Sign in to follow this  
Followers 0
Orbitus

Msgbox's And Gui's Closing Instantly

15 posts in this topic

I have loaded autoit fine on a couple computers at my office but on one particular computer when I try to run a script with a single line of code or any script that is supposed to prompt to continue the script shows the msgbox for a split second and the app closes without error

msgbox(4096 , "Hello World", "Hello world!")

I just tried to add a sleep(5000) above the line and it closed instantly like before without waiting for the sleep.

any idea why this is happening?

windows 2000 machine, workd fine on other win 2k machines in same area

Share this post


Link to post
Share on other sites



Try running that one line script from within SciTE and post the output from SciTE.

MsgBox(4096, "Hello World", "Hello world!")

[size="1"][font="Arial"].[u].[/u][/font][/size]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try running that one line script from within SciTE and post the output from SciTE.

MsgBox(4096, "Hello World", "Hello world!")

>"C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe" /run /beta /ErrorStdOut /in "C:\Program Files\AutoIt3\Examples\Practice.au3" /autoit3dir "C:\Program Files\AutoIt3\beta" /UserParams

>Running AU3Check params: from:C:\Program Files\AutoIt3\SciTE\au3check\

+>AU3Check ended.rc:0

>Running:(3.1.1.0):C:\Program Files\AutoIt3\autoit3.exe "C:\Program Files\AutoIt3\Examples\Practice.au3"

+>AutoIT3.exe ended.rc:0

>Exit code: 0 Time: 0.867

I initiated the script by using tools/beta run

Share this post


Link to post
Share on other sites

Refer to here. I believe same issue. JdeB will help you as I'm not sure if the latest Scite4AutoIt3 has the fix or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...>Exit code: 0 Time: 0.867

I initiated the script by using tools/beta run

Thanks for the info.

Just to be clear, this problem happens when that one line script is compiled as well - right?


[size="1"][font="Arial"].[u].[/u][/font][/size]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the info.

Just to be clear, this problem happens when that one line script is compiled as well - right?

You're welcome and thanks for the help,

Actually it works in the compiler, but not within SciTE

Share this post


Link to post
Share on other sites

#7 ·  Posted (edited)

Have you loaded the latest version of the SciTE4AutoIt3 installer ?

This was an issue with the 4/8/2006 version and fixed in the 4/13 version.

4/13/2006

*** Fixed AutoIT3Wrapper Run script issue in Windows 2000.

*** Fixed Helpfile screen captures.

Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome and thanks for the help,

Actually it works in the compiler, but not within SciTE

Yes, that is the version we downloaded and installed on tuesday of this week. the 4/13 update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, that is the version we downloaded and installed on tuesday of this week. the 4/13 update.

And it still kills/closes you msgbox example directly after you press Alt+F5 ?

What is the AutoIt3Wrapper version information ?


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

And it still kills/closes you msgbox example directly after you press Alt+F5 ?

What is the AutoIt3Wrapper version information ?

Just double checked it on a Win2K OS and it works without a problem for me.

The AutoIt3Wrapper version should be 1.6.0.12

If not i would suggest to re download and install the current installer.


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just double checked it on a Win2K OS and it works without a problem for me.

The AutoIt3Wrapper version should be 1.6.0.12

If not i would suggest to re download and install the current installer.

it closes after alt+F5 and/or after tools/beta run

3.1.1.0 is the version of the installer we used, and we did re-install it. How do you check for the autoit3 wrapper version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

it closes after alt+F5 and/or after tools/beta run

3.1.1.0 is the version of the installer we used, and we did re-install it. How do you check for the autoit3 wrapper version?

Voila..we found the wrapper version, it is 1.6.0.11

Share this post


Link to post
Share on other sites

#13 ·  Posted (edited)

Voila..we found the wrapper version, it is 1.6.0.11

Thats the wrong version... you need 1.6.0.12 which is part of the current SciTE4AutoIt3 installer. (not the AutoIt3 installer ) Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats the wrong version... you need 1.6.0.12 which is part of the current SciTE4AutoIt3 installer. (not the AutoIt3 installer )

That's it! we un-installed the version we had and downloaded and installed SciTE4AutoIt3 again and it worked. We had downloaded earlier and evidently had just reinstalled the old version.

Thanks so much for your help, if we are ever over in the Netherlands, Dinner and drinks are on us!

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's it! we un-installed the version we had and downloaded and installed SciTE4AutoIt3 again and it worked. We had downloaded earlier and evidently had just reinstalled the old version.

Thanks so much for your help, if we are ever over in the Netherlands, Dinner and drinks are on us!

Your welcome... :think:

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0