Jump to content

Recommended Posts

Hello.

I'm using SciTE v3.3.14.5 I think, and I find this very annoying (GIF):

https://i.gyazo.com/e60b5d94b8c16d217be4010e208d7042.mp4

 

I've searched around but found nothing that helped including this:

https://www.autoitscript.com/forum/topic/100517-stop-scite-removing-tab-indentations/

 

So the problem obviously is that when I go to a new line after "EndIf", it removes the tab which I don't want to happen.

Is there any fix?

 

I've tried to change some configs such as 

    Line 183: # Indentation
    Line 185: indent.size=0
    Line 187: #indent.auto=0
    Line 188: indent.automatic=0
    Line 189: indent.opening=0
    Line 190: indent.closing=0
    Line 191: #tab.indents=0
    Line 192: #backspace.unindents=0
    
    strip.trailing.spaces=0

But nothing seems to get rid of this.

 

Thanks

Edited by kellariluukku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using the full SciTE version from the separate installer or the one that came with the AutoIt3 installer?

Try to he full version when you aren't using it yet.

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, there's no other config setting for this?

Because took me 3 hours to get scite working because I was having "Scintilla failure 1 for message 2152" crash, so I don't remember very clearly how I got it to work.

I was having trouble with SciTE4AutoIt3 Full installer so I went on scintilla.org, downloaded something from there then took v18.708.1148.0-SciTE4AutoIt3_Portable.zip, dragged the content of that to C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE and that's I think how I got it working.

I do not want to try any other version since its not throwing that error now.

I only wanted the dark theme that's why I'm using it and I'd rather deal with this problem than go back to a white theme. Or have that error.

Thanks anyway.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, kellariluukku said:

So, there's no other config setting for this?

Yes I think there is as the Full version is running some LUA script to fix the standard SciTE behavior for this behavior.

8 hours ago, kellariluukku said:

Because took me 3 hours to get scite working because I was having "Scintilla failure 1 for message 2152" crash, so I don't remember very clearly how I got it to work.

I am still interested to know how to replicate this crash as it has been reportd before but I haven't been able to make it crash and subsequently debug it.

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Jos said:

I am still interested to know how to replicate this crash as it has been reportd before but I haven't been able to make it crash and subsequently debug it.

For me the crash happened immediately once I just clicked a few times any line of any .au3 script. 

After I got it working, I can still replicate it simply by opening Global Options File, edit it, and close it without saving.

Here is a video: https://i.gyazo.com/8989df479eadec9b523c920a3885a81e.mp4

It does not occur with other config files. 

Sometimes it occurs also just by clicking some lines around the Global Options File.

 

Here is what I have currently installed (it seems like I have your installer): 

ee99b0d967c67ed2028690aa1c17f8c8.png

 

And here is all of my AutoIt3 files: https://www.sendspace.com/file/quywpq

I'm running Win7 64bit.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I believe it is crashing for you, like the others reported, but as long as I have no option to get the crash myself it will be hard to debug and search for a solution.

Jos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By AutoitMike
      Scite 3.4.4
      Win 10
      I click "Help" or press F1, there is no response
      If I use the file explorer and double click Autoit.chm or Autoit3.chm help opens.
      There is no dialog to check or uncheck "Always ask before opening this file" when clicking on these files.
       
      If you are curious as to why I dont have the latest version, I am creating a back up laptop that has a VERY extensive automation application that I have written over the past 15 years.
       
      An extremely potent, powerful, needed function has been deleted in the upgrade of Autoit in recent years that I can not do without. If my main laptop dies, which it almost did, I am in a very bad position. So I bought the exact same laptop and I am "cofiguring" it to work exactly the same as my main laptop. However, this one has been "Upgraded" to Win 10 which I hope is not the problem. 
      Thanks for any help
    • By Beege
      If you have every taken the time to set up a nice dark theme for your scite editor, you probably noticed shortly after a small yet really annoying flaw. For what ever reason, scite is not set up to let you change the caret fore color and caret line color per language. This really sucks if say you want to edit a properties file or any of the many other languages that Scite currently is setup to support. Pretty much all the other languages are set as light theme so unless you change the theme for those file types, you end up with something like below where the line color and caret are still using the dark theme colors. Line 3 in the pic:
       

       
      To get around this I came up with the following that seems to work pretty well.  
       
      Add the following properties to SciteUser.properties file (Options -> Open User Options File). Update colors to your own needs. You can addionally add any other propertys that dont have a lexer language option in the same fashion.
      # The default values (light themes) will be used for any lexer other than au3 caret.default.fore=#000000 caret.default.line.back=#FFFED8 selection.default.fore=#006000 selection.default.back=#F0A0A8 caret.au3.fore=#FFFFFF caret.au3.line.back=#111111 selection.au3.fore=#C2FFAE selection.au3.back=#f9f9f9  
      Add the following function to PersonalTools.Lua file. As jos pointed out, the OnStartup covers the filetab switches as well as the startup so only need the one function:
      function PersonalTools:OnStartup() -- the "and" + "or" keywords are ternary operators here local sLex = self:IsLexer(SCLEX_AU3) and 'au3' or 'default' props['caret.line.back'] = props['caret.' .. sLex .. '.line.back'] props['caret.fore'] = props['caret.' .. sLex .. '.fore'] props['selection.fore'] = props['selection.' .. sLex .. '.fore'] props['selection.back'] = props['selection.' .. sLex .. '.back'] end
      Last restart SciTE and that should be it. Let me know if you have any issues. Thanks
       
    • By ozymandius257
      Is there a way to remove the numbers from the tabs in Scite?
      When you have multiple autoit programs open, the tabs are numbered, so you'll get something like 1 ProgramA.au3    2 Program2.au3   3 Program3.au3
      I am working on programs with numbers as the first character, so I get  1 3-DoThis.au3     2 4-DoAnother.au3   3 5-DoTheRest.au3  (not the real program names, obviously :))
      It would be nice if I could get rid of the tab number, and just have the program name on each tab.
       
       
    • By SgtHugoStiglitz
      HI people,
                        I got a questions, I maintain code in autoIT and every time I compile a new version or modification, Scite generate 2 folders. One folder is finish by released and the other is tentative. I try to make some google search, but never find answer would satisfied myself. The dev who was maintain it before were using AutoIt3Wrapper_GUI, and I don't know if it's related. I look both folder, but they seem pretty identical, but I would like to know what it's the difference between those to folder. Anyone have a clue?
    • By user4157124
      ConsoleWrite('>Message here.' & @CRLF) outputs colored text (per + > - ! characters).
      ConsoleWrite('warning' & @TAB & '38' & @TAB & 'more text ...' & @CRLF) enables jump to line 38 on doubleclick.

      Using "jump to line" format, only red and pink text coloring seems possible (simply prefixing color directives to output-text disables jump to line functionality). Is it possible to combine the two (define custom color while keeping "jump to line" functionality)?
×
×
  • Create New...