Jump to content
Sign in to follow this  
golfinhu

Notification: "Book needs to be renovated" in winhttp

Recommended Posts

Hello guys, okay?
In my college I constantly forgot to renew my books, so I created a script with IE to tell me when I need to renew it in the system, however, I would like to do the code with winhttp, but Idk to work with winhttp...
In fact, I do not know if you can do this with winhttp.


I was able to login to the site using winhttp,I need to do after that is to follow the sequence of images:

Imagem_1.jpgImagem_1.jpg

"click" in this button "Fechar"

 

Imagem_2.jpg

Imagem_3.jpg

"click" in this buttons

 

And finally get to the part that shows the date that I need to renew my books!

Imagem_4.jpg

In this part, we extract the data using regular expressions and everything is done!

Could someone give me a "north" of how to do this? I use firefox extension to read winhttpheaders, but what I need to do to follow these steps? it's possible?

if someone can help me I would greatly appreciate it

Thank you very much

 

Edited by golfinhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

do those not have resulting URLs?  Are the inet* functions not up to the task such that you are forced to the winhttp route, or is that just a preference?


,-. .--. ________ .-. .-. ,---. ,-. .-. .-. .-.
|(| / /\ \ |\ /| |__ __||| | | || .-' | |/ / \ \_/ )/
(_) / /__\ \ |(\ / | )| | | `-' | | `-. | | / __ \ (_)
| | | __ | (_)\/ | (_) | | .-. | | .-' | | \ |__| ) (
| | | | |)| | \ / | | | | | |)| | `--. | |) \ | |
`-' |_| (_) | |\/| | `-' /( (_)/( __.' |((_)-' /(_|
'-' '-' (__) (__) (_) (__)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Colduction
      Hi AutoIt Members and Programmers, i have a problem with Telegram UDF that does not work on some of my servers, Telegram is not restricted in these machines, here is console output in Windows 7 (Server):
      >"C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\..\AutoIt3.exe" "C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3" /run /prod /ErrorStdOut /in "C:\Users\.NetFramework\Desktop\telegram-udf-autoit-master\tests\Test.au3" /UserParams +>20:20:40 Starting AutoIt3Wrapper (19.1127.1402.0} from:SciTE.exe (4.2.0.0) Keyboard:00000429 OS:WIN_7/Service Pack 1 CPU:X64 OS:X64 Environment(Language:0409) CodePage:0 utf8.auto.check:4 +> SciTEDir => C:\Program Files (x86)\AutoIt3\SciTE UserDir => C:\Users\.NetFramework\AppData\Local\AutoIt v3\SciTE\AutoIt3Wrapper SCITE_USERHOME => C:\Users\.NetFramework\AppData\Local\AutoIt v3\SciTE >Running AU3Check (3.3.14.5) from:C:\Program Files (x86)\AutoIt3 input:C:\Users\.NetFramework\Desktop\telegram-udf-autoit-master\tests\Test.au3 +>20:20:40 AU3Check ended.rc:0 >Running:(3.3.14.5):C:\Program Files (x86)\AutoIt3\autoit3.exe "C:\Users\.NetFramework\Desktop\telegram-udf-autoit-master\tests\Test.au3" +>Setting Hotkeys...--> Press Ctrl+Alt+Break to Restart or Ctrl+BREAK to Stop. Test file for Telegram UDF (https://github.com/xLinkOut/telegram-udf-autoit). This file need a valid ChatID of a Telegram user who has already sent at least a message to the bot, and a valid token given by @BotFather. Insert this data in the source code. "C:\Users\.NetFramework\Desktop\telegram-udf-autoit-master\src\Telegram.au3" (1098) : ==> The requested action with this object has failed.: $oHTTP.Send() $oHTTP^ ERROR ->20:20:41 AutoIt3.exe ended.rc:1 +>20:20:41 AutoIt3Wrapper Finished. >Exit code: 1 Time: 1.56 It's really annoying problem in WinHTTP
    • By nacerbaaziz
      goodmorning autoit team
      today am comming with some winhttp problems, i hope that you can help me to solve them.
      the first problem
      is when opening a request
      my forums api allow me to delete any post using the api key
      all functions work, i mean post / get
      but when i tried to use the delete verb it's gave me an html 404 error
      here is what am tried
      #include "WinHttp.au3" ; Open needed handles Global $hOpen = _WinHttpOpen() Global $hConnect = _WinHttpConnect($hOpen, "xxxxxxxx.com") ; Specify the reguest: Global $hRequest = _WinHttpOpenRequest($hConnect, "Delete", "/vb/Api/posts/10447/?hard_delete=true", default, default) _WinHttpAddRequestHeaders($hRequest, "XF-Api-Key:xxxxx") _WinHttpAddRequestHeaders($hRequest, "XF-Api-User:xxxxx") ; Send request _WinHttpSendRequest($hRequest) ; Wait for the response _WinHttpReceiveResponse($hRequest) Global $sHeader = 0, $sReturned = 0 ; If there is data available... If _WinHttpQueryDataAvailable($hRequest) Then $sHeader = _WinHttpQueryHeaders($hRequest, $WINHTTP_QUERY_CONTENT_DISPOSITION) ;Or maybe: ; $sHeader = _WinHttpQueryHeaders($hRequest, BitOR($WINHTTP_QUERY_RAW_HEADERS_CRLF, $WINHTTP_QUERY_CUSTOM), "Content-Disposition") Do $sReturned &= _WinHttpReadData($hRequest) Until @error msgBox(64, "", $sReturned) endIf ; Close handles _WinHttpCloseHandle($hRequest) _WinHttpCloseHandle($hConnect) _WinHttpCloseHandle($hOpen)  
      and here is the error message
      <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN"> <html><head> <title>403 Forbidden</title> </head><body> <h1>Forbidden</h1> <p>You don't have permission to access /vb/Api/posts/10447/ on this server.<br /> </p> </body></html>  
      i hope you can help me 
      thanks in advance
    • By Surya
      Hi everyone its been loooong since I posted here 
      I have been trying to convert this curl executable parameters into autoit using the winhttp com object;
      curl -F data_file=@my_audio_file.mp3 -F model=en-US "https://api.speechmatics.com/v1.0/user/41049/jobs/?auth_token=MmQ5MTk4jdsgjhgghstOGU5YS00OWFhLWghdgjshgdhbshj017###" any ideas guys
       
