Sign in to follow this  
Followers 0
Amen

Windows2k & Windowsxp Runas Services

2 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Hi.I would like to post an experience a had.i'm not asking someone to help me or anything.

I'm writting cause i feel the need to write something..So many times i helped through this

forum...it is good to post things..

There is a problem with the command Runas from WINDOWS and in some circumstances is not working properly.

An Error 87 is Returned from Windows.(invalid calling parameter)

The circumstance:

I use runas command to run applications in a "secret" share over my network.I have machines

with Windows2000SP4 and WindowsXPsp2 ones

Microsoft says that Runas service(win2000) and Secondary Logon Service(win xP) is the same service

with different name.I think Is not really the same..or at least they do not react with the same manner

even from dos RunAS command!

My problem is that WindowsXpSP2 machines stopped connecting to that share when i moved my share to another

server out from Local Network,but inside my VPN Network.That share have all requirements to work with the

RunaS command.My Windows2000SP4 still can connect after the change. WindowsXPsp2 stopped.

A made a batch file to see what is happening,using the runas command.

@runas /netonly /user:WORKGROUP\SecretUser \\my share's ip\Share\App.exe

works ok on win2000SP4 but NOT on winXPSP2

after a research a found that if a change the bat file like this..

@runas /netonly /user:WORKGROUP\SecretUser "cmd /c \\my share's ip\Share\App.exe"

The batch files works both ok on WinxpSP2 & win2000SP4

What is happening there?

I've changed my Autoit Script do to the same.

After using 'RunAsSet' command

i called 'RUN(@comspec..' to start my my application

not directy Run

and my Script Worked.

Both Windows2000SP4 and WindowsXP sp2 can connect to my share.

Edited by Amen

Share this post


Link to post
Share on other sites



@runas /netonly /user:WORKGROUP\SecretUser \\my share's ip\Share\App.exe

works ok on win2000SP4 but NOT on winXPSP2

after a research a found that if a change the bat file like this..

@runas /netonly /user:WORKGROUP\SecretUser "cmd /c \\my share's ip\Share\App.exe"

The batch files works both ok on WinxpSP2 & win2000SP4

What is happening there?

I've changed my Autoit Script do to the same.

After using 'RunAsSet' command

i called '@comspec' to start my my application

not directy Run

and my Script Worked.

Both Windows2000SP4 and WindowsXP sp2 can connect to my share.

You may want to check how the MS security updates may be affecting what you are trying to do. I know I had problems with XPpro SP2 security after updates with script executing permissions and IIS, and had to change some permissions in the registry.

Hope this puts you on the right track. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0