Jump to content

Recommended Posts

hello sirs

please i want to use the WinHttp to get the google drive file title using the api

i searched in the forom but i didn't found any Google drive api UDF

for that i liked to ask you for that

i had read the google drive api documentation but i couldn't do it

please help me

here is the api doc

note i've got the apikey and i have the file id

what i want is to get the title of the file (the file name)

because i want to download the files from the google drive using the autoit

please help me for that

am sorry because i didn't gave you any example or what i tried but all what tried was  failed

thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By HariKara
      I have a script that seems to launch perfectly fine with IECreate, however, I want to launch the Browser and a specific URL with the RunAs command. I fairly new to AutoIT and wanted to know if someone can point me in the right direction.
      Local $surl = "http://somewebsite.com/DODA/admin/job.aspx"
      Local $oIE = _IECreate($sURL)
      The above launches the website correctly with the correct URL, however, I have tried the below and this fails to load and browser?
      #include <AutoItConstants.au3>
      ;========================
      $oSleep = "200"
      Local $surl = "http://somewebsite.com/DODA/admin/job.aspx"
      Local $oIE = RunAs($args("username"), $args("domain"), $args("logonpassword"), "", "C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe http://somewebsite.com/DODA/admin/job.aspx")
      _IELoadWait($oIE)
       
      I get the following error back?
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IELoadWait, $_IESTATUS_InvalidDataType
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IEGetObjById, $_IESTATUS_InvalidDataType
      --> IE.au3 T3.0-2 Error from function _IEGetObjById, $_IESTATUS_InvalidDataType
    • By nacerbaaziz
      hello sirs
      i've some questions about StringRegExpReplace i hope you can help me
       
      i tried to make a function that give me the host of the url and other give me the url with out host
      for example i've this link
      https://www.example.com/vb/result.php
      i need the first give me the
      example.com
      and the other give me 
      /vb/result.php
      i find that
      $s_source = "https://www.google.com/vb/index.php" Local $s_Host = StringRegExpReplace($s_Source, '.*://(.*?)/.*', '\1') Local $s_Page = StringRegExpReplace($s_source, '.*://.*?(/.*)', '\1') msgBox(64, $s_Host, $s_Page)  
      but i found some problems i need your help to correct it
      first: when i get the host if the url has www i want to remove it
      second: if the url with out host did not have other things 
      i need the result to be ""
      e.g
      https://www.example.com
      the first i want it
      example.com
      and the second i want it to be ""
      i hope that you can help me
      thanks in advance
    • By iAmNewbe
      I created an application to catch keyboard programmed keys.  Some of the keys open URL's via ShellExecute and then they open in the default browser.

      The problem I am having is that when the browser is opened in this manner 3rd party applications such as Logitech Setpoint for Logitech mouse and keyboards and programs like auto password form filling stop working with the browser.  In the mouse specific situation the Cruise Up and Cruise Down buttons, normally back and forward, do not work. If I open the browser manually via the browsers icon and then press the keyboard buttons to open the web page everything works normally.

      I have two questions:

      1:  Why does 
      ShellExecute("http://www.autoitscript.com") when the browser is not open and then is launched, via the above line, cause third party apps to not be able to interface with the browser?


      2:  What is a better way to launch URL's if not via ShellExecute?


      The application is NOT using #RequireAdmin and is not 64bit.
    • By Melque_Lima
      A little help here please !?
      I'm trying to parse a file but the function is not working well! i think there is some thind doing wrong at FileRead()
      Obs: username,password and API link below is fictitious
      ConsoleWrite(">POST METHOD UPLOADING LOCAL IMAGE<" & @CRLF) _PostMethodTest() Func _PostMethodTest() Local Const $sAPIKey = '8f1e0a750088957' Local $sBoundary = "--------Boundary" Local $sHeaders = "Content-Type: multipart/form-data; boundary=" & $sBoundary & @CRLF Local $sData = '' Local $sFileName="image.jpg" Local $sFilePath="C:\Users\DELL\Desktop\" & $sFileName Local $hFile=FileOpen($sFilePath,16);16=$FO_BINARY Local $sFileData=FileRead($hFile) FileClose($hFile) $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="myImage"; filename="' & $sFileName & '"' & @CRLF $sData &= 'Content-Type: application/upload' & @CRLF & @CRLF $sData &= BinaryToString($sFileData,0) & @CRLF $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="username"' & @CRLF & @CRLF $sData &="myuserName" & @CRLF $sData &= "--" & $sBoundary & @CRLF $sData &= 'Content-Disposition: form-data; name="password"' & @CRLF & @CRLF $sData &="MyPassword" & @CRLF $sData &=$sBoundary & "--" ConsoleWrite($sData) Local $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1") $oHTTP.Open("POST", "http://myapi", False) $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "multipart/form-data; " & "boundary=" & $sBoundary) $oHTTP.SetRequestHeader("apikey", $sAPIKey) $oHTTP.Send(StringToBinary($sData,1)) Local $sReceived = $oHTTP.ResponseText ConsoleWrite($sReceived & @CRLF) EndFunc ;==>_PostMethodTest  

    • By Rocker
      I apologize for my poor coding skills, but only on occasion do I have a need to automate a repetitious task to save time.  In a nutshell the following code is supposed to go to a website, save the site using Scrapbook (a plugin used by an older version of Firefox), rename the folder in Windows Explorer that Scrapbook assigns a random name for and then moves on to the next website, of which there are hundreds.  Everything works, except after the address bar gets populated with the URL, it's like the ENTER key never gets pushed.  The weird thing is, this worked yesterday before I left to go home and when I came in this morning it didn't work.  The next thing I'll be trying to learn is to loop this with a the list of the websites.  Thank you for your help!
      WinActivate( "[CLASS:MozillaWindowClass]" ) ;Apply focus to the open Mozilla firefox window Sleep(500) Send("^k") ;Apply focus to the address bar Sleep(500) Send("www.WEBSITE.com {ENTER}") ;Send the website to the address bar Sleep(10000) ;Wait for the website to fully open Send("!c") ;Opens the drop down menu for Scrapbook Sleep(2000) Send("{ENTER}") ;Selects the default drop down selection of save Sleep(20000) WinActivate( "[CLASS:CabinetWClass]" ) ;Applies focus to the open Windows Explorer window where the websites are saved Sleep(1000) Send("{SPACE}") ; Selects a folder in the folders list Sleep(200) Send("{HOME}") ;Moves to the top folder Sleep(200) Send("{F2}") ;Keyboard shortcut to rename the folder Sleep(200) Send("www.WEBSITE.com {ENTER}") ;Applies the new name to the folder  
×
×
  • Create New...