Sign in to follow this  
Followers 0
zorg2000k

Hide Install Screens

4 posts in this topic

Hi,

New to this so please so any help would be great.

Have searched through forums on any topics for hiding the install screens for some of my scripts. Have seen the @SW_HIDE option in the help topic but can't get this to work !!!

This is a copy of the autoit script I have that works fine as it is but when I use the @SW_HIDE it just sits in the system tray and does not install.

Any help would be great.

TIA

Stuart

; Run the MInt 7.4 installer
Run("setup.exe")

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement', 'Button1')

WinWaitActive('MINT Operator 7.4 Setup')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','License Agreement', 'Button2')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Choose Destination Location')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Choose Destination Location', 'Button1')

WinWaitActive('Select Components')
ControlClick('Select Components','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Select Program Folder')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Select Program Folder', 'Button2')

WinWaitActive('MINT 7.4')
Send('!f')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{ENTER}')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'InstallShield Wizard Complete')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','InstallShield Wizard Complete', 'Button4')

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi,

New to this so please so any help would be great.

Have searched through forums on any topics for hiding the install screens for some of my scripts. Have seen the @SW_HIDE option in the help topic but can't get this to work !!!

This is a copy of the autoit script I have that works fine as it is but when I use the @SW_HIDE it just sits in the system tray and does not install.

Any help would be great.

TIA

Stuart

; Run the MInt 7.4 installer
Run("setup.exe")

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement', 'Button1')

WinWaitActive('MINT Operator 7.4 Setup')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','License Agreement', 'Button2')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Choose Destination Location')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Choose Destination Location', 'Button1')

WinWaitActive('Select Components')
ControlClick('Select Components','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Select Program Folder')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Select Program Folder', 'Button2')

WinWaitActive('MINT 7.4')
Send('!f')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{ENTER}')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'InstallShield Wizard Complete')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','InstallShield Wizard Complete', 'Button4')

the reason so that it doesn't work can be this...

(Taken from Helpfile of autoit)

@SW_HIDE Hides the window and activates another window.

You try with this:

; Run the MInt 7.4 installer
Run("setup.exe")

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator')
WinSetState ('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for         MINT Operator',@SW_HIDE)
If Not WinActivate ('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator') then
MsgBox (0,"FAILED","Cannot activate Window")
Exit
Endif

ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement', 'Button1')

WinWaitActive('MINT Operator 7.4 Setup')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','License Agreement', 'Button2')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Choose Destination Location')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Choose Destination Location', 'Button1')

WinWaitActive('Select Components')
ControlClick('Select Components','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Select Program Folder')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Select Program Folder', 'Button2')

WinWaitActive('MINT 7.4')
Send('!f')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{ENTER}')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'InstallShield Wizard Complete')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','InstallShield Wizard Complete', 'Button4')

I hope this be helpful for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the reason so that it doesn't work can be this...

(Taken from Helpfile of autoit)

You try with this:

; Run the MInt 7.4 installer
Run("setup.exe")

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator')
WinSetState ('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for         MINT Operator',@SW_HIDE)
If Not WinActivate ('MINT Operator 7.4 Setup', 'Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator') then
MsgBox (0,"FAILED","Cannot activate Window")
Exit
Endif

ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Welcome to the InstallShield Wizard for      MINT Operator', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement', 'Button1')

WinWaitActive('MINT Operator 7.4 Setup')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'License Agreement')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','License Agreement', 'Button2')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Choose Destination Location')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Choose Destination Location', 'Button1')

WinWaitActive('Select Components')
ControlClick('Select Components','', 'Button1')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'Select Program Folder')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','Select Program Folder', 'Button2')

WinWaitActive('MINT 7.4')
Send('!f')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{DOWN}')
Send('{ENTER}')

WinWait('MINT Operator 7.4 Setup', 'InstallShield Wizard Complete')
ControlClick('MINT Operator 7.4 Setup','InstallShield Wizard Complete', 'Button4')

I hope this be helpful for you.

Hi

Thanks for the reply, I can see the install message box disappear but then it just hangs ?

Any other thoughts ??

Stuart

Share this post


Link to post
Share on other sites

What would happen if you replace WinWaitActive with WinExists-expressions? Before that, I would really recommand to replace all winwaitactive with winwait-statements.

You should close the script and use winsetstate (.., ..., @sw_show) to see where the script stops working.

I think it does not like the WinWaitActive and perhaps the send-stuff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0