Sign in to follow this  
Followers 0
coucou

Can't get shell links Run, Compile and Edit Script

6 posts in this topic

Hi,

Since while i have NO more the shell links (Run Script, Compile Script and Edit Script) in Windows Explorer like the image here bellow.

post-5679-1183477825_thumb.jpg

I Uninstall and Re-install AutoIt 3.2.4.9... No chance to get back that useful shell links.

TNX for yr help.

coucou

Share this post


Link to post
Share on other sites



No one can help???

What a pity :whistle:

Regards

coucou

Share this post


Link to post
Share on other sites

make a file called "my_last_hope_to save_my_life.reg" and put the text bellow inside it:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script]
@="AutoIt v3 Script"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\DefaultIcon]
@="C:\\Program Files\\AutoIt3\\Icons\\filetype1.ico"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell]
@="Edit"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Compile]
@="Compile Script"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Compile\Command]
@="\"C:\\Program Files\\AutoIt3\\Aut2Exe\\Aut2Exe.exe\" /in \"%l\""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Compile with Options]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Compile with Options\Command]
@="\"C:\\Program Files\\AutoIt3\\SciTE\\AutoIt3Wrapper\\AutoIt3Wrapper.exe\" /in \"%l\""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Debug]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Debug\Command]
@="\"C:\\Program Files\\AutoIt3\\AutoIt Debugger\\AutoIt Debugger.exe\" \"%1\""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Edit]
@="Edit Script"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Edit\Command]
@="\"C:\\Program Files\\AutoIt3\\SciTE\\SciTE.exe\" \"%1\""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Open]
@="Open"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Open\Command]
@="\"C:\\Program Files\\AutoIt3\\SciTE\\SciTE.exe\" \"%1\""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Run]
@="Run Script"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AutoIt3Script\Shell\Run\Command]
@="\"C:\\Program Files\\AutoIt3\\AutoIt3.exe\" \"%1\" %*"

After it, cross your fingers and run that file to restore your keys.

Good luck


Só o que posso lhe dizer, bom é quando faz mal!My work:Au3Irrlicht - Irrlicht for AutoItMsAgentLib - An UDF for MSAgentAu3GlPlugin T2 - A 3D plugin for AutoIt...OpenGl Plugin - The old version of Au3GlPlugin.MAC Address Changer - Changes the MAC AddressItCopter - A dragonfly R/C helicopter simulator[center] VW Bug user[/center]Pinheiral (Pinewood) city: http://pt.wikipedia.org/wiki/Pinheiral

Share this post


Link to post
Share on other sites

Before I forget

If the last instructions don't work, make a file called "definitely_its_my_last_hope.au3" and put this:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.au3]
@="AutoIt3Script"
"PerceivedType"="text"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.au3\PersistentHandler]
@="{5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\.au3\ShellNew]
"FileName"="Template.au3"

Run it and restart your machine.

May the force be with you...


Só o que posso lhe dizer, bom é quando faz mal!My work:Au3Irrlicht - Irrlicht for AutoItMsAgentLib - An UDF for MSAgentAu3GlPlugin T2 - A 3D plugin for AutoIt...OpenGl Plugin - The old version of Au3GlPlugin.MAC Address Changer - Changes the MAC AddressItCopter - A dragonfly R/C helicopter simulator[center] VW Bug user[/center]Pinheiral (Pinewood) city: http://pt.wikipedia.org/wiki/Pinheiral

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 ·  Posted (edited)

@A. Percy: I got must of these key registry. Anyway i try restoring the keys from yr files... Unfortunately it doesn't help.

I think i have a problem somewhere :lmao:

In fact i had all those shell links and i lose them sometime last week.

@JdeB: I wrote here above that i Uninstall and Install witout success.

Finally i solved the problem... TNX to XP Repair Pro. It scan all registry, found 80 errors, fix them, reboot and... that's all folks :whistle:

Regards

coucou

Edited by coucou

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0