Sign in to follow this  
Followers 0
Sunaj

AutoIt3Wrapper 1.9.0.0

13 posts in this topic

Uhm, hoping to get a bit of clarity on this, spend the last hour(s!) trying to get the new AutoIt3Wrapper to update the resources in my compiled exe files - no luck. First I tried using the old ini file:

blabla...

UpdateInformation=1

Comment=lala

Description=lala

Fileversion=1.00

Fileversion_AutoIncrement=n

LegalCopyright=Me

...blabla

No luck - it gives no errors and does not update the exe information.. then I looked at the new compiler directives, removed the ini file and put the following in the beginning of my au3 file:

#Region AutoIt3Wrapper directives section

#AutoIt3Wrapper_Icon=C:\Secure\Transfz\Graphics\transfz.ico

#AutoIt3Wrapper_OutFile=C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe

#AutoIt3Wrapper_Compression=4

#AutoIt3Wrapper_Allow_Decompile=n

#AutoIt3Wrapper_Res_Comment=lala

#AutoIt3Wrapper_Res_Description=lala

#AutoIt3Wrapper_Res_Fileversion=1.00

#AutoIt3Wrapper_Res_FileVersion_AutoIncrement=n

#AutoIt3Wrapper_Res_LegalCopyright=Me

#AutoIt3Wrapper_Run_Tidy=n

#Tidy_Parameters= /keepnversions 0

#EndRegion

Runs through the wrapper using F7 in SciTE just fine but again does not update the exe information (yep, have reshacker in right dir..etc.)...? I guess I must have missed something.. or is something not working as it should?

Share this post


Link to post
Share on other sites



#2 ·  Posted (edited)

What does the SciTE output Pane show ?

EDIT: this looks wrong : C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe

Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

What does the SciTE output Pane show ?

EDIT: this looks wrong : C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe

it shows:

->23:17:37 AU3Check ended.rc:1

>Running:(3.2.4.9):C:\Program Files\AutoIt3\aut2exe\aut2exe.exe ()

+>23:17:38 Aut2exe.exe ended.rc:0

->Warning: This is an Unicode compiled script and will not run on Win9x/ME.

+>23:17:39 RC.exe ended.rc:0

+>23:17:39 ResHacker ended.rc:0

>Running (3.0.0.0): C:\Program Files\AutoIt3\aut2exe\upx.exe

+>23:17:40 UPX.exe ended.rc:0

+>23:17:41 AutoIt3Wrapper Finished

>Exit code: 0 Time: 5.251

the exe file is output just fine - i know my path is strange but it has worked just fine earlier...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

it shows:

->23:17:37 AU3Check ended.rc:1

>Running:(3.2.4.9):C:\Program Files\AutoIt3\aut2exe\aut2exe.exe ()

+>23:17:38 Aut2exe.exe ended.rc:0

->Warning: This is an Unicode compiled script and will not run on Win9x/ME.

+>23:17:39 RC.exe ended.rc:0

+>23:17:39 ResHacker ended.rc:0

>Running (3.0.0.0): C:\Program Files\AutoIt3\aut2exe\upx.exe

+>23:17:40 UPX.exe ended.rc:0

+>23:17:41 AutoIt3Wrapper Finished

>Exit code: 0 Time: 5.251

the exe file is output just fine - i know my path is strange but it has worked just fine earlier...?

This looks like everything get executed correctly.

Think i can replicate your problem .. investigating it now ....

Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, found the problem.

Reshacker had problems with the comma in the program path and generated an error message but still returned with rc=0.

Try AutoIt3Wrapper v1.9.1 which should solve this and also detect there was an error if any ....

:)


Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, found the problem.

Reshacker had problems with the comma in the program path and generated an error message but still returned with rc=0.

Try AutoIt3Wrapper v1.9.1 which should solve this and also detect there was an error if any ....

:)

Superb :) - exe resources are updated just fine for me now; thanks for super fast bug/fix turnround JdeB! As an extra final note I may add that it seems as if AutoIt3Wrapper now requires absolute paths for exe files in the "#AutoIt3Wrapper_OutFile=" parameter - this is of no great concern to me but may not be as intended?

Again, thanks for fixing this - I was long time convinced that I had obscure syntax error somewhere in my code :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#10 ·  Posted (edited)

Superb :) - exe resources are updated just fine for me now; thanks for super fast bug/fix turnround JdeB! As an extra final note I may add that it seems as if AutoIt3Wrapper now requires absolute paths for exe files in the "#AutoIt3Wrapper_OutFile=" parameter - this is of no great concern to me but may not be as intended?

Again, thanks for fixing this - I was long time convinced that I had obscure syntax error somewhere in my code :)

How did the behaviour for the path change ? (I made lots of changes and some commandline utilities require the change of the Current Dir.)

When relative directories are used they should be relative to the Script Directory.

:)

Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did the behaviour for the path change ? (I made lots of changes and some commandline utilities require the change of the Current Dir.)

When relative directories are used they should be relative to the Script Directory.

:)

Path behavior is so that this works:

#AutoIt3Wrapper_OutFile=C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe

While this doesn't:

#AutoIt3Wrapper_OutFile=transfz.exe

I noticed because I could do:

#AutoIt3Wrapper_Icon=transfz.ico

..without any problems!

Share this post


Link to post
Share on other sites

#12 ·  Posted (edited)

Path behavior is so that this works:

#AutoIt3Wrapper_OutFile=C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe

While this doesn't:

#AutoIt3Wrapper_OutFile=transfz.exe

I noticed because I could do:

#AutoIt3Wrapper_Icon=transfz.ico

..without any problems!

Ok understand it now and fixed that in v 1.9.1.1 which is now available.

I have to say i hardly ever use the #AutoIt3Wrapper_OutFile but always use the #AutoIt3Wrapper_Run_After to copy the EXE to the correct place like:

#AutoIt3Wrapper_Run_After=copy "%out%" "C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe"

:)

Edited by JdeB

Visit the SciTE4AutoIt3 Download page for the latest versions  - Beta files                                How to post scriptsource        Forum Rules
 
Live for the present,
Dream of the future,
Learn from the past.
  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok understand it now and fixed that in v 1.9.1.1 which is now available.

I have to say i hardly ever use the #AutoIt3Wrapper_OutFile but alway use the #AutoIt3Wrapper_Run_After to copy the EXE to the correct place like:

#AutoIt3Wrapper_Run_After=copy "%out%" "C:\Program Files, Own\Transfz\transfz.exe"

:)

Ah, yea, can see how you wouldn't ever run your head into that exact problem then! Great that it is standardized now though :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0