Jump to content
Sign in to follow this  
e45678mail

How to enable test mode by "run" or "shellexecute"?

Recommended Posts

Hi~

I have some question about how to enable the test mode via "Run" or "shellexecute" of command,

was to tried :

-----

Run("bcdedit.exe /-set testsinging on", "C:\Windows\System32")

and

shellexecute("bcdedit.exe /-set testsinging on", "C:\Windows\System32")

-----

since this command must to run through administrator competence,

have any method can accomplish it?

 

 

Edited by e45678mail

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, JLogan3o13 said:

Have you tried adding #RequireAdmin at the top of the script?

Yes, this command already to include,

seem as the command type is incorrect:

Run("bcdedit.exe /-set testsinging on", "C:\Windows\System32")

and

shellexecute("bcdedit.exe /-set testsinging on", "C:\Windows\System32")

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you run that from a CMD prompt manually, does it work?  once you get it to work from the command line, then you can use it in the Run()

if you really need Admin, then you should launch the cmd.exe as Administrator when testing this line.

bcdedit.exe /set testsinging on


hmm... I guess I have to have a signature...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2017/12/1 at 11:35 PM, BigDaddyO said:

if you run that from a CMD prompt manually, does it work?  once you get it to work from the command line, then you can use it in the Run()

if you really need Admin, then you should launch the cmd.exe as Administrator when testing this line.

bcdedit.exe /set testsinging on

Yes, if run this command in CMD.exe and by Admin, it is workable.

but can't work by Run() with AutoIT,

you mean under AutoIT can through following to execute it?

-----

#RequireAdmin

Run("bcdedit.exe /set testsinging on")

-----

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By chenni037
      I need to save the execution result as a text file. Is there any solution?
      ShellExecute ( "filename" [, "parameters" [, "workingdir" [, "verb" [, showflag]]]] )    if  parameters have " > " can't Execute correctly, 
      Example 1:
      ShellExecute("diskspd.exe", "-b128K  -c64M f:\estfile.dat > test123.txt", "", "", @SW_MAXIMIZE)  ;Error
      ShellExecute("diskspd.exe", "-b128K  -c64M f:\estfile.dat", "", "", @SW_MAXIMIZE)                         ;OK
      Example 2:
      ShellExecute("help", "dir > helpdir.txt", "", "", @SW_MAXIMIZE)  ;Error
      ShellExecute("help", "dir", "", "", @SW_MAXIMIZE)                         ;OK
      T1.au3
    • By WoodGrain
      Hi All,
      Trying to open windows explorer to a WebDav location and it's not working quite how I want, on the computers it is setup as a "network location" (as opposed to a "mapped drive", and this unfortunately can't be changed), the "Data" WebDav folder sits directly under "This PC" if that's an easier way to get to it. any suggestions as to what I can correct to get the 2nd example to work?
      ; This works, but I'm trying to avoid this as users normally see the URL style in the 2nd example below $folderToOpen = "\\mycompany.sharepoint.com@SSL\DavWWWRoot\Data" Run("Explorer.exe " & $folderToOpen) ; This does not work, it tries to open the WebDav url in the default web browser $folderToOpen = "https://mycompany.sharepoint.com/Data" Run("Explorer.exe " & $folderToOpen) ShellExecute also opens it in the default browser.
      Saw _WinAPI_ShellOpenFolderAndSelectItems but couldn't get the 2nd example to work.
      If I manually open Windows Explorer and paste in https://mycompany.sharepoint.com/Data it loads the WebDav directory without issue.
      If I have to use the pathing from the first example it is fine, just trying to give users a familiar experience.
      Thanks!
    • By nacerbaaziz
      hello autoit team
      is there any wey to check if any process run as admin or no?
      i mean e.g if i want to restart any process, now i have the ability to get the process path and commands line
      what i need is a wey to check if the process was runing as admin or no to restart it with the same state.
      here is the part that am using it to restart the process
      func _processRestart($i_pid, $s_ProcessPath) if not (ProcessExists($i_ProcessPid)) then return SetError(1, 0, -1) local $s_ProcessWorkDir = _WinAPI_GetProcessWorkingDirectory($i_ProcessPid) ProcessClose($i_ProcessPid) ProcessWaitClose($i_ProcessPid) ProcessWait(ShellExecute($i_pid,"", $s_ProcessWorkDir)) ProcessesGetList() return true endFunc thanks in advance
    • By ambad4u
      Hello and Good Day to All!
      I am trying to install .NET 3.5 on Windows 10 x64bit via autoit (via ShellExecuteWait + PowerShell).
      If I run this line, it will runs without issues:
      ShellExecuteWait('PowerShell.exe', '-executionpolicy Bypass -File "' & @ScriptDir & '\OJP83BU523.ps1' & '"') "OJP83BU523.ps1" contains: DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFX3 /All /Source:D:\Sources\sxs /LimitAccess
      However, since I won't know in advance the drive letter of the "sources" folder, I created a script to generate a PowerShell Script to give a correct path for it.
      With the modified script below, PowerShell only blinks and nothing happens
      ShellExecuteWait('PowerShell.exe', '-executionpolicy Bypass -File "' & @ScriptDir & '\' & $filename & '"') or
      ShellExecuteWait('PowerShell.exe', '-executionpolicy Bypass -File "' & $filename & '"')  
      I wish I know the difference with "$filename" and "\OJP83BU523.ps1" usage, as for me, it should be the same.
      Attached is my entire autoit script.
      any help is appreciated!, many thanks in advance!
      test.au3
    • By iAmNewbe
      I created an application to catch keyboard programmed keys.  Some of the keys open URL's via ShellExecute and then they open in the default browser.

      The problem I am having is that when the browser is opened in this manner 3rd party applications such as Logitech Setpoint for Logitech mouse and keyboards and programs like auto password form filling stop working with the browser.  In the mouse specific situation the Cruise Up and Cruise Down buttons, normally back and forward, do not work. If I open the browser manually via the browsers icon and then press the keyboard buttons to open the web page everything works normally.

      I have two questions:

      1:  Why does 
      ShellExecute("http://www.autoitscript.com") when the browser is not open and then is launched, via the above line, cause third party apps to not be able to interface with the browser?


      2:  What is a better way to launch URL's if not via ShellExecute?


      The application is NOT using #RequireAdmin and is not 64bit.
×
×
  • Create New...