Sign in to follow this  
Followers 0
ptrex

SciTE4AutoIt3 Compile doesn' t work correctly anymore

7 posts in this topic

@JdeB

Since months the COMPILE with RESOURCE HACKER doesn't work anymore on my machine.

Nevertheless the same SciTE4AutoIt3 version on an other machine works fine.

The error I am getting is :

! RC.Exe (1) : Error : Resources information will not be updated in target program!

Now when I compare the files in C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\

I see that in my machine where it doesn't work there are 2 files extra called :

C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\Rc.exe

C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\Rcdll.dll

On the other machine they are not there. But when removed it still does not work ?

The other files in there are :

C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.au3

C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.exe

C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\AutoIt3Wrapper.ini.example

C:\Program Files\AutoIt3\SciTe\AutoIt3Wrapper\Directives.au3

I have already removed the whole dir and reinstalled the SciTE4AutoIt3, but no success.

Any tips are highly appreciated.

Regards,

ptrex

Share this post


Link to post
Share on other sites



@JdeB

Any news on this one ?

I checked again on an other PC where SciTE is installed and I don' t find any RC.EXE there ?

Why is this needed and how can I configure my machine not to use RC.EXE when compiling with ResHacker,

to update the version info.

I am puzzled at the moment that one machine works fine without it ? Or at least I can't find the RC.EXE anywhere.

Thanks

ptrex

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

@JdeB

Any news on this one ?

I checked again on an other PC where SciTE is installed and I don' t find any RC.EXE there ?

Why is this needed and how can I configure my machine not to use RC.EXE when compiling with ResHacker,

to update the version info.

I am puzzled at the moment that one machine works fine without it ? Or at least I can't find the RC.EXE anywhere.

Thanks

ptrex

This is how it works:

AutoiT3Wrapper creates a Text resource file which needs to be compiled by RC.exe.

The generated output file is used by Reshacker to update the resource information of a copy of AutoitSC.bin which is then used by AUT2EXE to create your exe.

AutoIt3Wrapper will FileInstall RC.exe and RCdll.dll to the @tempdir, then change the current directory to @tempdir and run RC.exe.

The LOG output of this RC run is dumped in @TempDir & '\rc.log'. In your case it says "rc.exe is not recognized as an internal of external command" which means to me that the RC.exe file is not available in your @tempdir or the FileChangeDir(@TempDir) failed.

Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had the same problem. I looked up the @tempdir\rc.log (in my case c:\windows\temp\rc.log) and found the error message "temp.RC (2): error RC2104 : undefined keyword or key name: v"... What did I do wrong? I used "V0.8.9.7" as version-number and this is an invalid input. When i just use '0.8.9.7', the update with Resource Hacker works fine. Check the rc.log and see, if you also use invalid input.


This post will be edited again by Polyphem: Tomorrow, 11:55 AM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had the same problem. I looked up the @tempdir\rc.log (in my case c:\windows\temp\rc.log) and found the error message "temp.RC (2): error RC2104 : undefined keyword or key name: v"... What did I do wrong? I used "V0.8.9.7" as version-number and this is an invalid input. When i just use '0.8.9.7', the update with Resource Hacker works fine. Check the rc.log and see, if you also use invalid input.

He has a different problem,... for some reason, I don't understand yet, RC.exe is not found and when copied and ran manually in the @TEMPDIR, it gives a different error then you descibe.

I have made a change to AutoItwrapper to convert any none numeric value in the Version field to 0 to avoid the problem you described. It will display an error in the output pane about it.


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions        Beta files                                                          Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

any none numeric value in the Version field to 0

Hopefully not any, spare the Dot please :P...


This post will be edited again by Polyphem: Tomorrow, 11:55 AM

Share this post


Link to post
Share on other sites

@JdeB

Your last AutoITWrapper did the job !! :P

Everything works fine again now.

For the interest of the others :

The reason why it didn't work on my PC is that I had changed my default path in the CMD via the registry.

Normally it is set by default to open at c:\%USERPROFILE%.

But I had changed it to op at C:\

This resulted in a not working AutoITWrapper, in order to update the Versions Info via RESHACKER.

Now JdeB has solved it in a new version of the Wrapper.

Nice job after half a year of not being able to update anymore, this is a nice Christmas present for me.

Thanks again.

And see you all around.

regards

ptrex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0