Jump to content
Sign in to follow this  
BuckMaster

Invisible Buttons

Recommended Posts

BuckMaster

This is a problem I am having in my project Form Builder ever since I updated to the current AutoIt version,

the Bold, Italic, Underline, and Strike-out font attribute buttons go invisible when I change the color to $InactiveColor or $ActiveColor,

I added a black label behind the buttons so you can see where they should be,

you can still click the buttons but they do not show up.

Inactive and Active colors are declared as:

$ActiveColor = 0x70CFF4

$InactiveColor = 0xE0E0E0

In the image below I commented out all of the lines that applied $InactiveColor to the bold button and it showed up

ex. ;GUICtrlSetBkColor($FontBoldButton, $InactiveColor)

image_zpse853de71.png

These are the only changes I make to $FontBoldButton throughout my script

GUICtrlSetFont($FontBoldButton, 8, 800, 0, "Georgia")

GUICtrlSetState($FontBoldButton, $GUI_ENABLE)

GUICtrlSetState($FontBoldButton, $GUI_DISABLE)

GUICtrlSetBkColor($FontBoldButton, $InactiveColor)

GUICtrlSetBkColor($FontBoldButton, $ActiveColor)

GUICtrlSetResizing($FontBoldButton, 4+64+256+512)

Does anyone know why this is happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites
BrewManNH

Please post a script that can be run so we can see what the problem might be without having to build a working script..

Also, coloring buttons isn't recommended due to some issues when you do that.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites
BuckMaster

Please post a script that can be run so we can see what the problem might be without having to build a working script..

Also, coloring buttons isn't recommended due to some issues when you do that.

 

I've got a couple things I want to finish before I release this next version, It should be up later today.

I didn't know colored buttons caused issues but I found a couple topics on it saying its an internal issue that wont be fixed.

So i guess I will just swap out the buttons with labels.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×