Jump to content

Any Common failures for activation of OIE?


Recommended Posts

ConsoleWrite("Hello Dolly on Line 1" & @CRLF)

#include <IE.au3>

ConsoleWrite("Hello Dolly on Line 5" & @CRLF)


Local $oIE = _IECreate("www.autoitscript.com")

ConsoleWrite("Hello Dolly on Line 10" & @CRLF)

Can anyone put me on the right track to troubleshoot this one.. the IE browser is not opening.. it is not my primary browser since FF is but that has not been a problem in the past.. it all seems to work including compile but the generation of the IE browser.. Never had any problem before.. below is the results of the run.. any ideas on where I might look.. that is the only error i get and its only after a 30 second delay.. I suppose a time out..

 

; >"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\autoit3.exe" /ErrorStdOut "G:\show_pos.au3\test.au3"
; Hello Dolly on Line 1
; Hello Dolly on Line 5
; --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IECreate,  (Browser Object Creation Failed)
; Hello Dolly on Line 10
; >Exit code: 0    Time: 30.46

 

Link to post
Share on other sites

Out there

There's a world outside of Yonkers

Way out there beyond this hick town, Barnaby

There's a slick town, Barnaby

Out there

Full of shine and full of sparkle

Close your eyes and see it glisten, Barnaby

Listen, Barnaby

sorry, I saw Hello Dolly and I felt like Wall-E

Edited by Earthshine

My resources are limited. You must ask the right questions

 

Link to post
Share on other sites

This is what my errors look like now studying to see what all i can do to find out why the class is not registered.

Meanwhile if anyone has ideas.. pls comment..

 

G:\show_pos.au3\test.au3 (215) : ==> COM Error intercepted !
    err.number is:         0x80040154
    err.windescription:    Class not registered

    err.description is:     
    err.source is:         
    err.helpfile is:     
    err.helpcontext is:     
    err.lastdllerror is:     0
    err.scriptline is:     215
    err.retcode is:     0x00000000

--> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IECreate,  (Browser Object Creation Failed)
>Exit code: 0    Time: 30.61

 

Link to post
Share on other sites

Here is the error output after running the move complex looking code suggested by VIP

>"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\autoit3.exe" /ErrorStdOut "G:\show_pos.au3\test.au3"    
G:\show_pos.au3\test.au3 (215) : ==> COM Error intercepted !
    err.number is:         0x80040154
    err.windescription:    Class not registered

    err.description is:     
    err.source is:         
    err.helpfile is:     
    err.helpcontext is:     
    err.lastdllerror is:     0
    err.scriptline is:     215
    err.retcode is:     0x00000000

--> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IECreate,  (Browser Object Creation Failed)
>Exit code: 0    Time: 37.52

 

Link to post
Share on other sites

Thanks Dan.. tried much of that including the SFC or what ever the scan repair was but none worked for me.. now here is the kicker.. I removed my 2nd drive and rebooted and all is fine.. so with one drive i am fine.. once i make the new 2nd drive i will connect that same drive back up and see if it kills it again.. so thanks for those who offered help.  Works great for the moment.


Did you see the comment about Sandboxie in the thread I posted? Yes thank you.

Are you able to load IE manually? IE version 10 works great manually.

What version of Windows? Win 10

Have you tried rebooting? several times but see above a reboot w/o the second drive fixed it... so will put the second drive back on later tonight and see if it returns or not..

if it still works later tonight with 2nd drive i will mark this one solved..

 

Link to post
Share on other sites

Ok my new drive is installed and its hit and miss.. working fine now but who knows.. it  comes and goes...not fixed but is working for now.. gonna be aggravating not knowing when I can depend on it and when i can't but thanks for the assist..

