AndyS19

Compile error: Unable to add resources

7 posts in this topic

From time to time, I get an error popup when compiling my script to exe (F7).
 

"Unable to add resources"
c:\users\andy\appdata\autoit v3\Aut2Exe\aut4760.emp.exe

I've been working on my script for several days, compiling to exe from time to time to test the product to be released.  It's been working OK up until now.

When I get this error, I selectively remove these lines:

#AutoIt3Wrapper_Icon=Analyze_HTTP.ico
#AutoIt3Wrapper_UseUpx=y
#AutoIt3Wrapper_AU3Check_Parameters=-d -w 1 -w 2 -w 3 -w 4 -w 5 -w 6

After a few tries, the script compiles OK, but if I try several more times without changing anything, I get the error again.

I'm running Windows 7 (32 bit), and Avast! antivirus.

Share this post


Link to post
Share on other sites



Add the temp directory for AutoIt to the excluded directories for your Anty Virus: "c:\users\andy\appdata\autoit v3\Aut2Exe"

Jos
 


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, that worked (I also had to restore upx.exe)

Andy

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wish it worked for me :(

I tried excluding the c:\Users\[me]\AppData\Local\Autoit v3 folder from SophosAV and from MalwareBytes (the only two AV products running on the machine). I even fully disabled them both, but I still cannot compile.
Clipboard01.thumb.jpg.ad27420203b6506c41

I think I'm going to have to go back several versions until I find one that works. To 3.3.3.19 perhaps?

Or is there a straightforward way to find out what is causing the fail?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oops - who needs a dog or a cardboard cut-out to talk to when we have this forum?

Turns out that the icon file was corrupt and that was what was triggering the 'unable to add resources'.

Thanks for listening :-)

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to know that can also trigger this error.

Thanks for "talking to us" and sharing the information.

Jos

1 person likes this

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pellefsen,

I've been going in circles, uninstalling and re-installing AutoIt and Kaspersky.  Saw your note, and refreshed the icon file from an archive and am back in business.   Thanks for the tip!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now