Sign in to follow this  
Followers 0
RogFleming

DCOM Error 10006 with WMI Script

2 posts in this topic

Seems I run into a problem, maybe someone can help.

I trying to increase the speed of a WMI query against 1000's of workstations

Remote Execute code

Calling command

$tstoumembers is a large array of workstations

For $i = 1 To UBound($tstoumembers,1) -1
_GUICtrlStatusBar_SetText($hStatus, $tstoumembers[$i]&"  "&"Complete:"&$i&"/"&$tstoumembers[0], 1)
GUICtrlSetData($progress,($i/$tstoumembers[0])*100)
If $RandStart = 1 Then RemoteExecute($ScanName, "DTESCAN01",$tstoumembers[$i],$Proc)
If $RandStart = 2 Then RemoteExecute($ScanName, "DTESCAN02",$tstoumembers[$i],$Proc)
If $RandStart = 3 Then RemoteExecute($ScanName, "DTESCAN03",$tstoumembers[$i],$Proc)
If $RandStart = 4 Then
RemoteExecute($ScanName, "DTESCAN04",$tstoumembers[$i],$Proc)
$RandStart = 0
EndIf
$RandStart = $RandStart + 1
Next

Func RemoteExecute($ScanName, $strComputer,$sComputerName,$program)
Dim $objWMIService, $objProcess
Dim $strShell, $objProgram, $strExe, $strInput
$strExe = "c:\\dtescan\\"&$ScanName&" "&$sComputerName&" "&$program
$objWMIService = ObjGet("winmgmts:\\" & $strComputer & "\root\CIMV2")
$objProcess = $objWMIService.Get("Win32_Process")
$objProgram = $objProcess.Methods_("Create").InParameters.SpawnInstance_
$objProgram.CommandLine = $strExe
;Execute the program now at the command line.
$strShell = $objWMIService.ExecMethod( "Win32_Process", "Create", $objProgram)
EndFunc

Remote Scan Engine Code

#Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#AutoIt3Wrapper_outfile=DTESCANPROC.exe
#AutoIt3Wrapper_Change2CUI=y
#EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#include <Array.au3>
#Include <File.au3>
#Include <Date.au3>
#include <AD.au3>
If $cmdline[0] <> 2 Then
    MsgBox(4096,"Invalid Command","Useage DTEScanProc.exe Hostname Program")
    Else
$sComputerName = $cmdline[1]
$sProcName = $cmdline[2]
Endif
$sProcLog = "c:\dtescan\"&StringTrimRight($sProcName,4)&".log"

#cs
McShield Scanner Proc
#ce
;$timer = TimerInit()
Global $timer

TCPStartup()
$timer = TimerInit()
TCPNameToIP($sComputerName)
If @error Then
    _FileWriteLog($sProcLog,'|'&$sComputerName&'|'&"Remote system has no IP Address from a DNS Query"&'|'&int(TimerDiff($timer)) & " ms")
    TCPShutdown()
    Exit
Else
    TCPShutdown()
    $timer = TimerInit()
    If Ping($sComputerName,255) = 0 Then
        _FileWriteLog($sProcLog,'|'&$sComputerName&'|'&"Remote system did not respond to Ping,"&'|'&int(TimerDiff($timer)) & " ms")
        Exit
    Else
        SearchForProc($sComputerName)
    EndIf
EndIf

Func SearchForProc($sComputerName)
    Local $i
    $timer = TimerInit()
    $count = 1
    Local $arTasks [1]
    $wbemFlagReturnImmediately = 0x10
    $wbemFlagForwardOnly = 0x20
    $objWMIService = ObjGet("winmgmts:\\" & $sComputerName & "\root\CIMV2") <---- Fails Here but only when called in this way, works fine locally
    If @error Then
    _FileWriteLog($sProcLog,'|'&$sComputerName&'|'&"Remote system did not respond to WMI Query,"&'|'&int(TimerDiff($timer)) & " ms")
    ;_AD_Close()
    Exit
    Else
    $colItems = $objWMIService.ExecQuery("SELECT * FROM Win32_Process", "WQL", _
                                          $wbemFlagReturnImmediately + $wbemFlagForwardOnly)

        If IsObj($colItems) then
        Local $Object_Flag = 0
        For $objItem In $colItems
            $Object_Flag = 1
            ReDim $arTasks [$count]
            $arTasks [$count - 1] = $objItem.Caption
            $count += 1

        Next
        _ArraySort ($artasks)
        ;_ArrayDisplay($artasks)
            IF _ArraySearch($artasks,$sProcName) <> -1 Then
                _FileWriteLog($sProcLog,'|'&$sComputerName&'|'&$sProcName&" process is running"&'|'&int(TimerDiff($timer)) & " ms")
                Exit
            Else
                _FileWriteLog($sProcLog,'|'&$sComputerName&'|'&$sProcName&" was not a running process,"&'|'&int(TimerDiff($timer)) & " ms")
                Exit
            EndIf
        Else
        _FileWriteLog($sProcLog,'|'&$sComputerName&'|'&"No WMI Objects Found for class: Win32_Process,"&'\'&int(TimerDiff($timer)) & " ms")
        Exit
        Endif
    EndIf
EndFunc

Share this post


Link to post
Share on other sites



Solved!

I figured a way around it

Break down explanation:

Using PsExe.exe to launch wmic.exe on a remote system to start a process on that workstation,the network credentials are preserved. The only remaining issue is to address the the rate in which each scanner sends data to the log file. Previously I just send data to a log statement, but now I think I need to create a log function, which will track logging success, and have a randum backoff timers if the file is unavailable to write to.

FYI the "c:\DTESCAN\" directory in the command is on the remote system, You could use PsExec to copy a file to execute instead.

Func RemoteExecutePsExec($ScanName, $strComputer,$sComputerName,$proc)
Sleep(30)
ShellExecute("c:\SysinternalsSuite\PsExec.exe","-d \\"&$strComputer&" "&"-u domain\username -p password wmic /node:"&$strComputer&" "&"PROCESS CALL Create"&" "&"'"&"c:\DTESCAN\"&$ScanName&" "&$sComputerName&" "&$Proc&"'","","Open",@SW_HIDE)
Sleep(30)
EndFunc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0