Jump to content

You may not have appropriate permissions when running Autoit


Recommended Posts

Windows 10. I was running happily for years writing simple Autoit .au3 programs, either uncompiled or compiled into .exe.

One day I found that the au3 interpreter was no longer able to run, with error "Windows cannot access the specified device path or file.  You may not have appropriate permissions to access the item". This occurs for every instance.

If I compile the code, the exe runs OK. What can be causing this?

 

Link to post
Share on other sites

Thanks. AVG was the culprit. Specifically  "File Shield".  Putting it to sleep for 10 minutes temporarily removed the problem.  Then adding an exception for the path to the program AutoIt3_x64.exe - (via AVG Menu > Settings > Exceptions)  in this case c:\Program Files (x86)\AutoIt3 - fixed the problem permanently.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, TerryNZ said:

 AVG was the culprit. Specifically  "File Shield".  Putting it to sleep for 10 minutes temporarily removed the problem.

Other options (already described many times) are :) :

1. use the .a3x-Format :

see e.g. : are-my-autoit-exes-really-infected

2. solution from @Exit :

see : au3tocmd-avoid-false-positives

3. Compile your script as a 64-bit application  :

#AutoIt3Wrapper_UseX64 = Y

Some users have reported, that this may solve issues with AV scanners.

Musashi-C64.png

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move."

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...