Jump to content
lonardd

ControlClick on a Win7 tray icon sub-menu doesn't work - (Moved)

Recommended Posts

I need to open an INTEL Graphic Tool clicking on a Win7 Tray Icon. This icon is not shown on the Win7 Tray but it is shown once you click on a button that shows a little  arrow-up. This button opens up an extension of the tray and there is my INTEL Graphic Tool Icon. 

The first ControlClick('[Class:Shell_TrayWnd]', '', 1502 ) at line 26 of my source code (Rotatedisplays.au3) works fine as it clicks on the up-arrow shown on the uparrowfirst Menu.jpg  picture and opens up an extension of the tray. Then I'm trying to click on the INTEL Graphic Tool Icon which is the first blue icon (up-left) of the tray extension but I failed all my attempts. Can somebody help me out?

Thanks 

Dave

uparrowFirst Menu.jpg

menu.jpg

RotateDisplays.au3

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you run AU3Info, you'll see that the hidden tray icons are inside a window called NotifyIconOverflowWindow and that the items in it are listed under the Toolbar tab in there. That might be of help to you. Also search for NotifyIconOverflowWindow and you can find some scripts that use that to do what you're looking to do I believe.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, BrewManNH said:

If you run AU3Info, you'll see that the hidden tray icons are inside a window called NotifyIconOverflowWindow and that the items in it are listed under the Toolbar tab in there. That might be of help to you. Also search for NotifyIconOverflowWindow and you can find some scripts that use that to do what you're looking to do I believe.

Thanks for the suggestion. I'll try that right away. Dave.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By lonardd
      Hi,
      I have a very strange problem concerning MouseClick function.
      I need to start Control Panel, navigate it on the Display Section (Adjust screen resolution link), click on it, and from the next Dialog choose Intel Graphic tool tab and navigate into it when it opens. 
      I wasn't using MouseClick() at first when I tried to use Control IDs, but I was fed up with the Autoit Window Info poor and inaccurate info (It flickers and the moment I click on the control the control ID and class disappear) so I ended up choosing the easiest way.
      The code I'm posting worked OK until two weeks ago, the mouse clicks were accurately performed and the Script reached the end with no errors...and I was happy.
      All of a sudden, between one try and the other, I noticed the cursor not flying exactly where it was supposed to, namely to the Control Panel ->Display->Adjust screen resolution link   but it clicked some 30 pixels below and some 30 pixels to the left, choosing obviously and undesired function and from that point it screwed the whole thing up. And from that moment onward, it seems I can no longer regain the mouse to click on that sequence.
      Could it be because my Control Panel ->Display form moved slightly from one test to another and therefore I got that small offside?
      If you believe this is the reason, I should then re position the Control Panel ->Display window to 0,0 and recalculate all the clicks. 
      do you have a suggestion?
       
      Thanks a lot
      Dave
       
       
       
      RotateDisplays.au3
    • By MONaH-Rasta
      Opt('TrayAutoPause', 0) $iTray1 = TrayCreateItem('Tray 1') TrayItemSetState(-1, 1) TrayCreateItem('') $iTrayMenu1 = TrayCreateMenu('Tray Menu 1') $iTray2 = TrayCreateItem('Tray 2', $iTrayMenu1, -1, 1) TrayItemSetState(-1, 1) $iTray3 = TrayCreateItem('Tray 3', $iTrayMenu1, -1, 1) $iTray4 = TrayCreateItem('Tray 4', $iTrayMenu1, -1, 1) TrayCreateItem('') $iTrayMenu2= TrayCreateMenu('Tray Menu 2') $iTray5 = TrayCreateItem('Tray 5', $iTrayMenu2, -1, 1) TrayItemSetState(-1, 1) $iTray6 = TrayCreateItem('Tray 6', $iTrayMenu2, -1, 1) $iTray7 = TrayCreateItem('Tray 7', $iTrayMenu2, -1, 1) TrayCreateItem('') $iTray8 = TrayCreateItem('Tray 8') $iTray9 = TrayCreateItem('Tray 9') $iTray10 = TrayCreateItem('Tray 10') TrayItemSetState(-1, 1) While True Sleep(1000*5) WEnd When I click on Tray 3 / Tray 4 / Tray 6 / Tray 7 nothing happens. Only Tray 2 and Tray 5 stay checked.
      I have tried setting 
      Opt("TrayMenuMode", 8) In this case radio menuitems act like normal menuitems only looks different.
      I'm using AutoIt v3.3.14.5.
      Tested on Windows 10 LTSC 2019 (1809) x64 version: 10.0.17763 build 17763.475 and Windows Server 2008 R2.
      Tried run script x64 and x86 same result.
      Is this kind a bug or something?
    • By ur
      I need to read the status of OneDrive icon running in the taskbar and update the status in a log file.
      2nd part I can complete
      But the first part, how to read the status of tray menu icon.

