Sign in to follow this  
Followers 0
czyt

DriveGetType cause Blue Screen On Windows2003Ent

8 posts in this topic

 I use Autoit V3.3.12  in Windows2003 Ent which was install on a SSD Drive and when Execute Command

DriveGetType(@HomeDrive,2)

Windows appeared Blue Screen“BAD_POOL_CALLER”.Maybe this is a Bug??


董小姐,你微笑的时候很美,就像安河桥下,清澈的水...

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

Hi, czyt. I am unable to reproduce this effect on a WIN2k3EE box on and SSD drive. Is this the only line of code in your script? Also, are you running from a compiled exe?

Edited by JLogan3o13

√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

Hi, czyt. I am unable to reproduce this effect on a WIN2k3EE box on and SSD drive. Is this the only line of code in your script? Also, are you running from a compiled exe?

yes,both when run compiled and run scripts. only one line like this!

Edited by czyt

董小姐,你微笑的时候很美,就像安河桥下,清澈的水...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am unsure, then, what is causing the error, as I cannot reproduce. Is it only when choosing $DT_SSDSTATUS as the second parameter? What happens if you choose the default option (1)?


√-1 2^3 ∑ π, and it was delicious!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am unsure, then, what is causing the error, as I cannot reproduce. Is it only when choosing $DT_SSDSTATUS as the second parameter? What happens if you choose the default option (1)?

I will Test Option(1) later and post my result!


董小姐,你微笑的时候很美,就像安河桥下,清澈的水...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I confirm this bug. I also have this error under windows XP and windows XP PE. And in ATA mode of ssd function

DriveGetType unable yo detct ssd

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is the full error message? There should be a stop code that follows this. There are about 25 different reasons why this happens, and without the full error message this doesn't tell anyone what happened.


If I posted any code, assume that code was written using the latest release version unless stated otherwise. Also, if it doesn't work on XP I can't help with that because I don't have access to XP, and I'm not going to.
Give a programmer the correct code and he can do his work for a day. Teach a programmer to debug and he can do his work for a lifetime - by Chirag Gude
How to ask questions the smart way!

I hereby grant any person the right to use any code I post, that I am the original author of, on the autoitscript.com forums, unless I've specifically stated otherwise in the code or the thread post. If you do use my code all I ask, as a courtesy, is to make note of where you got it from.

Back up and restore Windows user files _Array.au3 - Modified array functions that include support for 2D arrays.  -  ColorChooser - An add-on for SciTE that pops up a color dialog so you can select and paste a color code into a script.  -  Customizable Splashscreen GUI w/Progress Bar - Create a custom "splash screen" GUI with a progress bar and custom label.  -  _FileGetProperty - Retrieve the properties of a file  -  SciTE Toolbar - A toolbar demo for use with the SciTE editor  -  GUIRegisterMsg demo - Demo script to show how to use the Windows messages to interact with controls and your GUI.  -   Latin Square password generator

Share this post


Link to post
Share on other sites

#8 ·  Posted (edited)

The stop code is 0x00..019 BAD_POOL_HEADER

SATA controller in ahci mode.

If controller in ATA mode SSD disk detected as NON SSD disk ! It normaly?

And how i can get state of trim command SSD. Enable or disable executing this command?!

Edited by NikLok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0