Jump to content

Recommended Posts

Hello Team, Greetings!

Is there any way to run any 3rd party application silently in background without the GUI getting in the front ?

I was implementing angry-ip scanner with autoit & wanted the angry-ip application to run in background quietly as I am copying its output to other file on completion. is there any way to achieve my query?

Below is code I tried: 

$range = "192.168.0.1 192.168.0.255"
ShellExecuteWait("C:\Windows\DDM\ipscan.exe","-f:range "&$iprange&" -q -o C:\temp\ScanResults.csv","","open",@SW_HIDE)

Thanks!

Link to post
Share on other sites

When I do not want to see a window but I don't want it to be minimized or hidden, I simply move the window outside screen like this :

WinMove("Title or hWnd here", "", -2000, -2000)

The good think with this approach is that you can easily access the window to read/write info to it...

Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, Nine said:

When I do not want to see a window but I don't want it to be minimized or hidden, I simply move the window outside screen like this :

WinMove("Title or hWnd here", "", -2000, -2000)

The good think with this approach is that you can easily access the window to read/write info to it...

I can try this. Thanks!

Link to post
Share on other sites

@Iraj:

$pid = "ipscan.exe"
$range = "192.168.0.1 192.168.0.255"
ShellExecute("C:\Windows\DDM\"&$pid,"-f:range "&$iprange&" -q -o C:\temp\ScanResults.csv","","open")
Sleep(100)
_SETPid($pid, @SW_HIDE)

Func _SETPid($pid, $STATE)
    $wins = WinList()
    For $i = 1 To UBound($wins) - 1
        If BitAND(WinGetState($wins[$i][1]), 8) And ProcessList($pid)[1][1] <> 0 Then
            WinSetState($wins[$i][1], "", $STATE)
        EndIf
    Next
EndFunc   ;==>_SETPid

 

iam ِAutoit programmer.

best thing in life is to use your Brain to

Achieve

everything you want.

Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Nine said:

When I do not want to see a window but I don't want it to be minimized or hidden, I simply move the window outside screen like this :

WinMove("Title or hWnd here", "", -2000, -2000)

The good think with this approach is that you can easily access the window to read/write info to it...

It didn’t work out. The window stayed on the screen until its task got completed 

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, ad777 said:

@Iraj:

$pid = "ipscan.exe"
$range = "192.168.0.1 192.168.0.255"
ShellExecute("C:\Windows\DDM\"&$pid,"-f:range "&$iprange&" -q -o C:\temp\ScanResults.csv","","open")
Sleep(100)
_SETPid($pid, @SW_HIDE)

Func _SETPid($pid, $STATE)
    $wins = WinList()
    For $i = 1 To UBound($wins) - 1
        If BitAND(WinGetState($wins[$i][1]), 8) And ProcessList($pid)[1][1] <> 0 Then
            WinSetState($wins[$i][1], "", $STATE)
        EndIf
    Next
EndFunc   ;==>_SETPid

 

It didn’t workout either. The window stayed on until process got completed 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Iraj said:

It didn’t work out. The window stayed on the screen until its task got completed

You cannot use the ShellExecuteWait !!!  You need to use Run (my preference) or ShellExecute.

You should have add some error handling, you would have noticed that the WinMove was failing ;)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Zaoka
      HI,
      for couple of years I'm using  Jos script for sending reports, email with excel attachment. But from last week i'm getting this error when sending excel or word attachment
      message has lines too long for transport jpeg, pdf works with no problems, any sugestion ?
    • By diepfeile
      I'm using the following:
      Autoit 3.3.14.5
      newly installed Beta 3.3.15.5
      SQlite version 3380000 aka 3.38.0
      I put sqlite3.dll and sqlite3_x64.dll in C:\Windows\System32 since many scripts depend on them.


