Jump to content

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here. X
X


Photo

New SciTE4AutoIt3 available with SciTE v1.79


  • This topic is locked This topic is locked
299 replies to this topic

#21 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 09 March 2010 - 06:46 PM

Scite 2.03 released!

.. and your point is?

I am well aware of the updates made by Neil and haven't found a reason yet to start looking at the v2 developments.

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)








#22 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 06:08 PM

Nevermind. editing AutoIt3Wrapper was less work than expected.

This means you are convicted to do maintenance from now on with every release.

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#23 GEOSoft

GEOSoft

    Sure I'm senile. What's your excuse?

  • MVPs
  • 10,573 posts

Posted 10 March 2010 - 06:23 PM

This means you are convicted to do maintenance from now on with every release.

Just a simple compiled script takes care of all my nit-picking issues. Install Scite, Run the script, Tout finis.

I have to build a new listt of things to change, your turn is coming up again soon, I can just feel it.
GeorgeQuestion about decompiling code? Read the decompiling FAQ and don't bother posting the question in the forums.Be sure to read and follow the forum rules. -AKA the AutoIt Reading and Comprehension Skills test.*** The PCRE (Regular Expression) ToolKit for AutoIT - (Updated Oct 20, 2011 ver:3.0.1.13) - Please update your current version before filing any bug reports. The installer now includes both 32 and 64 bit versions. No change in version number.Visit my Blog .. currently not active but it will soon be resplendent with news and views. Also please remove any links you may have to my website. it is soon to be closed and replaced with something else."Old age and treachery will always overcome youth and skill!"

#24 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 06:31 PM

I have to build a new listt of things to change, your turn is coming up again soon, I can just feel it.

Sure... You have number 500134242 and I am currently processing number 1 :mellow:

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#25 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 07:49 PM

Mmm :mellow: ... ok.

If I like to run/do something whenever I fire a "run/go (or au3check/syntaxcheck) script" from scite(4autoit3).
Any relative simple or easy ways of doing that?

- without disabling AutoIt3Wrapper function/use itself.
- similar functionality as #AutoIt3Wrapper_Run_Before, but than(also) for when using "run/go (or au3check/syntaxcheck) script".
-- like to test something to see if its actually usable. (modding AutoIt3Wrapper no really my favorite option for just a test, if not needed)


?

Just for my curiosity: Why would you want to run anything when doing a Run and especially when doing Au3Check?

Jos :(

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#26 AdmiralAlkex

AdmiralAlkex

    Here be dragons

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,607 posts

Posted 10 March 2010 - 08:11 PM

Hey Jos, there is something funky with the "Jump to Function" (Ctrl+J) and "Open Include" (Alt+I).

This fails:
#include "..\Unclude's\Debug.au3" ConsoleWrite(_DebugBugReportEnv() & @CRLF)

Alt+I returns:
"Couldn't locate include file: ..\Uncludes\Debug.au3"
And Ctrl+J fails with:
"Unable to find function definition: _DebugBugReportEnv"

And this fails:
#include "..\Unclude;s\Debug.au3" ConsoleWrite(_DebugBugReportEnv() & @CRLF)

Alt+I returns:
"Couldn't locate include file: ..\Unclude"
But Ctrl+J works


Any chance you can and/or will fix it? :mellow:

#27 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 08:16 PM

What is the correct include directory name?

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#28 AdmiralAlkex

AdmiralAlkex

    Here be dragons

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,607 posts

Posted 10 March 2010 - 08:32 PM

What is the correct include directory name?

Those were the correct names and they runs just fine, as relative paths are supported by AutoIt.exe, it's just Ctrl+J and Alt+I that fails. :mellow:

It seems you are parsing " ' " and " ; " incorrectly.

#29 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 08:46 PM

\Unclude is a correct name and shouldn't be \Include?

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#30 AdmiralAlkex

AdmiralAlkex

    Here be dragons

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,607 posts

Posted 10 March 2010 - 09:02 PM

\Unclude is a correct name and shouldn't be \Include?

What the folder is called is irrelevant, as long as the quote after #Include has a " ' " or " ; " in it, it fails.

Edit: And sorry if I implied relative paths has anything do do with it, further testing show it doesn't.
This fails the same way:
#include "MaryHadALittleCow'and a bean\SDL.au3" ConsoleWrite(VarGetType(_SDL_Linked_Version()) & @CRLF)

Edited by AdmiralAlkex, 10 March 2010 - 09:04 PM.


#31 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 09:07 PM

What the folder is called is irrelevant, as long as the quote after #Include has a " ' " or " ; " in it, it fails.

