Sign in to follow this  
Followers 0
mohn609

Set Value in a ComboBox Issue

5 posts in this topic

I am trying to use AutoIt to launch MS Outlook with the /cleanprofile switch for each user profile in Outlook. My approach is to retrieve the registry keys then pass them into the ComboBox using the ControlCommand - SetCurrentSelection. I am running into some strange behavior though. It seems to work the first time I run my EXE, then unless I recomplie the EXE, the second time I run it gets confused and passes the wrong profile name.

For example the first time it will pass "Profile1", open Outlook and then close it. Then it will (as expected) pass "Profile2", open Outlook and then close it. If I immediately try and run the EXE again, it will pass "Profile1", open Outlook and then close it. Then when it tries to pass "Profile2" it gets confused and passes "Profile1" again.

I was thinking it was a memory issue and by just nulling out the $profile variable in between reads I'd be ok. Tried that and nothing. I check the $profile variable right before I pass it to the ComboBox and it is correct. It just doen'st make it into the box.

I have also tired use the DllCall instead but haven't been able to get that work. I'd appreciate any thoughts.. Here is the code:

For $i= 1 to 10

$profile = RegEnumKey("HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles", $i)

If @error <> 0 then ExitLoop

;Outlook Clean Profile

$Outlook = Run("C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\outlook.exe /cleanprofile")

Sleep(3000)

If WinExists("Choose Profile", "") Then

$activate = WinActivate("Choose Profile", "")

ControlCommand("","","REComboBox20W1","SetCurrentSelection", $profile)

Sleep(2000)

$click = ControlClick("Choose Profile", "", "Button2")

Sleep(15000)

ProcessClose($Outlook)

Sleep(3000)

EndIf

Next

Share this post


Link to post
Share on other sites



Hi mohn609,

1st Welcome to the AutoIt Forums! :idiot:

Some of the following tips may not apply to you, but it may make your life a bit easier here on the forum in the future.

CODE
  • Did you know that we have an awesome search feature?

    You can find many answers to your current questions, just by typing in the right search patterns.

  • A suggestion is to use the Advanced Search mode:

  • Type your specific search term in quotes.
  • Click the forum you want to search in (the one most likely to have your information would generally be the Example Script forum and or the General Help and Support Forum).
  • Click on "Search titles only" radio button.
  • Click perform search.
The above will help you narrow down your searches and prevent you from unneccesarily posting a new thread.

[*]Also, you should try to read the Sticky posts that are at the top of each of the AutoIt Forums you enter such as:

[*]Keep in mind, the help file will be your best friend, however you may find some of the tutorials written by some of our elite forum members helpful.

[*]Forum Etiquette:

  • Making a new thread:

    • Use the Search feature first to see if your question has already been answered.
    • Look in the help file as well before even thinking of posting (When what you want could be obtained by simply reading the help file, you don't generally get a good response from your AutoIt community).
    • Titles are very important here. 1 word titles or titles like "help me", "write something for me", "I'm a noob" etc... aren't tolerated.
    • Make sure you are posting in the correct forum:

      • General Help and Support:

        • This forum is for AutoIt related support questions only. If you have a question related to another language, or nothing at all to do with AutoIt then you need to post in the chat forum, or in that languages perspective forum.
      • Example Script:

        • This forum is for AutoIt scripts/executables only.
        • Source code is preferred but not necessary, you do have the right to just post the binary of your project if you wish.
        • Please don't post questions in this forum unless it's directly related to a thread already existing.
    • Use common sense when creating a new thread.

      Ask yourself if the title is descriptive enough to even interest someone (preferably those that know what they are talking about) to even look at your thread, let alone reply in it.

    • Think about how it would show in the search feature if someone were to look for something just like you are looking for (think of the keywords you used yourself and obviously didn't find anything (because we know you used the search feature :) ) and use those types of keywords in your title as well).
  • Thread content:

    • Be descriptive with your query. (Make sure we actually know what you want to do).
    • Show you've made an effort in coding what you want (provide the reproducer code (generally no more than 50 lines as people lose interest in debugging someones script for free)).
    • Don't talk in ebonics. A lot of the forum members are adults, and a lot of them know how to help you, but talk like a child, you'll be treated as such.
    • Don't ask for help making keyloggers, spam (even if it's to do as a prank), or anything that can be thought of as malicious. You'll more than likely have the thread locked by a moderator, and take a bashing from your fellow AutoIt community.
    • When posting code, use code boxes. This can be accomplished by using [code ]<content here>[/code ] (No spaces between the brackets []).

      Using code boxes will keep the indentation and make it easier to read for others to help you.

  • Bumping your threads:

    • Use common courtesy here.

      Keep in mind every time you bump your thread to the top of the forum, you knock the other threads down a notch.

      Everyone posting for help has just as much right for their threads to get read as you do.