      PS: I am excited to post here after a looong time
    • By Ascer
      Hello
      Opertation Sys: Win7 x64
      Problem: Connecting to webs using TLS 1.1 +
      Description: WinHttp.WinHttpRequest.5.1 using TLS 1.0 by default, i need higher version to connect into some webs.
      Dim $oHttp = ObjCreate("WinHTTP.WinHTTPRequest.5.1") $oHttp.open ("GET", "https://howsmyssl.com/a/check", False) $oHttp.Option(9) = 128 ; 128 - TLS 1.0, 512 - TLS 1.1, 2048 - TLS 1.2, 2056 - TLS 1.1 & TLS 1.2 $oHttp.Send ConsoleWrite($oHttp.responseText & @CRLF) ; at end of the respond you can check your TLS version. Mine is: {"tls_version":"TLS 1.0","rating":"Bad"} Error: $oHttp.Option works only with parameter 128 (TLS 1.0) other values make error {Bad parameter}
      Additional: I've done this tutorial about enabling TLS in registry: <link>
      Thanks for support.
      Ascer
    • By islandspapand
      Hi All
      i am currently trying to add a function to my project that can send SMS, i have gone with Twilio for the sms service that use a REST API.
      I have never worked with an API before, and could use some help.
      I can get my function working with using cURL.exe and copy past command from the website with the following code. And thats great unfortunately i am have issue with character like æøå when sending a SMS appears like a box or ?. this does not happen if i do it from the website so it looks like a Unicode issue in curl.exe.
      I have done some searching on the forum and understand that i should be able to implement this curl command with the WinHTTP UDF from @trancexx so i don't need a third part exe and it might fix my charater issue.
      Unfortunately i really don't understand how i am to change curl commands to the WinHTTP and i was hoping some good maybe give me an example i could learn from.
      Thanks in advanced
      i have removed the AuthToken number from the script.
      _SendSMS("00000000","SomeOne","SMS body info") Func _SendSMS($SendTo,$SendFrom,$Msgtxt) $AccountSID = "ACbb765b3180d5938229eff8b8f63ed1bc" $AuthToken = "Auth Token number" $Data = '"https://api.twilio.com/2010-04-01/Accounts/'&$AccountSID&'/Messages.json"'& _ '-X POST \ --data-urlencode "To=+45'&$SendTo&'" \ --data-urlencode "From='&$SendFrom&'" \ --data-urlencode "Body='&$Msgtxt&'" \ -u '&$AccountSID&':'&$AuthToken&'' ShellExecute(@ScriptDir&"\curl.exe","-k "&$Data) ;~ curl 'https://api.twilio.com/2010-04-01/Accounts/ACbb765b3180d5938229eff8b8f63ed1bc/Messages.json' -X POST \ ;~ --data-urlencode 'To=+4500000000' \ ;~ --data-urlencode 'From=Reception' \ ;~ --data-urlencode 'Body=Test Body' \ ;~ -u ACbb765b3180d5938229eff8b8f63ed1bc:[AuthToken] EndFunc  
       
×
×
  • Create New...