Sign in to follow this  
Followers 0
Exit

Script fails with latest Beta 3.3.7.10

5 posts in this topic

Hello,

I want to click on a list item and it works fine in 3.3.6.1 but fails in 3.3.7.10 Beta

Here a reproducer:

#include <IE.au3>
_IEErrorHandlerRegister()
_IEErrorNotify(1)
$oIE = _IECreate("http://foniqi.de/work/main.html")
ConsoleWrite(@LF & @ScriptLineNumber & " " & @error & "  " & @extended & @LF)
$oframe = _IEFrameGetObjByName($oIE, "frame1")
ConsoleWrite(@LF & @ScriptLineNumber & " " & @error & "  " & @extended & @LF)
$oImg = _IEImgGetCollection($oframe, 0)
ConsoleWrite(@LF & @ScriptLineNumber & " " & @error & "  " & @extended & @LF)
_IEAction($oImg, "click")
$LText = "Autoitversion: " & @AutoItVersion & @LF & "URL: " & $oImg.src & @LF & "Error: " & @error & " Ext: " & @extended & @LF
ConsoleWrite(@LF & @ScriptLineNumber & " " & @error & "  " & @extended & @LF)
MsgBox(0, "", $LText)
_IEQuit($oIE)

In 3.3.6.1 the "click" window apears.

in 3.3.7.10 the "click" window is not shown, but some errormessages are on the console.

A manual click work fine.

Is this a known bug ?

Regards

Forumer100


My UDFs, Abbrevs and Snippets
If you like my post, just click the like button :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites



>> in 3.3.7.10 the "click" window is not shown, but some errormessages are on the console.

Just maybe, those error messages would be good to include in your post...

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry Dale,

I assumed that you would run the "reproducer".

Here the messages:

>"G:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /beta /ErrorStdOut /in "O:\Data\AutoIt\TestImageClick.ok.au3" /autoit3dir "G:\Program Files (x86)\AutoIt3\beta" /UserParams    
+>23:19:21 Starting AutoIt3Wrapper v.2.0.1.24    Environment(Language:0407  Keyboard:00000407  OS:WIN_7/Service Pack 1  CPU:X64 OS:X64)
>Running AU3Check (1.54.21.0)  from:G:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta
+>23:19:21 AU3Check ended.rc:0
>Running:(3.3.7.10):G:\Program Files (x86)\AutoIt3\Beta\autoit3.exe "O:\Data\AutoIt\TestImageClick.ok.au3"    

5 0  0

7 0  0
--> COM Error Encountered in TestImageClick.ok.au3
----> $IEComErrorScriptline = 2214
----> $IEComErrorNumberHex = 80020006
----> $IEComErrorNumber = -2147352570
----> $IEComErrorWinDescription = Unbekannter Name.
----> $IEComErrorDescription = 
----> $IEComErrorSource = 
----> $IEComErrorHelpFile = 
----> $IEComErrorHelpContext = 
----> $IEComErrorLastDllError = 0

--> COM Error Encountered in TestImageClick.ok.au3
----> $IEComErrorScriptline = 1036
----> $IEComErrorNumberHex = 000000A9
----> $IEComErrorNumber = 169
----> $IEComErrorWinDescription = Variable must be of type 'Object'.
----> $IEComErrorDescription = 
----> $IEComErrorSource = 
----> $IEComErrorHelpFile = 
----> $IEComErrorHelpContext = 
----> $IEComErrorLastDllError = 0

--> COM Error Encountered in TestImageClick.ok.au3
----> $IEComErrorScriptline = 1036
----> $IEComErrorNumberHex = 000000A9
----> $IEComErrorNumber = 169
----> $IEComErrorWinDescription = Variable must be of type 'Object'.
----> $IEComErrorDescription = 
----> $IEComErrorSource = 
----> $IEComErrorHelpFile = 
----> $IEComErrorHelpContext = 
----> $IEComErrorLastDllError = 0

--> IE.au3 V2.4-0 Warning from function _IEImgGetCollection, $_IEStatus_NoMatch

9 7  1
--> IE.au3 V2.4-0 Error from function _IEAction, $_IEStatus_InvalidDataType
--> COM Error Encountered in TestImageClick.ok.au3
----> $IEComErrorScriptline = 11
----> $IEComErrorNumberHex = 000000A9
----> $IEComErrorNumber = 169
----> $IEComErrorWinDescription = Variable must be of type 'Object'.
----> $IEComErrorDescription = 
----> $IEComErrorSource = 
----> $IEComErrorHelpFile = 
----> $IEComErrorHelpContext = 
----> $IEComErrorLastDllError = 0


12 169  1
+>23:19:28 AutoIT3.exe ended.rc:0
>Exit code: 0    Time: 8.412

There is a "unbekannter Name" = unknown name in the messages.

I don't know why. In 3.3.6.1 is no such message.

Perhaps it is important, that it is in a <iframe> tag.

Here the code of "http://foniqi.de/work/main.html"

<html>
<head>
<title>Clicktest</title>
</head>
<body>
<div id=frame>
<iframe name="frame1" id="frame1" height="250" width="550" frameborder="0"  src="frame1.html"></iframe>
</div>
</body>
</html>

and here the code of "http://foniqi.de/work/frame1.html"

<body>
Click on image
<ul style="list-style:none">
  <li onClick="alert('Click');"><img src="palmenstrand.jpg"/></li>
</ul>
</body>

And here "http://foniqi.de/work/palmenstrand.jpg"

Posted Image

I would like to be there. :)

I made this "reproducer", since my targeted script is too large.

Hope you can find my error.

Regards Forumer100


My UDFs, Abbrevs and Snippets
If you like my post, just click the like button :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. This appears to be the same issue as the bug I reported against the beta in BugTracker #1956 (see BugTracker link at the top of the page and then look at the Open report.

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dale,

thanks for your debugging. :)

The issue should be solved before next production version, hopefully. ;)

Regards

Forumer100


My UDFs, Abbrevs and Snippets
If you like my post, just click the like button :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0