Jump to content
Sign in to follow this  
PartyPooper

FTP not sending file

Recommended Posts

PartyPooper

For some reason the following code doesn't work.

I'm able to ftp to my local FTP server using FireFTP (Firefox plugin) in passive mode without a problem so I know the password, username and port is correct. I can upload and download no problems with it as well so I know it's not a problem with the local server. The test file I'm using exists (used in the FireFTP tests), however, I keep getting a FTPPut error from the code below.

#include <FTP.au3>
$server = "192.168.0.100"
$username = "guest"
$pass = "123456"
$port = 21
$passive = 0x08000000

$dllhandle = DllOpen('wininet.dll')
If $dllhandle = -1 Then MsgBox(262160, "ERROR", "DLL problem")

$Open = _FTPOpen('MyFTP Control')
If @error Then MsgBox(262160, "ERROR", "FTPOpen problem")

$Conn = _FTPConnect($Open, $server, $username, $pass, $port, 1 ,$passive)
If @error Then MsgBox(262160, "ERROR", "FTPConnect problem")

$Ftpp = _FtpPutFile($Conn, "C:\test.txt", "/test.txt")
If Not $Ftpp Then MsgBox(262160, "ERROR", "FTPPut problem")

$Ftpc = _FTPClose($Open)
DllClose($dllhandle)

I'm using Windows XP SP3 and AutoIt 3.2.12.0 if that makes any difference. Any ideas?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PartyPooper

Bump

Share this post


Link to post
Share on other sites
PartyPooper

No one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Azazash

When i try by using the code below i dont get any errors.

#include <FTP.au3>
$server = "192.168.0.100"
$username = "guest"
$pass = "123456"
$port = 21
$passive = 0x08000000

$dllhandle = DllOpen('wininet.dll')
If $dllhandle = -1 Then MsgBox(262160, "ERROR", "DLL problem")

$Open = _FTPOpen('MyFTP Control')
If @error Then MsgBox(262160, "ERROR", "FTPOpen problem")

$Conn = _FTPConnect($Open, $server, $username, $pass, $port ,$passive)
If @error Then MsgBox(262160, "ERROR", "FTPConnect problem")

$Ftpp = _FtpPutFile($Conn, "C:\test.txt", "/test.txt")
If Not $Ftpp Then MsgBox(262160, "ERROR", "FTPPut problem")

$Ftpc = _FTPClose($Open)
DllClose($dllhandle)

Your code seems to error on the connection string, i removed the '1' after $port and it seems to stop the error, not sure what that 1 is for.

Edited by Azazash

Share this post


Link to post
Share on other sites
PartyPooper

Thanks, I'm away from my desk for the next week but I'll try the code when I get back and let you know if it works for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
PartyPooper

No, still didn't work :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
PartyPooper

Strange - it works using my WAN IP, but not my LAN IP...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×