Sign in to follow this  
Followers 0
SamS

Example that come with autoit gives me error

6 posts in this topic

This is the example

#include <string.au3>
$String = "I like AutoIt3"
$Hex = _StringToHex($String)
MsgBox(0, "Hex", "Original String: " & $String & @LF & " Hex: " & $Hex)

$Hex = "49206C696B65204175746F497433"
$String = _HexToString($Hex)
MsgBox(0, "Hex", "Original Hex: " & $Hex & @LF & " String: " & $String)

And this is the error it gives

C:\Program Files\AutoIt3\Include\string.au3(16,59) : ERROR: $strHex already declared as parameter

Local $strChar, $aryHex, $i, $iDec, $Char, $file, $strHex,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^

C:\Program Files\AutoIt3\Include\string.au3(60,112) : ERROR: $i_EncryptLevel already declared as parameter

If Number($i_EncryptLevel) <= 0 Or Int($i_EncryptLevel) <> $i_EncryptLevel Then Local $i_EncryptLevel = 1

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~^

C:\Program Files\AutoIt3\Examples\Helpfile\_HexToString.au3 - 2 error(s), 0 warning(s)

Have I installed it wrong or is that normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites



Works perfect here in release and beta.



Get Beta versions Here Get latest SciTE editor Here AutoIt 1-2-3 by Valuater - A great starting point.

Time you enjoyed wasting is not wasted time ......T.S. Elliot
Suspense is worse than disappointment................Robert Burns
God help the man who won't help himself, because no-one else will...........My Grandmother

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh seem work, but when i run it from SciTe I get that error. Sorry I am new to this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh seem work, but when i run it from SciTe I get that error. Sorry I am new to this.

I am running it from Scite as well.


Get Beta versions Here Get latest SciTE editor Here AutoIt 1-2-3 by Valuater - A great starting point.

Time you enjoyed wasting is not wasted time ......T.S. Elliot
Suspense is worse than disappointment................Robert Burns
God help the man who won't help himself, because no-one else will...........My Grandmother

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your SciTe is not updated i think...Download beta update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem is not Scite but an old String.au3 include that is using a parameter already declared which AutoIt Beta will not allow. It looks like Au3Check within Scite is working correctly in the 1st post in identifing it.

The newer includes are with the latest AutoIt Beta installer or zip. If you are using the zip, then copy the contents of the include folder within the zip into your "C:\Program Files\AutoIt3\Include" folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0