Jump to content
kelso

Drop down in IE? Can't select a value!

Recommended Posts

Hello Guru's,

 

I'm trying to write an autoit script to select from the dropdown list as you see in the attached picture. 

I read the help page for _IEFormElementOptionSelect, but I cannot grasp how to correlate that with the source code that I'm seeing. any suggestions?

image001.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Danp2 said:

Hard to make heads or tails from an image of the HTML. Can you post the URL for the site?

It's an internal website so I can't.. anything I can provide to help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's just an input, with some other type of popup.  You can just set the value with _IEFormElementSetValue.

 

If you do need to click one of the 'options', then post the HTML source for that.

Edited by jdelaney

IEbyXPATH-Grab IE DOM objects by XPATH IEscriptRecord-Makings of an IE script recorder ExcelFromXML-Create Excel docs without excel installed GetAllWindowControls-Output all control data on a given window.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, jdelaney said:

That's just an input, with some other type of popup.  You can just set the value with _IEFormElementSetValue.

 

If you do need to click one of the 'options', then post the HTML source for that.

 

On 6/26/2018 at 3:06 PM, Danp2 said:

Hard to make heads or tails from an image of the HTML. Can you post the URL for the site?

 

This is what I get when I try to get all the elements:

How do I basically set this ID from Local to something else?

 

s.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, jdelaney said:

What am I looking at...are those the nodes inside the div with id=domain?

Yes. it appears I need to update the inner.text to the right domain I want, instead of LOCAL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By adjist
      Hello all! 
       
      Getting this error :
      (22) : ==> Variable used without being declared.: if $vNumber = 0 Then if ^ ERROR  
      But I'm sure I have defined the variable, as in the top of my script has 
      Global $vNumber = 0  
      How would I go about fixing this?
       
    • By MarkIT
      Hi AutoIT masters,
      Good day! Sorry to have bothered this forum but we really need help. We are working on an automation project that is running on VDI server. The BOTS are in .exe are running fine until AV detected them and deleted the files. The files were re-compiled and AV kept on deleting them. The copy of the .exe BOT deleted were sent to Symantec for whitelisting. After whitelisting, it is no longer deleted but no longer working as designed (showing Line script error). We checked the scripts and there were no issues since we run it using SciTE editor and it performed the desired task. Good thing we found on this thread the solution using .a3x and the BOTS worked fine and no longer deleted. Now, the problem is they are asking why the BOTS won't run in .EXE and what is the reason behind Symantec AV deleting them. We raised a case with Symantec but they cannot provide further information as they are always seeing the file as "False Positive". We even tested with Symantec turned off and those .EXE files are working fine, however, after re-enabling, it got deleted.
      Just seeking help on how to better convince them that it is really Symantec causing the issue and the .a3x file.
    • By moimon
      Hi all. 
      Sorry if my words are confusing because I am not good at English.
      I am writing code to embed website with Recaptcha in GUI. And then, the code will automatically press the "I'm not a robot" button. The problem here is:
         - The code still works fine when entering iFrame to interact with Recaptcha with the URL is "https://www.google.com/recaptcha/api2/demo"
      <snip>
       
         - But for other URLs (such as "https://recaptcha-demo.appspot.com/recaptcha-v2-checkbox.php"), the code cannot be entered into the iframe.
       
      Code:
      <snip>  
      I did a lot of research but didn't know why.
       I sincerely thanks for the help. 
    • By SkysLastChance
      I am pretty sure the site that I am using was updated and now I am not seeing the same tags/elements that I used to. I tried using a UIAspy to see if I could grab them that way with no luck. 
      What do I need to do to be able to automate this again. Are the elements hidden somewhere?
      Instead of highlighting established account is highlights all of the web page almost. How can I get to the detail again? 
      I used to grab establish account by the name. Now I have nothing to even try to grab. 
      There are not elements in the event viewer either. 
       


       
      This is what happens when I try to inspect the element and click established account. 
      I get the same type of results in chrome
    • By AutoitMike
      Scite 3.4.4
      Win 10
      I click "Help" or press F1, there is no response
      If I use the file explorer and double click Autoit.chm or Autoit3.chm help opens.
      There is no dialog to check or uncheck "Always ask before opening this file" when clicking on these files.
       
      If you are curious as to why I dont have the latest version, I am creating a back up laptop that has a VERY extensive automation application that I have written over the past 15 years.
       
      An extremely potent, powerful, needed function has been deleted in the upgrade of Autoit in recent years that I can not do without. If my main laptop dies, which it almost did, I am in a very bad position. So I bought the exact same laptop and I am "cofiguring" it to work exactly the same as my main laptop. However, this one has been "Upgraded" to Win 10 which I hope is not the problem. 
      Thanks for any help
×
×
  • Create New...