      Because of that, do not bump your post more than once in a 24 hour period.

      A Bump is simply posting in your thread with nothing that pertains to your query with the sole purpose of moving it up.

      Deleting previous bumps, and posting new ones is not tolerated, and the moderators can find those deletions, so do yourself a favor and don't cross that line >_< .

  • Rude or obnoxious content:

    This falls pretty much under the common sense thing. If you use it (common sense) before posting, you won't have issues.

    • Don't use foul language, remember, a lot of the community is at work when they read these threads.
    • Don't provoke or instigate an argument with someone.
  • Double Posting:

    • It's understood that sometimes there's a lag in the system, and sometimes people don't see their post go up right aways so they post again.

      If this happens to you, simply notify a moderator with the report feature in the post, and politely ask them to delete it.

    • If you're just creating another topic because your original topic is not being answered the way you want or at all, this is not tolerated. You could lose your posting privileges all together over it.
  • Non-English languages

    • If English is not your primary language, please make an attempt to interpret (yourself or online) and post that interpretation.

      We have wonderful users from around the world, so after you've done your post in English, back it up with your question also in your native tongue (You may find your answer much quicker using both).

That's it for now, I hope you have a wonderful learning experience, and hope to see you contribute to the community as your knowledge grows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to use AutoIt to launch MS Outlook with the /cleanprofile switch for each user profile in Outlook. My approach is to retrieve the registry keys then pass them into the ComboBox using the ControlCommand - SetCurrentSelection. I am running into some strange behavior though. It seems to work the first time I run my EXE, then unless I recomplie the EXE, the second time I run it gets confused and passes the wrong profile name.

For example the first time it will pass "Profile1", open Outlook and then close it. Then it will (as expected) pass "Profile2", open Outlook and then close it. If I immediately try and run the EXE again, it will pass "Profile1", open Outlook and then close it. Then when it tries to pass "Profile2" it gets confused and passes "Profile1" again.

I was thinking it was a memory issue and by just nulling out the $profile variable in between reads I'd be ok. Tried that and nothing. I check the $profile variable right before I pass it to the ComboBox and it is correct. It just doen'st make it into the box.

I have also tired use the DllCall instead but haven't been able to get that work. I'd appreciate any thoughts.. Here is the code:

For $i= 1 to 10

$profile = RegEnumKey("HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles", $i)

If @error <> 0 then ExitLoop

;Outlook Clean Profile

$Outlook = Run("C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\outlook.exe /cleanprofile")

Sleep(3000)

If WinExists("Choose Profile", "") Then

$activate = WinActivate("Choose Profile", "")

ControlCommand("","","REComboBox20W1","SetCurrentSelection", $profile)

Sleep(2000)

$click = ControlClick("Choose Profile", "", "Button2")

Sleep(15000)

ProcessClose($Outlook)

Sleep(3000)

EndIf

Next

I think that it is unlikely that recompiling the script effects the problem.

What happens if you change the line

ControlCommand("", "","REComboBox20W1","SetCurrentSelection", $profile)

to

ControlCommand("Choose Profile", "","REComboBox20W1","SetCurrentSelection", $profile)

?


Serial port communications UDF Includes functions for binary transmission and reception.printing UDF Useful for graphs, forms, labels, reports etc.Add User Call Tips to SciTE for functions in UDFs not included with AutoIt and for your own scripts.Functions with parameters in OnEvent mode and for Hot Keys One function replaces GuiSetOnEvent, GuiCtrlSetOnEvent and HotKeySet.UDF IsConnected2 for notification of status of connected state of many urls or IPs, without slowing the script.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that it is unlikely that recompiling the script effects the problem.

What happens if you change the line

ControlCommand("", "","REComboBox20W1","SetCurrentSelection", $profile)

to

ControlCommand("Choose Profile", "","REComboBox20W1","SetCurrentSelection", $profile)

?

Hi Martin,

I just tested that and get and unfortunately get the same outcome as before. Also just tried taking the value I get for $profile from RegEnumKey() and storing it it an array, then accessing the different array elements in hope that it was a memory issue, but still the same. As you stated I don't think it is a function of the recompile. I have seen it happen right after compile.

Frustrating...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is this a .NET app?

Also, I'm not sure (because I'm not sure if I've ever seen one personally) that ControlCommand will work on a RichEdit combo box. You might have a look at the _GUICtrlComboBoxEx* functions.

I know that I had to use those recently in a .NET app, they may also come in handy with what you are doing.

If that doesn't work, then maybe try a combo of the RichEdit functions + _GUICtrlComboBoxEx*, if I'm not mistaken (it may only be in the source) there's a way to get the Edit handle, if you have that, you may be able to interact with the RichEdit control(s).


Common sense plays a role in the basics of understanding AutoIt... If you're lacking in that, do us all a favor, and step away from the computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0