Jump to content
Sign in to follow this  
derhaberer

Can't execute compiled Scripts - "Unable to open script file"

Recommended Posts

derhaberer

When I want to execute compiled scripts, a error message saying "Autoit Error - Unable to open script file" comes up.

This happens with every script I compile, independent of the code.

Sometimes it works, sometimes it doesn't work again.

When I reinstall Autoit or restart my computer, it sometimes works again.

But i don't want to do this everytime i compile a script.

Does anyone know why it doesn't work and what I should do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Melba23

derhaberer,

Welocme to the AutoIt forum. :)

Can you please post one of these scripts that gives you that error. When you post it please use Code tags - put [autoit] before and [/autoit] after the code. ;)

M23


Public_Domain.png.2d871819fcb9957cf44f4514551a2935.png Any of my own code posted anywhere on the forum is available for use by others without any restriction of any kind

Open spoiler to see my UDFs:

Spoiler

ArrayMultiColSort ---- Sort arrays on multiple columns
ChooseFileFolder ---- Single and multiple selections from specified path treeview listing
Date_Time_Convert -- Easily convert date/time formats, including the language used
ExtMsgBox --------- A highly customisable replacement for MsgBox
GUIExtender -------- Extend and retract multiple sections within a GUI
GUIFrame ---------- Subdivide GUIs into many adjustable frames
GUIListViewEx ------- Insert, delete, move, drag, sort, edit and colour ListView items
GUITreeViewEx ------ Check/clear parent and child checkboxes in a TreeView
Marquee ----------- Scrolling tickertape GUIs
NoFocusLines ------- Remove the dotted focus lines from buttons, sliders, radios and checkboxes
Notify ------------- Small notifications on the edge of the display
Scrollbars ----------Automatically sized scrollbars with a single command
StringSize ---------- Automatically size controls to fit text
Toast -------------- Small GUIs which pop out of the notification area

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
derhaberer

ProgressOn("Installation", "Installiere sfmessagev1.6", "sfmessage.exe wird gespeichert", 1, 1)
FileInstall("C:UsersFlorianDocumentssfmessage.exe", @AppDataDir & "yttriumbinsfmessage.exe", 1);402.830 bytes
ProgressSet(40283000 / (402830 + 62634), "Erstelle Verknüpfung")
FileCreateShortcut(@AppDataDir & "yttriumbinsfmessage.exe", @DesktopDir & "sfmessage.lnk")
ProgressSet(40283000 / (402830 + 62634), "post.bmp wird gespeichert")
FileInstall("C:UsersFlorianDocumentspost.bmp", @AppDataDir & "yttriumimgpost.bmp", 1);62.634 bytes
ProgressSet(100, "Abgeschlossen")
MsgBox(0, "Fertig!", "Installation abgeschlossen")
ProgressOff()

It is an installer which saves a application, a picture used in the application and creates a shortcut at the desktop.

I can execute the scripts in Scite, but not as a .exe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
derhaberer

I deactivated my anti virus program and now it works!

Thanks very much

Share this post


Link to post
Share on other sites
SmOke_N

Try compiling without UPX then.


Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×