Jump to content
Sign in to follow this  
msd1994

Can't seem to find Spotify window handle anymore

Recommended Posts

I have a script that just adds some keyboard shortcuts for things like displaying the current song and artist, moving the window to the side so it won't pop up in my way, and play/pause, next song, previous song (these are the only 3 to still work since they don't need the window handle.)

In some update recently, Spotify's window class swapped from "[CLASS:SpotifyMainWindow]" to "[CLASS:Chrome_WidgetWin_0]". Using the new class in my controls doesn't seem to work, I've tried getting the window handle from the process handle (_GetHwndFromPID($PID)) but that seems to fail as well.

Does anybody have some idea of a way I could get this script working again?

 

edit: seems like discord has the same window class name, so could be some issue with this? Still not sure of a way to solve the issue though, I added a function to get the handle of the active window and can just use that now, but it was able to find it on its own before on spotify startup or script startup which would be preferred.

 

Thanks!

Edited by msd1994

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By shelly
      I have to press tab to reach a selected button then double click on that
      Here's my script but its not working:
      WinActivate("Policy Decisions -- Webpage Dialog","")
      Sleep(3000)
      Send("{TAB}")
      Send("{TAB}")
      Send("{TAB}")                    // at this point its working according to my need  but double click is not working
      Mouseclick("Left",510, 320, 2, 0)

    • By TheDcoder
      See this thread for info:
    • By nooneclose
      Why can I not click on either of my input fields?
      #Region ### START Koda GUI section ### Form= Global $Form1 = GUICreate("Form1", 730, 437, 192, 124) ;GUISetFont(14, 800, 0, "MS Sans Serif") GUISetBkColor(0xC0DCC0) Global $Label1 = GUICtrlCreateLabel("Enter your Password. UserName is auto filled", 62, 40, 604, 41, $SS_CENTER) GUICtrlSetFont(-1, 26, 800, 0, "MS Sans Serif") Global $Label2 = GUICtrlCreateLabel("User Name:", 120, 130, 604, 31, $SS_LEFT) GUICtrlSetFont(-1, 20, 800, 0, "MS Sans Serif") Global $Label3 = GUICtrlCreateLabel("Password:", 135, 210, 604, 31, $SS_LEFT) GUICtrlSetFont(-1, 20, 800, 0, "MS Sans Serif") Global $Input1 = GUICtrlCreateInput(@UserName, 274, 130, 185, 32) GUICtrlSetFont(-1, 14, 800, 1, "MS Sans Serif") Global $Input2 = GUICtrlCreateInput("Password", 274, 210, 185, 32, $ES_PASSWORD) GUICtrlSetFont(-1, 14, 800, 0, "MS Sans Serif") Global $OK = GUICtrlCreateButton("OK", 274, 270, 185, 57) GUICtrlSetFont(-1, 20, 800, 0, "MS Sans Serif") GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit Case $OK Global $UserName = GUICtrlRead($Input1) Global $PassWord = GUICtrlRead($Input2) ExitLoop EndSwitch WEnd ; Delete the GUI window GUIDelete()  
    • By cruisepandey
      Hi, 
      I have a string like this : 
      Global $Msga = "urrent directory is /send.  (Submission of file with log number 29381077284 is confirmed)";
      I want to extract the number 29381077284  from the string. I did StringSplit to split based on "(" and then use space to reach there, But it's not a good choice. 
      Can anyone help me with regular expression to find the number from String using AutoIT. TIA
    • By nooneclose
      I want wanting to run multiple tests on my company website. Sadly the process I want to automate requires opening a File Explorer to add an attachment. Is there a way in to automate a Chrome opened File Explorer?
      (I am using webdriver to automate the other 99% of the process just fine. But when I have it click on attach file and chrome opens a file explorer I do not know how to handle it.) 
      Any help would be greatly appreciated. 
×
×
  • Create New...