) $sDesiredCapabilities = '{"capabilities":{"alwaysMatch": {"moz:firefoxOptions": {"args": ["-profile", "' & "C:/Users/myaccount/AppData/Roaming/Mozilla/Firefox/Profiles/0123456.default-release" & '"],"log": {"level": "trace"}}}}}' EndFunc ;==>SetupGecko Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--verbose --log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "excludeSwitches": [ "enable-automation"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome Func SetupEdge() _WD_Option('Driver', 'msedgedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--verbose --log-path="' & @ScriptDir & '\msedge.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"ms:edgeOptions": {"binary": "' & StringReplace(@ProgramFilesDir, "\", "/") & '/Microsoft/Edge/Application/msedge.exe", "excludeSwitches": [ "enable-automation"], "useAutomationExtension": false}}}}' EndFunc ;==>SetupEdge --------------------------------------
      I left the three setup functions in, because I do not care what browser I use as long as I can start coding.
      Also, please understand that I am not trying to be lazy here. I do not want someone to code for me. Maybe the problem is very basic, but I just do not know how to eliminate that restriction.
      Is it something I need to uncheck in the browser settings or is it more complicated? If you need more information, I will be happy to provide those.
      If somebody has an idea or a solution, I would very much appreciate it.

      Edit:
      I am not bothered by the robot icon itself. I do not care about it.  If I try to acess my regular ebay account: "https://mesg.ebay.de/mesgweb/ViewMessages/0" it works like a charm despite the notification that the browser is remotely controlled.
      My problem is, that the first website does not load for some reason ONLY when the browser is remote controlled.
    • By Rskm
      Hi, recently i created a GUI for some calculations in AutoIT.  The GUI has 2 tabs and on the first tab, it has few inputboxes where i use to click with mouse and start entering the inputs. i recently made some changes in the position of these textboxes. I made this by changing the autoit code file instead of making changes in KODA. Now i cannot click inside these textboxes with mouse. However, i can use TAB key to cycle through/enter input in these input boxes. what could have made the inputboxes not responding to mouseclicks. thanks
    • By FUD
      hello 
      please i need help 
      i need to open link in default browser only one windows without duplicate if i try to open the same link 
       
      thanks 
    • By picorico2
      Hi all, 
       
      I´m trying to use the command "WD_LoadWait" because I want to pause the script until the web page fully loads in Firefox but I don´t know how to use it.
      Here´s the full help
      ; #FUNCTION# ==================================================================================================================== ; Name ..........: _WD_LoadWait ; Description ...: Wait for a browser page load to complete before returning ; Syntax ........: _WD_LoadWait($sSession[, $iDelay = 0[, $iTimeout = -1[, $sElement = '']]]) ; Parameters ....: $sSession - Session ID from _WDCreateSession ; $iDelay - [optional] Milliseconds to wait before checking status ; $iTimeout - [optional] Period of time to wait before exiting function ; $sElement - [optional] Element ID to confirm DOM invalidation ; Return values .: Success - 1 ; Failure - 0 and sets the @error flag to non-zero ; Author ........: Dan Pollak ; Modified ......: ; Remarks .......: ; Related .......: ; Link ..........: ; Example .......: No ; =============================================================================================================================== Func _WD_LoadWait($sSession, $iDelay = Default, $iTimeout = Default, $sElement = Default) Local Const $sFuncName = "_WD_LoadWait" Local $iErr, $sResponse, $oJSON, $sReadyState   If $iDelay = Default Then $iDelay = 0 If $iTimeout = Default Then $iTimeout = $_WD_DefaultTimeout If $sElement = Default Then $sElement = ""   If $iDelay Then Sleep($iDelay)   Local $hLoadWaitTimer = TimerInit()   While True If $sElement <> '' Then _WD_ElementAction($sSession, $sElement, 'name')   If $_WD_HTTPRESULT = $HTTP_STATUS_NOT_FOUND Then $sElement = '' Else $sResponse = _WD_ExecuteScript($sSession, 'return document.readyState', '') $iErr = @error   If $iErr Then ExitLoop EndIf   $oJSON = Json_Decode($sResponse) $sReadyState = Json_Get($oJSON, "[value]")   If $sReadyState = 'complete' Then ExitLoop EndIf   If (TimerDiff($hLoadWaitTimer) > $iTimeout) Then $iErr = $_WD_ERROR_Timeout ExitLoop EndIf   Sleep(100) WEnd   If $iErr Then Return SetError(__WD_Error($sFuncName, $iErr, ""), 0, 0) EndIf   Return SetError($_WD_ERROR_Success, 0, 1) EndFunc
       
      Any sugestions or examples?
×
×
  • Create New...