Sign in to follow this  
Followers 0
Avignale2

PixelSearch, Urgent mess, simple problem

4 posts in this topic

Hey there i've been learning Autoit for about a day, and already i've run into a snag. one that will make me go insane very soon

do 
    PixelSearch( 1025, 290, 1279, 416, 0x000000 )
    Msgbox(64,"Scott's Eve Mining. Aka Jabba Bot", "THERE IS NO REASON THIS SHOULDNT BE WORKING!!!!")
Until @error <> 0

how come this part of my code doesn't work, no matter what, @error always returns 0, no matter what, whether or not there are actually the pixels there, it just wont work

here is my complete code if it is related to something iIve scrwed up over in it, however its unlikely since the pixelsearching within it works fine.

#include <GUIConstantsEx.au3>

Dim $i
$i = 2
Msgbox(64,"Scott's Eve Mining. Aka Jabba Bot", "Welcome to my mining bot, Toni is a whore. Work of Scott Klein. © 2008 ") 
WinActivate ( "EVE" )

while 1
;Moving Ore
MouseClickDrag ( "left", 185, 134, 610, 870, 7 ) 
sleep(1000)
;Stacking Ore
Mouseclick("right", 1065, 890, 1, 0)
sleep(500)
Mouseclick("left", 1120, 945, 1, 0)
;Undocking
sleep(500)
Mouseclick("left", 75, 932, 1, 0)
sleep(500)
;looking for the color of the screen to indicate that the ship has been undocked
$coord = PixelSearch( 635, 900, 646, 924, 0xECEC95 )
sleep(5000)
While @error = 0
    sleep(1000)
    $coord = PixelSearch( 635, 900, 646, 924, 0x000000 )
WEnd
;Warping
sleep(5000)
MouseClick("right", 1050, 948, 1, 0)

sleep(50)
Mouseclick("left", 1070, 902, 1, 0)
;Detecting events to indicate warping
sleep(10000)
$coord = PixelSearch( 562, 748, 727, 773, 0xC0C0C0, 10 )
while @error = 1
    $coord = PixelSearch( 562, 748, 727, 773, 0xC0C0C0, 10 )
Wend
$coord = PixelSearch( 562, 748, 727, 773, 0xC0C0C0, 10 )
While @error = 0 
    $coord = PixelSearch( 562, 748, 727, 773, 0xC0C0C0, 10 )
WEnd
sleep(4000)
;At mining rocks
Mouseclick("right", 995, 213, 1, 0)
sleep(500)
Mouseclick("left", 1078, 274, 1, 0)
sleep(50)
ControlSend("EVE", "", "", "{F2}")
ControlSend("EVE", "", "", "{F1}")
;Searching if cargo is full
Do
    $coord = PixelSearch( 842, 62, 850, 70, 0xBB7B33, 8 )
    $i = $i + 1
Until $i = 1500000 or @error = 0
sleep(50)
$i = 1
sleep(50)
MouseClick("right", 1111, 925, 1, 0)
sleep(50)
MouseClick("left", 1155, 900, 1, 0)
;Detecting if in Doc
sleep(10000)
do 
    PixelSearch( 1025, 290, 1279, 416, 0x000000 )
    Msgbox(64,"Scott's Eve Mining. Aka Jabba Bot", "THERE IS NO REASON THIS SHOULDNT BE WORKING!!!!")
Until @error = 0

sleep(10000)
WEnd

i beg somebody to help me, this might be very simple but i cant control myself, i've gone through this a million times and there is no reason why it should keep returning 0, no reason at all, and this really gets into my head and causes an explosion of anger, the most pure rage ive ever felt, it just shouldnt be doing that.... thank you for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites



Calling a function resets @error to 0. In your case, calling MsgBox() resets @error so it is always 0 when you test it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

okey dokey

Share this post


Link to post
Share on other sites

i finishided it and everything is fine, and thank god i didnt post a working version of my bot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0