Jump to content

Repeat autoit script when Control class does not match


Recommended Posts

How to repeat my script when my control class does not match ?
 

My Script : winActivate ( " PS :: Version - 2.2.0.0  - [PS Bill]")
                  ControlClick ( "PS :: Version - 2.2.0.0  - [PS Bill]", "", "[NAME:btnSavebyFP]")
                  ControlSend(" PS :: Version - 2.2.0.0  - [PS Bill]", "", "[NAME:btnSavebyFP]", "{enter}")
                  WinActive ("Verification Number Entry ::")
                  ControlClick("Next >", "","[NAME:btnNext]")
;if   >>>> Control <<<<  does not match repeat my script, ;if match exit script

 


Class:    WindowsForm734a
Instance:    15
ClassnameNN:    WindowsForm34a15
Name:    BillPrint
Advanced (Class):    [NAME:BillPrint]
ID:    7875
Text:    
Position:    39, 310
Size:    1221, 306
ControlClick Coords:    745, 20
Style:    0x56010000
ExStyle:    0x00000000
Handle:    0x00000000000C0468

Edited by JLogan3o13
Link to post
Share on other sites
  • Moderators

@Nareshm in the future, please use code tags in your posts <>. It makes it a lot easier to read. As to your question, every function in AutoIt return something regarding success/failure. Look at the help file entry for ControlClick, should give you some ideas on how to determine whether it succeeded or not.

If it is a matter of not clicking because the Control is renamed, look at some of the other functions in the help file such as ControlGetHandle

Edited by JLogan3o13

"Profanity is the last vestige of the feeble mind. For the man who cannot express himself forcibly through intellect must do so through shock and awe" - Spencer W. Kimball

How to get your question answered on this forum!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Zaoka
      HI,
      for couple of years I'm using  Jos script for sending reports, email with excel attachment. But from last week i'm getting this error when sending excel or word attachment
      message has lines too long for transport jpeg, pdf works with no problems, any sugestion ?
    • By diepfeile
      I'm using the following:
      Autoit 3.3.14.5
      newly installed Beta 3.3.15.5
      SQlite version 3380000 aka 3.38.0
      I put sqlite3.dll and sqlite3_x64.dll in C:\Windows\System32 since many scripts depend on them.


      I extended the output of _SQLite_Startup()
      with:
      ConsoleWrite("@AutoItX64 " & @AutoItX64 & @CRLF) ConsoleWrite("$sDll_Filename " & $sDll_Filename & @CRLF) ConsoleWrite("_SQLite_LibVersion=" & _SQLite_LibVersion() & @CRLF)

      Also using the script from https://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_SQLite_Startup.htm for testing.

       
      >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 0 $sDll_Filename sqlite3.dll _SQLite_LibVersion=0 >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3_x64.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 1 $sDll_Filename sqlite3_x64.dll _SQLite_LibVersion=3.38.0 >Running:(3.3.15.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 0 $sDll_Filename sqlite3.dll _SQLite_LibVersion=0 >Running:(3.3.15.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3_x64.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 1 $sDll_Filename sqlite3_x64.dll _SQLite_LibVersion=3.38.0


      Why doesn't it work in 32bit, despite me having the 32bit sqlite.dll? Autoit urges running scripts in 32bit mode and Scite starts scripts just in 32bit mode without the flag?
      With #AutoIt3Wrapper_UseX64=Y it just works, both normal Autoit and beta!
      sqlite3.dll sqlite3_x64.dll
    • By Iraj
      Hello Team, Greetings!
      Is there any way to run any 3rd party application silently in background without the GUI getting in the front ?
      I was implementing angry-ip scanner with autoit & wanted the angry-ip application to run in background quietly as I am copying its output to other file on completion. is there any way to achieve my query?
      Below is code I tried: 
      $range = "192.168.0.1 192.168.0.255" ShellExecuteWait("C:\Windows\DDM\ipscan.exe","-f:range "&$iprange&" -q -o C:\temp\ScanResults.csv","","open",@SW_HIDE) Thanks!
    • By PeterVerbeek
      This topic give you access to an AutoIt functions library I maintain which is called PAL, Peter's AutoIt Library. The latest version 1.26 contains 214 functions divided into these topics:
      window, desktop and monitor GUI, mouse and color GUI controls including graphical buttons (jpg, png) logics and mathematics include constants string, xml string and file string dialogues and progress bars data lists: lists, stacks, shift registers and key maps (a.ka. dictionaries) miscellaneous: logging/debugging, process and system info Change log and files section  on the PAL website (SourceForge).
      A lot of these functions were created in the development of Peace, Peter's Equalizer APO Configuration Extension, which is a user interface for the system-wide audio driver called Equalizer APO.
    • By Hermes
      Hi, I am struggling in setting the value of a textarea based on the value of clipboard (that contains a long web page source codes). If I use _WD_SetElementValue, it freezes after some time, or appears to be pressing tab and goes out of focus. I can also use send keys but i need the script to run in the background.
      Here is the full script:
      #Include "Chrome.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "WinHttp.au3" #include <MsgBoxConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <Array.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <GDIPlus.au3> #include <Excel.au3> Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "http://demo.borland.com/testsite/stadyn_largepagewithimages.html") _WD_LoadWait($sSession) Global $sSource = _WD_GetSource($sSession) Local $Paste = ClipPut($sSource) Local $sData = ClipGet() Local $aArray = 0, _ $iOffset = 1 While 1 $aArray = StringRegExp($sData, '(?s)<p>.*</p>', $STR_REGEXPARRAYMATCH, $iOffset) If @error Then ExitLoop $iOffset = @extended For $i = 0 To UBound($aArray) - 1 Local $Paste = ClipPut($aArray[$i]) Local $sRegExData = ClipGet() ;MsgBox(0, "", "$sRegExData = " & $sRegExData) Next WEnd _WD_Navigate($sSession, "https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml5_textarea_placeholder") _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") Local $sElement1 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") _WD_FrameEnter($sSession, $sElement1) _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") $textarea = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") _WD_ElementAction($sSession, $textarea, 'click') ;WD SetElementValue(SsSession, Stextarea, $sRegExData) <-- I can do this but the focus goes out, or the browser freezes _WD_FrameLeave($sSession) sleep(2000) Send("^v") _WD_LoadWait($sSession) _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome Can someone help me please, or re-direct me to the right path? TIA!
×
×
  • Create New...