Jump to content
Backar

Automation of Nextcloud installer

Recommended Posts

Hello everyone,

i'm trying to automate the installation of Nextcloud Desktop Client (https://download.nextcloud.com/desktop/releases/Windows/latest)

So far i've managed to start the installer with RunAs. Here is an excerpt of my script calling the installer.

_Resource_SaveToFile($tmpDir & "\nc-setup.exe", "BIN_1")
RunWait('CACLS "' & $tmpDir & '\nc-setup.exe" /E /G Administrator:F')
RunWait('CACLS "C:\Users\Backar\Documents\AutoIt\src\NCInstaller\bin\ControlNCInstaller.Exe" /E /G Administrator:F')
RunAs("Administrator", @ComputerName, "Password", 1, '"' & $tmpDir & "\nc-setup.exe" & '"' )
Sleep(1000)
RunAsWait("Administrator", @ComputerName, "Password", 1, 'C:\Users\Backar\Documents\AutoIt\src\NCInstaller\bin\ControlNCInstaller.Exe' )
FileDelete('"' & $tmpDir & "\nc-setup.exe" & '"')

I've got the problem that the installer apparently doesn't react neither to ControlClick() nor to Send("!w") or Send("!W")
But I get the control handle and even its text. Here the script for automating the installer.

#Region ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****
#AutoIt3Wrapper_Outfile_x64=bin\ControlNCInstaller.Exe
#AutoIt3Wrapper_Res_requestedExecutionLevel=requireAdministrator
#EndRegion ;**** Directives created by AutoIt3Wrapper_GUI ****

$hWnd = WinWait("Installation von Nextcloud")
WinActivate($hWnd)

$hNextButton = ControlGetHandle("","","[Class:Button;Instance:2]")
$posNexButton = ControlGetPos("","", $hNextButton)
Sleep(50)
ConsoleWrite(ControlGetText($hWnd, "",$hNextButton) & @CRLF)
ControlClick($hWnd,"", $hNextButton, "left", 1)
Send("!W")
Send("!w")

As you see from my first code snippet currently i have compiled the control script with #RequireAdministrator because i thought maybe the main script can't interact with it because of running as regular user.

I have also tried including the script in the main script without an additional *.exe

I'm testing it on a Windows 10 build 1903

I've searched the forums for a while and checked the FAQ. Either I could not find hints towards my problem or they were not apparent to me.
I hope you can give me a pointer in which direction i should continue looking to find an explanation for this behaviour.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Subz, thanks for your proposal.

Yes this installs the Client, even removing the old versions from the system!!
I only wonder, where did you find a reference to those parameters? Or did you simply derive them from MSI installers?

Now I will continue to automate the settings for the user.

Again thanks a lot! I hope I'm able to return some help into the forum at some point.

PS: Sorry for the late answer. First i had a meeting and then i experimented a bit with your command line parameters.

Share this post


Link to post
Share on other sites

*sigh* sometimes i'm dumbfounded.

I searched for "command line parameters setup nextcloud" and similar wordings.

Resulting in getting a lot of server side stuff. I guess this topic is done.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...