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By noellarkin
      This is for those pages that seem to load when you use _FFOpenURL(), but they have a text saying "please wait while we load your page..." but according to _FFOpenURL() the page has loaded.  An example seen in popular sites is the Cloudflare page saying "Checking your browser before...". It's the opposite of pausing a script until an element is visible on a page. It takes Elements in the form of id, xpath or text search.
      Global $BrowserPort = 4242 Global $TimeOut = 60000 Global $LocalHost = "127.0.0.1" Func _FFWaitWhileElement($thiselement, $elementtype = "xpath", $timeoutms = 60000) _FFConnect($LocalHost, $BrowserPort, $TimeOut) Local $Element Local $ElementFound = 1 Local $TimeoutCountdown = 0 While $ElementFound <> 0 And $TimeoutCountdown < $timeoutms If $elementtype = "xpath" Then $Element = _FFXPath($thiselement) EndIf If $elementtype = "id" Then Local $ConstructXPath = ".//*[@id='" & $thiselement & "']" $Element = _FFXPath($ConstructXPath) EndIf ; MsgBox(0, "", $Element) Local $ElementXPathTextContent = _FFCmd("FFau3.xpath.textContent") ; MsgBox(0, "", $ElementXPathTextContent) Local $ElementXPathInnerHTML = _FFCmd("FFau3.xpath.innerHTML") ; MsgBox(0, "", $ElementXPathInnerHTML) If $ElementXPathTextContent = "_FFCmd_Err" Or $ElementXPathInnerHTML = "_FFCmd_Err" Then $ElementFound = 0 Else $ElementFound = 1 EndIf If $elementtype = "text" Then $ElementFound = _FFSearch($thiselement) ; MsgBox(0, "", $ElementFound) EndIf $TimeoutCountdown += 1000 _FFDisConnect() _FFConnect($LocalHost, $BrowserPort, $TimeOut) WEnd Return $ElementFound EndFunc _FFConnect($LocalHost, $BrowserPort, $TimeOut) _FFOpenURL("https://www.site.com/page", True) _FFWaitForElement("Please Wait...","text", 60000) MsgBox(0,"","Page finished loading") It's pretty simple, hope it helps some of you who are working with FF.au3 :)
    • By noellarkin
      So I was trying to write a function that can find a button (or any other XPath Element) and scroll the page + move the mouse to the location of the button.
      My logic for this was:
      1. get position of button using _FFGetPosition
      2. get inner dimensions of browser window and total dimensions of page
      3. divide total dimensions by inner dimensions to get number of page down operations
      4. use Mod() to get remaining pixels offset
      5. MouseMove() and add requisite offsets for Titlebar etc (what the +5 and +54 is for in the last line)
      Example Code:
      _FFConnect($LocalHost, $BrowserPort, $TimeOut) Local $Button = _FFXPath(".//*[@id='thisbutton']") Local $ButtonPosition = _FFGetPosition($Button) Local $ElementWidth = $ButtonPosition[0] Local $ElementHeight = $ButtonPosition[1] Local $InnerWidth = _FFCmd("window.content.innerWidth") Local $InnerHeight = _FFCmd("window.content.innerHeight") Local $PageWidth = _FFCmd(".body.offsetWidth") Local $PageHeight = _FFCmd(".body.offsetHeight") Local $PGDNNo = Int($ElementHeight/$InnerHeight) Local $PGDNMod = Mod($ElementHeight, $InnerHeight) ; MsgBox(0,"","$ElementX: " & $ElementWidth & @CRLF & "$ElementY: " & $ElementHeight) ; MsgBox(0,"","$InnerWidth: " & $InnerWidth & @CRLF & "$InnerHeight: " & $InnerHeight) ; MsgBox(0,"","$PageWidth: " & $PageWidth & @CRLF & "$PageHeight: " & $PageHeight) ; MsgBox(0,"",$PGDNNo) ; MsgBox(0,"",$PGDNMod) Local $iter = 1 While $iter <= $PGDNNo WinActivate($BrowserWindowClass,"") _FFCmd("window.content.scrollByPages(1)") $iter += 1 WEnd MouseMove($ElementWidth + 5, $PGDNMod + 54) This isn't working. In some cases, it's not doing the page down operation the number of times needed, or not accurately pinpointing the location. I think there may be something wrong with the logic I'm using. What am I doing wrong?
      Thanks.
       
    • By mLipok
      Anybody could help with using QueryInterface in AutoIt to embed Microsoft Edge using WebView2 Interface ?
      Here are links to information/documentation:

      Image comes from: https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/media/webview2/whatwebview.png
      Introduction to Microsoft Edge WebView2
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/

      Understand WebView2 SDK versions
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/concepts/versioning
      Download:
      https://developer.microsoft.com/en-US/microsoft-edge/webview2/
      https://developer.microsoft.com/en-US/microsoft-edge/webview2/#download-section
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/concepts/distribution
      API Reference:
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/reference/win32/?view=webview2-1.0.622.22

      HowTo/Concepts:
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/concepts/versioning
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/gettingstarted/win32
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/howto/debug?tabs=devtools
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/concepts/security
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/concepts/userdatafolder
      https://mybuild.microsoft.com/sessions/9198aeac-0c8e-4d32-96d1-cbb99a390aa6
      Example:
      https://github.com/MicrosoftEdge/WebView2Samples
      Related:
      https://www.essentialobjects.com/Products/WebBrowser/Default.aspx?gclid=CjwKCAiA17P9BRB2EiwAMvwNyMe6UI9VHej-JYDBUoyGDFz40KaaJ_RidY-75Fhr-PHz65sSVC0XlxoC5loQAvD_BwE
      https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/webview2/howto/webdriver
       
      btw.
      I'm not WindowsApi expert (QueryInterface, C++, DllCall).
      What I trying to say is:     It means that I do not done anything in this regards .... as so far.
       
       
      TIMELINE/ChangeLog:
       
      2020-11-12 - Project propsed by @mLipok 2021-02-03 - First version provided by @LarsJ
    • By vargheseg
      I have a web page which  has  somewhere from 90-100 records any time. So one has to scroll from from certain height to bottom using scroll bar on the right or using the down key. Is there any functionality to take a single screenshot and give .jpeg file.  Any previous links or direction will be very helpful for me
       
      George V
    • By Lourens
      Hi,
      I am looking for a way to automate login to a Internet Banking website (https://bank.tymedigital.co.za/) and all of the examples that I could found still do not solve my issue with this website.
      In order to Login, the user need to enter their Identity Number and Password the click the Login button.
      Inspecting the Elements in Chrome are as follow;
      Identity Number
      <input autocomplete="username" placeholder="Please enter your South African ID number" maxlength="13" type="tel" class="form-control" value=""> Password
      <input autocomplete="current-password" placeholder="Enter password" type="password" class="form-control" value=""> Button
      <button type="button" class="btn btn-yellow btn-block">Login</button> Any assistance or directing me to a solution will be appreciated.
      Thank you,
      Lourens
×
×
  • Create New...