      I extended the output of _SQLite_Startup()
      with:
      ConsoleWrite("@AutoItX64 " & @AutoItX64 & @CRLF) ConsoleWrite("$sDll_Filename " & $sDll_Filename & @CRLF) ConsoleWrite("_SQLite_LibVersion=" & _SQLite_LibVersion() & @CRLF)

      Also using the script from https://www.autoitscript.com/autoit3/docs/libfunctions/_SQLite_Startup.htm for testing.

       
      >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 0 $sDll_Filename sqlite3.dll _SQLite_LibVersion=0 >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3_x64.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 1 $sDll_Filename sqlite3_x64.dll _SQLite_LibVersion=3.38.0 >Running:(3.3.15.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 0 $sDll_Filename sqlite3.dll _SQLite_LibVersion=0 >Running:(3.3.15.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3_x64.exe "R:\Download\aasdf.au3" @AutoItX64 1 $sDll_Filename sqlite3_x64.dll _SQLite_LibVersion=3.38.0


      Why doesn't it work in 32bit, despite me having the 32bit sqlite.dll? Autoit urges running scripts in 32bit mode and Scite starts scripts just in 32bit mode without the flag?
      With #AutoIt3Wrapper_UseX64=Y it just works, both normal Autoit and beta!
      sqlite3.dll sqlite3_x64.dll
    • By Doniel
      Hi there! 😃
      I've 2 simple scripts:
      Script 1 starts script 2 Script 1 gets executed with normal user rights (un-elevated) Script 2 contains an #RequireAdmin and therefor can only start elevated I want to read the output of script 2 with script 1 AND have the UAC of script 2 being activated as fullscreen Script 1 (Scripts location is the same as script 2 that I'm running with Run()
      Local $iPID, $sOutput $iPID = Run(@ComSpec & " /c " & "C:\Entwicklung\Autoit\Test\Temp.exe", @ScriptDir, @SW_HIDE, 0x2) ProcessWaitClose($iPID) $sOutput = StdoutRead($iPID) StdioClose($iPID) ConsoleWrite($sOutput) MsgBox(1, 1, 1) Script 2 (compiled as Temp.exe)
      #RequireAdmin ConsoleWrite("Return") MsgBox(1,1,"ADMIN") Now my problems are the following:
      Without the #RequireAdmin I can read the output with no problem, but not with the #RequireAdmin ($sOutput is empty) Using @SW_HIDE in the Run() command makes the UAC always start minimized (see attached picture) and the admin has to always manually click on the icon to enter his credentials since the UAC doesn't start in fullscreen. Here and on a few other sites they explain that the program launching the elevated program NEEDS to be activated in order to directly show the UAC fullscreen and not minimized. Using @SW_SHOW would get rid of the problem, BUT that leaves me with an ugly cmd.exe floating the whole time while the elevated script ist running. And my questions to that I'm seeking an answer for are:
      Problem 1: Is it just not possible to read from an elevated program with an un-elevated user/script? I also get the Access Denied if I press No on the UAC as an Output in $sOutput (Guess since its's still un-elevated) Problem 2: Is there a way to either make the floating black and blank cmd.exe being moved to the background and be non visible to the user OR to somehow bring the minimized UAC to the foreground/fullscreen? What I already tried and what didn't help me:
      $iPID = Run(@ComSpec & " /c " & "C:\Entwicklung\Autoit\Test\Temp.exe", @ScriptDir, @SW_HIDE, 0x2) While Not WinExists("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung") ConsoleWrite(1) WEnd WinActivate("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung") WinSetState("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung", WinGetText("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung"), @SW_SHOW) WinSetState("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung", WinGetText("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung"), @SW_MAXIMIZE) WinSetState("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung", WinGetText("Temp.exe erfordert Ihre Berechtigung"), @SW_ENABLE) The While-Loops helps a lot and also stops after a second or so (► Stops to write ones (1)). That means that the actual "window" of the UAC is found, but all the WinXXX functions don't do anything and the UAC stays minimized. I also tried to minimized/move the cmd.exe to the background with WinActivate() and WinSetState() with no success.
      $iPID = ShellExecute("C:\Entwicklung\Autoit\Test\Temp.exe", "", @ScriptDir, "open", @SW_HIDE) Using ShellExecute() instead of Run() completely solves the UAC to fullscreen problem BUT I haven't found a consistent way to read the output of ShellExecute(). Neither here on the forum nor somewhere else. If I'd be possible to read the output from ShellExecute() then all my problems would be solved at once!
      Also tried a few more things and playing with some parameters but everything with no success.
      I'd really love some help and support here from you.
      Thanks in advance!
       

