Sign in to follow this  
Followers 0
kor

How to make Scite run old style autoit3.exe instead of piping to AutoIt3Wrapper

7 posts in this topic

So if you install the normal Autoit Installer you just get the basic version of Scite. When you run a script by pressing F5 the output window shows the following:

>"C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\..\autoit3.exe" /ErrorStdOut "yourscript.au3"

>Exit code: 0 Time: 1.007

However after installing the full scite it pipes everything through AutoIt wrapper and slows things down (in my opinion) Here is a sample output of the same script:

>"C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /prod /ErrorStdOut /in "yourscript.au3" /UserParams

+>09:32:26 Starting AutoIt3Wrapper v.2.1.0.33 Environment(Language:0409 Keyboard:00000409 OS:WIN_7/Service Pack 1 CPU:X64 OS:X86)

>Running AU3Check (1.54.22.0) from:C:\Program Files\AutoIt3

+>09:32:26 AU3Check ended.rc:0

>Running:(3.3.8.1):C:\Program Files\AutoIt3\autoit3.exe "youscript.au3"

--> Press Ctrl+Alt+F5 to Restart or Ctrl+Break to Stop

+>09:32:28 AutoIT3.exe ended.rc:0

>Exit code: 0 Time: 3.041

Is there any way to make scite go back to the default of just using Autoit3.exe after installing the full blown scite?

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

Is there any way to make scite go back to the default of just using Autoit3.exe after installing the full blown scite?

You are serious ,,,right?

Why install the full version when you don't want to use all the benefits of the 2 extra seconds by default?

Jos

Edited by Jos

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am serious. I do not take advantage of ALL the features of the full scite only some of them. And piping to AutoIt3Wrapper is not one of them.

Anyone know what property file I need to change to run the AutoIt3.exe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The thing is that you cripple all extras coordinated by AutoIt3Wrapper like all available directives.

Anyways, these are the setting in the SciTE - Lite version, just copy/paste them into your SciTEUser.properties:

autoit3dir=$(SciteDefaultHome)\..
# Commands to compile / run your script
command.compile.*.au3="$(autoit3dir)\aut2exe\aut2exe.exe" /in "$(FilePath)"
command.build.*.au3="$(autoit3dir)\aut2exe\aut2exe.exe" /in "$(FilePath)"
command.go.*.au3="$(autoit3dir)\autoit3.exe" /ErrorStdOut "$(FilePath)" $(1) $(2) $(3) $(4)

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you very much :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you very much :D

Sure ...

ps.. you know that you also won't run au3check any more now so hope you are good at coding without errors.


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sure ...

ps.. you know that you also won't run au3check any more now so hope you are good at coding without errors.

SyntaxCheck Prod Ctrl+F5

still runs with AutoIt3Wrapper :)

That's my workaround if I get stuck with errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0