      I need the text above from the tray icon.
      I looked into , but not that helpful.
       
       
    • By AutoitMike
      I saw a post dated 2013 about WinSetTitle not working in Win7 64bit. No answer there for me.
      I am trying to set the title of a window, the function returns success and the title is changed for about 50 ms and then reverts back to its original value.
      #RequireAdmin makes no difference in operation.
      I have tried using the handle, the title and the class to define the window. Operation is the same for all three ways.
      EG:
      WinSetTitle("Old Title", "", "New Title")
      WinSetTitle("[Class:Class name]","","New Title")
      WinSetTitle(handle,"","New Title")
      ;=======================================================================================
      All functions report success.
      WinActivate("PxxCXpbHG", "Text")
      WinSetTitle("PxxCXpbHG ", "Text","New title")
      $M1=WinGetTitle("[ACTIVE]","")
      sleep (100)
      $M2=WinGetTitle("[ACTIVE]","")
      MsgBox(0,"", $M1 & "  " & $M2) ;------------------> "New Title"  "PxxCXpbHG"
      If I change Sleep to 50 , then it is "New Title", "New Title" so somewhere between 50 and 100 ms it gets changed back,but by what??
      Thanks for any help in this matter.
       
       
       
       
    • By imitto
      Hello all!
      I was in read-only until today, started to use Autoit 3 weeks ago. It can really make things easy, I really love it
      I have some script now that works and make our job effective, but I have problems with the latest. It works if I open the script's folder and run the exe directly. If I use the shortcut that I created on the desktop, it's not working properly. Activates the window, but not opening/exporting my files, just opens the last msgbox. I use ftp becouse the PC and the destination PC is not on the same network.
      Here's the script:
      #Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI **** #AutoIt3Wrapper_Icon=..\microsoft_excel.ico #AutoIt3Wrapper_Res_Comment=send file over ftp #AutoIt3Wrapper_Res_Description=send file over ftp for process #AutoIt3Wrapper_Res_Language=1038 #AutoIt3Wrapper_Res_requestedExecutionLevel=requireAdministrator #EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI **** #cs ---------------------------------------------------------------------------- AutoIt Version: 3.3.14.2 Author: imitto Script Function: Rename and put playlist file on ftp #ce ---------------------------------------------------------------------------- #RequireAdmin #include <File.au3> #include <FileConstants.au3> #include <AutoItConstants.au3> #include <MsgBoxConstants.au3> #include <FTPEx.au3> ; Script Start Global $playlistname=@YEAR&@MON&@MDAY&"-playlist.pll" BlockInput($BI_DISABLE) Opt ("WinTitleMatchMode", 2) WinActivate("MAIN SCHED") WinWaitActive("MAIN SCHED") ;Opt ("WinTitleMatchMode", 1) Send("!fo") WinWaitActive("Open") Send("Z:\playlist\"&$playlistname&"{ENTER}") Sleep(2000) Send("!fe") WinWaitActive("MCon") Send("{ENTER}") WinWaitActive("Save") Send("C:\sendFileForXLS\lista.txt{ENTER}") Sleep(500) Send("!fc") BlockInput($BI_ENABLE) Sleep(50) Opt ("WinTitleMatchMode", 1) Local $hOpen = _FTP_Open('MyFTP Control') $ftp=_FTP_Connect($hOpen, "**********", "******", "******") If @error Then MsgBox($MB_SYSTEMMODAL, '_FTP_Connect', 'ERROR=' & @error) Else _FTP_FilePut($ftp, @ScriptDir&"\lista.txt", "/lista.txt") EndIf Local $iFtpc = _FTP_Close($hOpen) FileDelete(@ScriptDir&"\lista.txt") MsgBox(0, "", "Playlist exported", 2) Exit  
×
×
  • Create New...