Jump to content
KF5WGB

Scite has stopped working

Recommended Posts

KF5WGB

Hi everybody,

I just reinstalled Autoit and Scite4Autoit. Now it wont start anymore. See attached pic.

How do I get Scite back to work?

Thanks for any advice.

KF5WGB

 

scite.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

Don't think I've seen this before.
Did you use the SciTE4AutoIt.exe separate  installer to install SciTE?
You could try renaming the %localappdata%\AutoIt v3\SciTE directory to see whether that could be causing this.

Jos


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
KF5WGB
7 hours ago, Jos said:

Don't think I've seen this before.
Did you use the SciTE4AutoIt.exe separate  installer to install SciTE?
You could try renaming the %localappdata%\AutoIt v3\SciTE directory to see whether that could be causing this.

Jos

Hi Jos,

Yes I used SciTE4AutoIT to install it, also renamed the dir's. Did not fix it.  I uninstalled everything and just installed SciTE (from Scintilla.org) and get the same error there. So I guess something is messed up in the registry or whatever is needed to get scilexer.dll running right.

Any clue what to do next besides reinstall Windooze?

KF5WGB
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
KF5WGB

It is Vista Home Premium SP2.

 

Edited by KF5WGB

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos

That is one OS I can't test with ....sorry, hope there are others that can chime in here whether SciTE/Scintilla works fine on Vista or not.

Jos


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

sounds like it's time to format and reinstall. upgrade to windows 10 before it's too late for free


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

 Well then I guess it just doesn’t run under Vista.  I can’t test that either  


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos
2 hours ago, Earthshine said:

sounds like it's time to format and reinstall. upgrade to windows 10 before it's too late for free

Why would that help when a clean downloaded file from the SciTE site also crashes?

Sorry... I changed my post as I thought it was about an other thread on SciTE ;)

Edited by Jos

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

What if all his system dlls are all corrupted.  If all else fails I guess that will be his only option because I can’t set up a VM of that OS

Edited by Earthshine

My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
KF5WGB

Hi guys,

Time to dump Windooze and go back to Linux. I got a  Win 7 DVD from a yardsale for $1 and keep it running in a VM.
That way I can keep AutoIT, Scite, AutoHotkey running and my projects working. Maybe I try to get those working with W.i.n.e

As of Windows 10? Nope, never! My support for M$ ends with the 1 buck for the Win 7 Pro DVD :-)

Anyway, thanks for any ideas and help about that weird problem.

KF5WGB

Share this post


Link to post
Share on other sites
Earthshine

so, did you guys know what stuff you are using when you run that editor? have a look. your OS could wreak havoc if not configured correctly or corrupted.

 

Capture.PNG


My resources are limited. You must ask the right questions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.