    • By PeterVerbeek
      This topic give you access to an AutoIt functions library I maintain which is called PAL, Peter's AutoIt Library. The latest version 1.26 contains 214 functions divided into these topics:
      window, desktop and monitor GUI, mouse and color GUI controls including graphical buttons (jpg, png) logics and mathematics include constants string, xml string and file string dialogues and progress bars data lists: lists, stacks, shift registers and key maps (a.ka. dictionaries) miscellaneous: logging/debugging, process and system info Change log and files section  on the PAL website (SourceForge).
      A lot of these functions were created in the development of Peace, Peter's Equalizer APO Configuration Extension, which is a user interface for the system-wide audio driver called Equalizer APO.
    • By Hermes
      Hi, I am struggling in setting the value of a textarea based on the value of clipboard (that contains a long web page source codes). If I use _WD_SetElementValue, it freezes after some time, or appears to be pressing tab and goes out of focus. I can also use send keys but i need the script to run in the background.
      Here is the full script:
      #Include "Chrome.au3" #Include "wd_core.au3" #Include "wd_helper.au3" #Include "WinHttp.au3" #include <MsgBoxConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <Array.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <WinAPIFiles.au3> #include <GDIPlus.au3> #include <Excel.au3> Local $sDesiredCapabilities, $sSession SetupChrome() _WD_Startup() $sSession = _WD_CreateSession($sDesiredCapabilities) _WD_LoadWait($sSession) _WD_Navigate($sSession, "http://demo.borland.com/testsite/stadyn_largepagewithimages.html") _WD_LoadWait($sSession) Global $sSource = _WD_GetSource($sSession) Local $Paste = ClipPut($sSource) Local $sData = ClipGet() Local $aArray = 0, _ $iOffset = 1 While 1 $aArray = StringRegExp($sData, '(?s)<p>.*</p>', $STR_REGEXPARRAYMATCH, $iOffset) If @error Then ExitLoop $iOffset = @extended For $i = 0 To UBound($aArray) - 1 Local $Paste = ClipPut($aArray[$i]) Local $sRegExData = ClipGet() ;MsgBox(0, "", "$sRegExData = " & $sRegExData) Next WEnd _WD_Navigate($sSession, "https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml5_textarea_placeholder") _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") Local $sElement1 = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByCSSSelector, "iframe#iframeResult") _WD_FrameEnter($sSession, $sElement1) _WD_WaitElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") $textarea = _WD_FindElement($sSession, $_WD_LOCATOR_ByXPath, "//html/body/textarea") _WD_ElementAction($sSession, $textarea, 'click') ;WD SetElementValue(SsSession, Stextarea, $sRegExData) <-- I can do this but the focus goes out, or the browser freezes _WD_FrameLeave($sSession) sleep(2000) Send("^v") _WD_LoadWait($sSession) _WD_Shutdown() Func SetupChrome() _WD_Option('Driver', 'chromedriver.exe') _WD_Option('Port', 9515) _WD_Option('DriverParams', '--log-path="' & @ScriptDir & '\chrome.log"') $sDesiredCapabilities = '{"capabilities": {"alwaysMatch": {"goog:chromeOptions": {"w3c": true, "args":["start-maximized","disable-infobars"]}}}}' EndFunc ;==>SetupChrome Can someone help me please, or re-direct me to the right path? TIA!
×
×
  • Create New...