Sign in to follow this  
Followers 0
Gif

IE form

13 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

I am trying to get a form that doesnt have a name only method

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="sly.php" onsubmit="disable_button('submit')">

ive tryied formgetcollection but yet it doesnt work, no forms are found

cmn it cant be that hard

Edited by c4nm7

Share this post


Link to post
Share on other sites



I am trying to get a form that doesnt have a name only method

<form method="post" enctype="multipart/form-data" action="sly.php" onsubmit="disable_button('submit')">

ive tryied formgetcollection but yet it doesnt work, no forms are found

cmn it cant be that hard

ok made it , but now i have another problem, i want to select a radio, i use

$tagd = _IEFormGetCollection($URL, 0)
$poste = $tagd.meÙÌÍÒQY[ÝHÒQQÜQ[[Y[Y[ÔÙ[XÝ
    ÌÍÜÜÝKK    ][ÝÝöfÆRgV÷C²ÂÂgV÷C¶'æFWgV÷C²oÝ÷ Ù»­×hzÉíÂ䶬ËayÊzíë"µç(uå+­"­©

but again it ddnt work, any suggestions?

PS: the $Poste is correct

Share this post


Link to post
Share on other sites

#3 ·  Posted (edited)

sorry for not editing but i cannot, the code is messed when i reply or edit

tags, thats a bug!

anyway the error that i get is:

($_IEStatus_InvalidDataType)

PS:whatever i try to get (element) from the form, i cant it always bugs me with the same error

Edited by c4nm7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try this...

#include <IE.au3>

$sURL = "http://www.somewhere.com"
ÒQQÜ[YÚÝ
BÌÍÛÒQHHÒQPÜX]J   ÌÍÜÕT
BÌÍÛÑÜHHTf÷&ÔvWD6öÆÆV7Föâb33c¶ôRÂ¥ôTf÷&ÔVÆVÖVçE&Fõ6VÆV7Bb33c¶ôf÷&ÒÂg½ÐíÕÉ°ÅÕ½Ðì°ÅÕ½ÐíÑ¥Á½}¥±ÅÕ½Ðì¤

p.s. I'm working on the UnGeSHi Highlighting problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try this...

p.s. I'm working on the UnGeSHi Highlighting problem.

thanks a lot, this works

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

thanks a lot, this works

ok a new problem, i want to set the value of an input , and the value is a path to a computer's file and the input is supposed to be for that purpose, to accept values from paths

"(path)" and it has a button to browse the computer, but when i set the value this comes up

--> IE.au3 Error from function _IEFormElementSetValue, $_IEStatus_InvalidObjectType (Browser securuty prevents SetValue of TYPE=FILE)

any way to bypass the security and set the value to the input?

is there any other way to do that?

SOLVED that!

now the next problem (im reaxching the end of the program, it going to be great!) is very very weird,

i complete all the values as i want them , but when i submit the form using _IEaction) it does submits it but this error comes up

--> COM Error Encountered in asdasd.au3

----> $IEComErrorScriptline = 2691

----> $IEComErrorNumberHex = 80020009

----> $IEComErrorNumber = -2147352567

----> $IEComErrorWinDescription = Access is denied.

----> $IEComErrorDescription = Access is denied.

----> $IEComErrorSource = htmlfile

----> $IEComErrorHelpFile = C:\WINDOWS\system32\mshtml.hlp

----> $IEComErrorHelpContext = 0

----> $IEComErrorLastDllError = 0

any way to solve that? cant understand what is this...

Edited by c4nm7

Share this post


Link to post
Share on other sites

i complete all the values as i want them , but when i submit the form using _IEaction) it does submits it but this error comes up

--> COM Error Encountered in asdasd.au3

----> $IEComErrorScriptline = 2691

----> $IEComErrorNumberHex = 80020009

----> $IEComErrorNumber = -2147352567

----> $IEComErrorWinDescription = Access is denied.

----> $IEComErrorDescription = Access is denied.

----> $IEComErrorSource = htmlfile

----> $IEComErrorHelpFile = C:\WINDOWS\system32\mshtml.hlp

----> $IEComErrorHelpContext = 0

----> $IEComErrorLastDllError = 0

any way to solve that? cant understand what is this...

How do you submit the form? Please show the code that leads to this error.

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

How do you submit the form? Please show the code that leads to this error.

Dale

ok here is the code:

Sleep(100)
$CLICKObj = _IEGetObjByName($URL, "submit")
ÒQPXÝ[Û  ÌÍÐÓPÒÓØ ][ÝØÛXÚÉ][ÝÊBÒQSØYØZ]
    ÌÍÕT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bad usage of _IELoadWait -- try _IELoadWait($oIE)

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

#10 ·  Posted (edited)

Bad usage of _IELoadWait -- try _IELoadWait($oIE)

Dale

the problem is on submitting the form

<input type="submit" name="submit" value="start" />

this is the code of the button that i want to click

_IEformsubmit() doesnt work so i use

$CLICKObj = _IEGetObjByName($URL, "submit")
_IEAction($CLICKObj, "click")

to fill the input for the upload (i cant set value cause its INPUT TYPE=FILE element), it fills the input nicely and everything works until i submit the form...

any way to fix this? i need help , there isnt such an error in the helpfile

Edited by c4nm7

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, so the COM error is not related to your core issue then.

You may want to try the same technique to activate the submit button as you did the input field...

$CLICKObj = _IEGetObjByName($URL, "submit")
_IEAction($CLICKObj, "focus")
Send("{Enter}")

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

#12 ·  Posted (edited)

OK, so the COM error is not related to your core issue then.

You may want to try the same technique to activate the submit button as you did the input field...

$CLICKObj = _IEGetObjByName($URL, "submit")
_IEAction($CLICKObj, "focus")
Send("{Enter}")

Dale

i tryied what you said and i tried this too

$IEfromcolour = _IEFormElementGetObjByName($oForm, "fade_from")

_IEAction($IEfromcolour, "focus")

ControlSend("Upload your item", "", "Internet Explorer_Server1", "{ENTER}")

but it again submits the form and i cannot understand y it doesnt move on to the next page, this is the only porlbem that i have now...

done that, ok found the solution and im finished

Edited by c4nm7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0