Sign in to follow this  
Followers 0
inetvideo

IE ActiveX Control ObjCreate("Shell.Explorer.2")

3 posts in this topic

Hi,

I am trying to use the ObjCreate("Shell.Explorer.2") to create an instance of IE integrated within my GUI. I want to access a page which requires IIS authentication. And so in the Navigate2 method I include header information as such:

$test64var = _Base64Encode("username:password")

$Tab_Mods_Internal_Shipping_IE.Navigate("http://admin.inetvideo.com/admin", "", "", "", "Authorization: Basic " & $test64var & @CRLF)

Where _Base64Encode is a defined function to convert the user/pass to base64 encoding, which seems to be a requirement. I still get a "Navigation to the webpage was canceled" error.

I tried including the login info in the URL like "http://username:password@admin.inetvideo.com/admin". That still doesn't work. Can someone please help me out in figuring out the problem?

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi,

I am trying to use the ObjCreate("Shell.Explorer.2") to create an instance of IE integrated within my GUI. I want to access a page which requires IIS authentication. And so in the Navigate2 method I include header information as such:

$test64var = _Base64Encode("username:password")

$Tab_Mods_Internal_Shipping_IE.Navigate("http://admin.inetvideo.com/admin", "", "", "", "Authorization: Basic " & $test64var & @CRLF)

Where _Base64Encode is a defined function to convert the user/pass to base64 encoding, which seems to be a requirement. I still get a "Navigation to the webpage was canceled" error.

I tried including the login info in the URL like "http://username:password@admin.inetvideo.com/admin". That still doesn't work. Can someone please help me out in figuring out the problem?

Thanks,

Im probably off on this but usually when logging into a site you using a get or even a post method the url would be similar to this. http://www.site.com?username=blah&password=pw123

Im not sure if this will work in your case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

See if the example here helps:

http://www.autoitscript.com/forum/index.php?showtopic=80509&st=0&p=579100&hl=bstr%20&fromsearch=1&#entry579100

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0