Jump to content
Sign in to follow this  
Sheik

Radio Button and Checkboxes

Recommended Posts

Sheik

Please help to fill the form on the website

#include <IE.au3>

$Url = "http://privatpaketservice.hlg.de/wps/portal/PRIPS_DEU"
$oIE = _IECreate($Url, 0, 1, 1, 1)
$Url2 = "Online-Paketschein"
$test = _IELinkClickByText($oIE, $Url2)  
$oForm = _IEFormGetCollection($oIE, 0)   ;Formulardaten
$aNACHNAME="Name"
$oFirma = _IEGetObjById($oForm, "absender(NACHNAME)")
_IEFormElementSetValue($oFirma, $aNACHNAME)
$eLAND="Belgien"
$oFirma = _IEGetObjById($oForm, "empfaenger(LAND)")
_IEFormElementOptionselect ($oFirma, $eLAND , 1, "byText", 0)
$oFirma = _IEGetObjById($oForm, "paket(p1)")
_IEFormElementSetValue($oFirma, "1")

;My problem starts here:
;Source from Website:
;<input type="checkbox" name="hoechstwert_unter_500" tabindex="58" value="on" style="border-width:0px;" id="bestaetigungWertBox" alt="noImageReplacement">
$oFirma = _IEGetObjById($oForm, "hoechstwert_unter_500")
msgbox(0,"ID Mir ist bekannt, ...","@error="&@error)   ;error = 0
$x = _IEFormElementCheckboxSelect ($oFirma,  "on", "", 1, "byValue")
msgbox(0,"BOX Mir ist bekannt, ...","@error="&@error)  ;error = 4 ($_IEStatus_InvalidObjectType) = Invalid Object Type

;and is still here
;Source from Website:
;<input  type="radio"   value="1"   alt="noImageReplacement" tabindex="57" id="mwStAusweis1" name="mwStAusweis1"
$oFirma = _IEGetObjById($oForm, "mwStAusweis1")
msgbox(0,"ID Ich versende als Unternehmer","@error="&@error)
_IEFormElementCheckboxSelect ($oFirma, 0, "", 1, "byIndex", 0)
msgbox(0,"BOX Ich versende als Unternehmer","@error="&@error)

Share this post


Link to post
Share on other sites
notsure

try :

$oFirma = _IEGetObjById($oIE, "hoechstwert_unter_500")

and

$oFirma = _IEGetObjById($oIE, "mwStAusweis1")

_ieGetObjByName and _IEgetObjByID don't work with the "form" but with IE itself.

If you're working with $oForm you can try _IEFormElementGetObjByName

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sheik

No, that was not the error.

But there are 2 Forms on Site and i referenced 1st instead of 2nd.

Thank you anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×