Sign in to follow this  
Followers 0
zimy

How to tell which Network Connection is Active

7 posts in this topic

Trying to develop just a small program to use on my campus for stolen laptops. I have it working for the wireless where it checks back to a computer here to see if its stolen or not, if it is it sends email to some people with info such as the IP, MAC of the computer, MAC of the access point its connected to, current logged in user.

I was just wondering how can i get it to read if the person is using a wired or wireless connection? do i do an ipconfig /all dump to text file and read where there is an IP? or is there a better way :)

Thanks in advance

zimy

Share this post


Link to post
Share on other sites



thanks for replying so quickly...

i checked it out and when i went to run your script i get this:

New AutoIt v3 Script.au3(57,1) : ERROR: syntax error

Func

^

New AutoIt v3 Script.au3(32,78) : ERROR: __GPA_EL(): undefined function.

If __GPA_EL($data[$i], " Host Name . . . . . . . . . . . . : ")

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^

New AutoIt v3 Script.au3(33,95) : ERROR: __GPA_GL(): undefined function.

$retval[0][0] = __GPA_GL($data[$i], " Host Name . . . . . . . . . . . . : ")

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^

New AutoIt v3 Script.au3(51,123) : ERROR: __GPA_StackPush(): undefined function.

__GPA_StackPush($retval[$curr_adapter][7], __GPA_GL($data[$i], " DNS Servers . . . . . . . . . . . : "))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^

New AutoIt v3 Script.au3 - 4 error(s), 0 warning(s)

is there an include file im missing? i have the latest beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

#5 ·  Posted (edited)

Thanks..buuuut now ... haha

i get error on line 23 about the stdoutread function..."unknown function"

maybe i should reinstall.... :)

edit**

i run it in scite and everything goes fine... i double click on the au3 file and thats when it gives me the error

Edited by zimy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have u run the toggle beta script in Start->Programs->AutoIt->Beta->Toggle AU3 Beta....thsi will set it so that when u run a script it will run in beta.


_____________________________________________________"some people live for the rules, I live for exceptions"Wallpaper Changer - Easily Change Your Windows Wallpaper

Share this post


Link to post
Share on other sites

k did what you said and ran it

just wondering where the output.. thanks for your help fellaz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0