It is relevant to me because for me to be able to replicate your issue I need to create a setup with similar settings as yours.
Since the default standard include directory is called AutoIt3\Include i do not have the issue.
So please give me all details of the setup you use to be able to replicate the issue, including these settings:
openpath.$(au3)=$(autoit3dir)\include openpath.beta.$(au3)=$(autoit3dir)\beta\include


Jos :mellow:

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#32 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 09:23 PM

Edit: And sorry if I implied relative paths has anything do do with it, further testing show it doesn't.
This fails the same way:

#include "MaryHadALittleCow'and a bean\SDL.au3" ConsoleWrite(VarGetType(_SDL_Linked_Version()) & @CRLF)

_SDL_Linked_Version() ?
That is not a standard UDF name so are you using some private Include directory or own UDF file in the standard include directory?

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#33 AdmiralAlkex

AdmiralAlkex

    Here be dragons

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,607 posts

Posted 10 March 2010 - 09:31 PM

Why are you playing me around like this? :mellow:

Just create a folder anywhere with ' or ; in the name, and try to include a file from there. "Jump to Function" and "Open Include" will go crazy, as said in my previous post. Standard directories and which function used is irrelevant.

#34 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 09:33 PM

Why are you playing me around like this? :mellow:

Ok... Whatever.

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#35 AdmiralAlkex

AdmiralAlkex

    Here be dragons

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,607 posts

Posted 10 March 2010 - 09:42 PM

Ok... Whatever.

Fine then. This has to be the worst joke ever from you, but if you insist on continuing it lets do that.


autoit3dir=C:\Program Files (x86)\AutoIt3
openpath.$(au3)=$(autoit3dir)\include
openpath.beta.$(au3)=$(autoit3dir)\beta\include

Was that what you wanted to know? SciTE config files are not my territory. But again, I don't see hot any of this matters, did you even try what I have said? The code is right there on post 28, just create the folder, save the scripts and copy Debug.au3 there.

#36 Jos

Jos

    oh joy ...

  • Developers
  • 22,534 posts

Posted 10 March 2010 - 10:12 PM

Fine then. This has to be the worst joke ever from you, but if you insist on continuing it lets do that.

You seriously have the impression I am trying to be funny with you ... right?
Well I wasn't and simply did not understand what you where trying to tell me.

Anyway: I am signing off for today and let you know when I found the motivation again to look at this....

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions                                                                 Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)


#37 wraithdu

wraithdu

    this noise inside my head

  • MVPs
  • 2,389 posts

Posted 10 March 2010 - 10:45 PM

@AdmiralAlkex

For Ctrl+J and Alt+I to work, you need to define your custom include paths in the openpath.$(au3) and openpath.beta.$(au3) settings. Just separate the paths with a semicolon.

#38 Richard Robertson

Richard Robertson

    Universalist

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10,187 posts

Posted 11 March 2010 - 02:12 AM

He's saying that parsing the string is failing due to incorrectly stripping single quotes (') and stopping at a semicolon (;) in mid string.

It has nothing to do with the location of the directory, only the fact that the parser is wrong.

If it contains a ', the ' seems to be stripped. If it contains a ;, the parser stops right there even though it's in a string.

I don't understand why that was misunderstood. o-o

Edited by Richard Robertson, 11 March 2010 - 02:44 AM.


#39 AdmiralAlkex

AdmiralAlkex

    Here be dragons

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,607 posts

Posted 11 March 2010 - 02:40 AM

Finally someone that understands something I say! Thank you Richard! :mellow:

I didn't know anything about Lua before this, but I have actually managed to follow the flow of the code to what seems to be the culprits.

For the Alt+I issues=
In function:AutoItTools:OpenInclude

IncFile = string.gsub(IncFile,";(.*)","") - Assumes semicolon is a comment, even though it in reality may as well be a folder

IncFile = string.gsub(IncFile,"'","") - Assumes the single-quotes are surrounding the declared string, even though, ehh you know.

Ctrl+J fails somewhere in AutoItGotoDefinition:GotoDefinition but I'm not sure exactly where, but a start would be to fix the seemingly broken pattern_local in AutoItGotoDefinition:GetIncludes

And again, I don't know anything about Lua, so I can't fix this myself. Anyone else care to take a look?

#40 wraithdu

wraithdu

    this noise inside my head

  • MVPs
  • 2,389 posts

Posted 11 March 2010 - 04:33 AM

I don't know LUA, and that's not my department. However what I said above still stands. Custom include directories must be specified in those settings or it won't work even if you change the parser.

/edit: fix -> change (it's not broken)

Edited by wraithdu, 11 March 2010 - 04:44 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users