Jump to content

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. X
X


Photo

Smtp Mailer That Supports Html And Attachments.


  • Please log in to reply
618 replies to this topic

#81 Scriptonize

Scriptonize

    Adventurer

  • Active Members
  • PipPip
  • 144 posts

Posted 12 January 2007 - 04:04 PM

Hi,

Can anybody explain why these url's are needed?

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = $s_SmtpServer
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = $IPPort
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = $s_Username
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = $s_Password
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl


Does this mean that all email is actually routed through the smpt server at McrSft.Com? :)
If you learn from It, it's not a mistake!WinServices







#82 Scriptonize

Scriptonize

    Adventurer

  • Active Members
  • PipPip
  • 144 posts

Posted 14 January 2007 - 10:09 PM

BUMP
If you learn from It, it's not a mistake!WinServices

#83 anixon

anixon

    Universalist

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 708 posts

Posted 16 January 2007 - 05:09 AM

To the Author

I have tried this emailer (script) and it works an absolute treat. I especially like the code that allows you to attach more than one file as well as the cc options

Well done........... Ant :)

#84 Scriptonize

Scriptonize

    Adventurer

  • Active Members
  • PipPip
  • 144 posts

Posted 17 January 2007 - 09:54 PM

Hi,

Can anybody explain why these url's are needed?

$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusing") = 2
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver") = $s_SmtpServer
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserverport") = $IPPort
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpauthenticate") = 1
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername") = $s_Username
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword") = $s_Password
$objEmail.Configuration.Fields.Item ("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpusessl


Does this mean that all email is actually routed through the smpt server at McrSft.Com? :)



Nobody? :D
If you learn from It, it's not a mistake!WinServices

#85 Jos

Jos

    Je maintiendrai

  • Developers
  • 23,356 posts

Posted 17 January 2007 - 09:59 PM

Nope ... It is used in each example found on the internet but haven't tried to figure out why
did you google for it ?
Let us know when you find it.

Edited by JdeB, 20 January 2007 - 11:28 AM.

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#86 Scriptonize

Scriptonize

    Adventurer

  • Active Members
  • PipPip
  • 144 posts

Posted 20 January 2007 - 11:15 AM

Nope ... It is used in each example found on the internet but haven;t tried to figire out why
did you google for it ?
Let us know when you find it.



I noticed that too.
Microsoft's answer on this matter is:

By the way, these URIs concern a lot of people: they wonder why they need to connect to Microsoft in order to send an email. The truth is, you don’t actually connect to Microsoft; these URIs are just properties. Why are they referenced like this? To be honest, we don’t know. But don’t worry: your mail doesn’t get routed through Microsoft, and no one here reads it. Trust us, we have enough problems keeping up with our own email, let alone taking time to read someone else’s.


I'm not sure to believe this, but it's the only found explanation so far...
If you learn from It, it's not a mistake!WinServices

#87 _Kurt

_Kurt

    been a while hasn't it

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 865 posts

Posted 20 January 2007 - 11:14 PM

Yahoo does not work
Gmail -- untested
Hotmail -- unknown stmp+port

Can't find a way to make this work :)

Kurt
Awaiting Diablo III..

#88 alex OF DEATH

alex OF DEATH

    Prodigy

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Posted 22 January 2007 - 12:07 AM

Hey, um, whats going on here?

Posted Image

I changed nothing on his original script, (except filling in my info) and it just gives me this error.
Posted Image

#89 SmOke_N

SmOke_N

    It's not what you know ... It's what you can prove!

  • Moderators
  • 15,730 posts

Posted 22 January 2007 - 02:59 AM

Hey, um, whats going on here?



I changed nothing on his original script, (except filling in my info) and it just gives me this error.

You're missing an EndFunc/Next/EndIf/WEnd something in your main script right before you call that function more than likely.

Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.


#90 alex OF DEATH

alex OF DEATH

    Prodigy

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Posted 22 January 2007 - 03:06 AM

Oh, now I see it.

I had it something like this:

Func buttonpressed()

func <his script>

endfunc

--

I gave up with that script anyway, im just trying to get it through the _inetSMTPmail thing now. (i THINK it sends it, but im not receiving :\ )
Posted Image

#91 alex OF DEATH

alex OF DEATH

    Prodigy

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Posted 22 January 2007 - 07:53 AM

Okay, now what?

Posted Image
Posted Image

#92 SmOke_N

SmOke_N

    It's not what you know ... It's what you can prove!

  • Moderators
  • 15,730 posts

Posted 22 January 2007 - 08:10 AM

Posting the UDF with out showing how you are using it, is really silly/stupid... you did this last time as well. Post your question in the support forum along with the code you are generating to use it.

Edited by SmOke_N, 22 January 2007 - 08:11 AM.

Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.


#93 alex OF DEATH

alex OF DEATH

    Prodigy

  • Active Members
  • PipPipPip
  • 156 posts

Posted 22 January 2007 - 08:25 AM

No.
Posted Image

#94 sandyd

sandyd

    Universalist

  • Active Members
  • PipPipPipPipPip
  • 256 posts

Posted 22 January 2007 - 08:41 AM

No script = No chance of us giving you help!

How do you expect us to help you without giving us a clue as to how you are arriving at your error message?

Oh, and yes, posting to the correct forum might help ...
----[ SandyD ]---

#95 SmOke_N

SmOke_N

    It's not what you know ... It's what you can prove!

  • Moderators
  • 15,730 posts

Posted 22 January 2007 - 08:56 AM

No.

That's a silly response... Guess you answered your own question then.

Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.


#96 LOULOU

LOULOU

    loulou

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 484 posts

Posted 22 January 2007 - 10:27 PM

I try your code with GMAIL but anything is working and the ser ver rejected my demand. Is anyone know how to do to have a connection with GMAIL

#97 Jos

Jos

    Je maintiendrai

  • Developers
  • 23,356 posts

Posted 23 January 2007 - 09:23 AM

I try your code with GMAIL but anything is working and the ser ver rejected my demand. Is anyone know how to do to have a connection with GMAIL

Others tested it and it works... no without the code we probably are not able to "see" what you are doing wrong ..

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#98 LOULOU

LOULOU

    loulou

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 484 posts

Posted 23 January 2007 - 09:40 AM

Others tested it and it works... no without the code we probably are not able to "see" what you are doing wrong ..

Yes I know because i test the program alone and it works. The main difference between the exaple and what i do is that i have an image include in the html body, that i copy from clipboard , may be gmail considr that like a virus ?

#99 Jos

Jos

    Je maintiendrai

  • Developers
  • 23,356 posts

Posted 23 January 2007 - 09:49 AM

Yes I know because i test the program alone and it works. The main difference between the exaple and what i do is that i have an image include in the html body, that i copy from clipboard , may be gmail considr that like a virus ?

You are not providing any information, only questions that cannot be answered without proper information:
1. show your code
2. Tell us the error you get from the ComError function shown in the output pane (ConsoleOutput)

Edited by JdeB, 23 January 2007 - 09:49 AM.

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#100 FitzChivalry

FitzChivalry

    Wayfarer

  • Active Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 29 January 2007 - 08:48 PM

Hey thanks so much for this, it is really awesome!!!! I have one question, is the $s_FromAddress variable really necessary? I tried putting a couple different values in there to see if i could spoof an email address, but it always shows the email address that I am really sending from... So, is there really any need to have that there? I'm still learning, so just wondering about that. I am using gmail, so could it have something to do with their email service?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users