Sign in to follow this  
Followers 0
ReFran

_IE Question

7 posts in this topic

#1 ·  Posted (edited)

Hi,

it's the first time I use the IE UDFs. Can someone tell me why this not worK.

#include <IE.au3>
$oIE = _IECreate ("https://onlinebanking.norisbank.de/norisbank/login.do?method=login")
$oDiv = _IEGetObjByName($oIE, "kontonummer")
_IEFormElementSetValue ($oDiv, "4711")
$oDiv = _IEGetObjByName($oIE, "pin")
_IEFormElementSetValue ($oDiv, "4712")
_IEImgClick ($oIE, "Anmelden", "alt")

I get: Warning from function _IEImgClick, $_IEStatus_NoMatch

Thanks in advance, Reinhard

Edited by ReFran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try

_IEImgClick ($oIE,"https://onlinebanking.norisbank.de/norisbank/img/buttons/start.gif;jsessionid=8E97DEEA1824F3D348BF71D07030452C","src")

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally, after multiple tries this worked.

#include <IE.au3>
$oIE = _IECreate ("https://onlinebanking.norisbank.de/norisbank/login.do?method=login")
$oDiv = _IEGetObjByName($oIE, "kontonummer")
_IEFormElementSetValue ($oDiv, "4711")
$oDiv = _IEGetObjByName($oIE, "pin")
$oForm=_IEFormGetCollection($oIE,0)
_IEFormSubmit($oForm)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#5 ·  Posted (edited)

Finally, after multiple tries this worked.

Thats works fine, thanks for your testing.

Hopefully, I don't get problems on the other pages ;-).

best regards, Reinhard

Edited by ReFran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your code didn't work because it is not an "Img", but rather an "input type=image". That's what _IEFormImageClick is for...

Dale


Free Internet Tools: DebugBar, AutoIt IE Builder, HTTP UDF, MODIV2, IE Developer Toolbar, IEDocMon, Fiddler, HTML Validator, WGet, curl

MSDN docs: InternetExplorer Object, Document Object, Overviews and Tutorials, DHTML Objects, DHTML Events, WinHttpRequest, XmlHttpRequest, Cross-Frame Scripting, Office object model

Automate input type=file (Related)

Alternative to _IECreateEmbedded? better: _IECreatePseudoEmbedded  Better Better?

IE.au3 issues with Vista - Workarounds

SciTe Debug mode - it's magic: #AutoIt3Wrapper_run_debug_mode=Y Doesn't work needs to be ripped out of the troubleshooting lexicon. It means that what you tried did not produce the results you expected. It begs the questions 1) what did you try?, 2) what did you expect? and 3) what happened instead?

Reproducer: a small (the smallest?) piece of stand-alone code that demonstrates your trouble

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your code didn't work because it is not an "Img", but rather an "input type=image". That's what _IEFormImageClick is for...

Dale

Thanks for your enlightening comment.

Will see what I get for surprises on the other pages.

If you want to have a command line tool for PIN/TAN HBCI homebanking protocol - which don't works sadly with my bank account (PIN/TAN Web) - let me know.

Best regards, Reinhard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0