Sign in to follow this  
Followers 0
Dracil

Cant grab the text with IE.au3

4 posts in this topic

I want to grab the text from a website, for example google.com, but i cant get it to work properly.

#include <ButtonConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <IE.au3>
#include <GUIConstants.au3>

#include <Color.au3>



; your script starts here ..............
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("myapp", 150, 60, 192, 124)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Start", 1, 20, 145, 33, $WS_GROUP)
$Button2 = GUICtrlCreateButton("Install", 1, 1, 145, 23, $WS_GROUP)

$oIE = ObjCreate("Shell.Explorer.2")
$GUIActiveX = GUICtrlCreateObj($oIE, 1, 1, 1, 1)
$oIE.navigate("http://www.google.com")
    $sText = _IEBodyReadText ($oIE)

theres abit of the code.

And the error i get:

:\Program\AutoIt3\Include\IE.au3 (2241) : ==> Variable must be of type "Object".:

Return $o_object.document.body.innerText

Return $o_object.document^ ERROR

Anyone that can help me?

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites



It might work better if you use _IECreate() instead of the objcreate()

$oIE = ObjCreate("Shell.Explorer.2")

$GUIActiveX = GUICtrlCreateObj($oIE, 1, 1, 1, 1)

$oIE.navigate("http://www.google.com")

$sText = _IEBodyReadText ($oIE)[/autoit]

theres abit of the code.

Use

$oIE=_iecreate("www.google.com")
$sText = _IEBodyReadText ($oIE)

instead, that works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

But that open ups the website, with objectcreate i can hide it with 1x pixels of size.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look at the parameters for _IECreate...


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0